yed300250
הכי מטוקבקות
    אפרת ליכטנשטט
    זמנים בריאים • 30.09.2015
    טאג'ין דג עם זעפרן

    מה צריך? (ל־5 מנות)

     

    • 1/2 ק"ג פילה דג קוד

     

    • 6 כפות שמן זית

     

    • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה

     

    •1 כף שום כתוש

     

    • 2 כפות מיץ לימון

     

    • מלח לפי הטעם

     

    • 1/2 כפית תימין

     

    • 1 כפית כמון

     

    • 1 כפית פפריקה מתוקה

     

    • 6 גזרים פרוסים לאורך לרבעים

     

    • 2 עגבניות חתוכות לקוביות

     

    • 1/2 כוס מים

     

    • קמצוץ זעפרן

     

    • 1/2 כוס זיתים ירוקים

     

    • פטרוזיליה לקישוט

     

    מה עושים?

     

    1. מערבבים בקערה עמוקה 3 כפות שמן זית, פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, מיץ לימון, מלח לפי הטעם, תימין, כמון ופפריקה, ומשרים את הדג במרינדה כחצי שעה במקרר.

     

    2. מחממים את החלק התחתון של הטאג'ין על האש עם 3 כפות שמן זית. כשהשמן חם, מסדרים את פרוסות הגזר על הטאג'ין ומניחים להן להיחרך מעט.

     

    3. מפזרים מעל את העגבניות הקצוצות ועליהן מסדרים את נתחי הדג ששהו במרינדה. מוסיפים למרינדה שנותרה בקערה עוד 1/2 כוס מים ושופכים את הרוטב על הדגים בטאג'ין. בשלב זה מוסיפים את הזעפרן לרוטב.

     

    4. מכסים עם מכסה הטאג'ין ומבשלים על אש בינונית־נמוכה במשך 30 דקות. מדי פעם פותחים כדי לוודא שלא חסרים נוזלים. אחרי 30 דקות פותחים את הטאג'ין ומוסיפים זיתים ירוקים.

     

    5. סוגרים את המכסה ומבשלים עוד 10 דקות. מקשטים בפטרוזיליה טרייה ומגישים חם.

     

     

    (באדיבות השף אלרן בוזגלו, מסעדת אדום בירושלים)

     

    ערכים תזונתיים למנה, באדיבות הדיאטנית טופז דרזנר לשומרי משקל: 5.5 נקודות, 200 קלוריות, 19.5 גרם חלבון ו־3.4 גרם סיבים.

     


    פרסום ראשון: 30.09.15 , 16:28
    yed660100