yed300250
הכי מטוקבקות
    הנגידה קרנית פלוג | צילום: אלכס קולומויסקי
    ממון • 26.10.2015
    בנק ישראל: הריבית לא תועלה בזמן הקרוב
    הוועדה המוניטרית בראשות הנגידה פלוג שוב הותירה את הריבית במשק על 0.1%, והעריכה כי "המדיניות תישאר מרחיבה למשך זמן רב" • בגלל הטרור: ירידה של 7% בצריכה בשבועיים הראשונים של אוקטובר
    גד ליאור

    הריבית בישראל לא תעלה בזמן הקרוב, גם אם בארה"ב או במדינות אחרות היא תעלה. כך רמז אתמול לראשונה בנק ישראל במסגרת החלטת הוועדה המוניטרית, בראשות הנגידה קרנית פלוג, להותיר את הריבית במשק על 0.1% לשנה.

     

    ההחלטה להותיר את הריבית לחודש נובמבר ללא שינוי בפעם השישית ברציפות עקבית, לדברי הוועדה המוניטרית, עם המדיניות שנועדה להחזיר את האינפלציה לתוך יעד יציבות המחירים של 1% עד 3% ולתמוך בצמיחה תוך שמירה על היציבות הפיננסית. כיום סביבת האינפלציה בישראל עומדת על 0%.

     

    הוועדה קובעת כי לאור התפתחויות בסביבת האינפלציה, בצמיחה בישראל ובכלכלה העולמית, בשער החליפין, וכן במדיניות המוניטרית של בנקים מרכזיים עיקריים, "הוועדה מעריכה שהמדיניות המוניטרית תיוותר מרחיבה למשך זמן רב".

     

    עוד קובעת הוועדה כי "סביבת האינפלציה בטווח הקצר מושפעת מגורמים עם אופי חד־פעמי. הציפיות האינפלציוניות לטווח הקצר נותרו נמוכות, והן מושפעות מגורמים אלה, ומהתייצבות מחירי הסחורות".

     

    עוד מציינת הוועדה המוניטרית כי הנתונים שנוספו החודש תומכים בהערכה כי המשק צומח בקצב מתון, בהובלת הצריכה הפרטית, תוך המשך חולשה ביצוא. הנתונים בשוק העבודה מצביעים על המשך שיפור בשוק זה. בהתייחס לאירועי הטרור אמרו בוועדה גם כי "ניסיון העבר מלמד שגל האלימות עשוי להשפיע על הצריכה הפרטית ועל התיירות, אולם במידה שלא ייארך זמן רב ההשפעה צפויה להיות מתונה".

     

    הנגידה וחברי הוועדה מציינים גם כי מאז הדיון המוניטרי שהתקיים לפני חודש ועד לשבוע הזה התחזק השקל מול שער החליפין הנומינלי בכ־1.1%. מתחילת השנה נרשם ייסוף של 5.9%. "התפתחות שער החליפין מתחילת השנה מקשה על צמיחת היצוא והמגזר הסחיר, ומעכבת את חזרת האינפלציה ליעד. בנק ישראל ישתמש בכלים העומדים לרשותו, כדי להשיג את מטרותיו – יציבות מחירים, עידוד התעסוקה והצמיחה, ותמיכה ביציבות המערכת הפיננסית – וימשיך לעקוב אחר ההתפתחויות בשוקי הנכסים ובכלל זה שוק הדיור", מציינת הוועדה.

     

    בתוך כך, מבדיקת חברת נילסן לשבועיים הראשונים של אוקטובר, שבהם החמיר המצב הביטחוני, עולה כי נרשמה ירידה של 7% בצריכה הכמותית בשוק מוצרי הצריכה בהשוואה לשבוע ממוצע במהלך 2015. מבדיקת נילסן עולה כי הסיבה לירידה בצריכה לא נובעת מצמצום אופייני של אחרי החג, מאחר שבדיקת תקופות מקבילות מלמדת כי לאחר החגים לא נרשם בעבר צמצום שכזה, אלא מהמצב הביטחוני שגורם לציבור להישאר בבית. המכירות באינטרנט גדלו באותה תקופה ב־20%.

     


    פרסום ראשון: 26.10.15 , 21:10
    yed660100