yed300250
הכי מטוקבקות
    "מקצצים במקומות הלא נכונים" | צילום: אפי שריר
    חדשות • 30.11.2015
    חטיבה 7 ניצלה מסגירה
    במסגרת הקיצוצים בצה"ל גיבשה זרוע היבשה תוכנית לסגור את חטיבה 7 המיתולוגית — אך המהלך בוטל בהתערבות הרמטכ"ל • קצינים בכירים מזהירים: במקום לגעת בפנסיות של אנשי הקבע, צה"ל מוכן לסגור יחידות
    יוסי יהושוע

    קרב הבלימה של חטיבה 7 הוכתר בהצלחה. הקרב הזה על עתידה של חטיבת השריון המיתולוגית, התנהל הרחק מעין הזרקורים, בדיוני פורום מטכ"ל. באחרונה הוכרע שם שלא לקבל את המלצת זרוע היבשה לסגור את החטיבה, וסוכם — בלחץ אלופי המטכ"ל ובגיבוי הרמטכ"ל גדי איזנקוט — להשאיר אותה במתכונתה הנוכחית.

     

    במסגרת התוכנית הרב־שנתית "גדעון" מקצץ צה"ל מסדר הכוחות שלו מאות טנקים, מטוסי קרב וספינות, משחרר כמאה אלף אנשי מילואים ומקטין באופן משמעותי את מספר משרתי הקבע. במסגרת התוכנית הזו גיבשו בזרוע היבשה, בפיקודו של אלוף גיא צור, תוכנית לסגירת החטיבה המיתולוגית "סער 7".

     

    חטיבה 7 היא הוותיקה מבין חטיבות השריון. היא השתתפה בכל מערכות ישראל. במלחמת העצמאות היא השתתפה בקרבות ירושלים. במלחמת ששת הימים טבע המח"ט שמואל גונן גורודיש את המשפט: "אל המוות הישרנו מבט — והוא השפיל את עיניו". במלחמת יום הכיפורים, בקרב עמק הבכא ברמת הגולן, מנעה החטיבה בפיקוד יאנוש בן־גל ומג"ד 77 אביגדור קהלני בקרבות בלימה וגבורה את כניסת הכוחות הסוריים. במלחמת לבנון הראשונה לחמה החטיבה אל מול הטנקים הסוריים והגיעה עד פאתי ביירות, במלחמת לבנון השנייה היא לחמה מול חיזבאללה ובמבצע צוק איתן מול חמאס.

     

    בצמרת צה"ל הביעו התנגדות למהלך. "רעיון עוועים", הגדיר זאת קצין שריון בכיר. "עצם הרעיון לבחון את סגירת חטיבה 7 כשנותרו רק 3 חטיבות שריון סדירות היא שערורייה", אמר. לדבריו, מלבד העובדה שמדובר באחד הסמלים החשובים של הצבא ושל חיל השריון, סגירת החטיבה לא תביא לחיסכון משמעותי בתקני קבע. בנוסף הוא מדגיש כי היקף סדרי הכוחות הסדירים של צה"ל צומצם משמעותית. לשם המחשה, במבצע צוק איתן נבלעו שלוש החטיבות בלחימה, ואילו הייתה נפתחת חזית נוספת בצפון, היה צה"ל נאלץ להפעיל את מערך המילואים.

     

    קצינים בכירים בצבא מזהירים כי צה"ל מקצץ בהיקפיו יתר על המידה. בצבא טוענים כי הניסיון לסגור את חטיבה 7 — שנבלם כאמור על ידי הרמטכ"ל — מלמד על הלך רוח בעייתי בצה"ל, שלפיו צו השעה הוא קיצוצים, אך לאו דווקא במקומות הנכונים. המבקרים טוענים, בין השאר, כי במקום לגעת בפנסיות של אנשי הקבע מוכן צה"ל לשלם מחיר בסדרי הכוחות ולסגור יחידות.

     

    אחת הסוגיות הרגישות היא קיצור השירות בארבעה חודשים, שיצא לדרך אף על פי שמשמעותו היא פגיעה באפקטיביות של המערך הלוחם. בעבר צה"ל כבר נקט מהלכים של קיצוצים שמשמעותם הקשה התבררה בהמשך במלחמות, כמו למשל במלחמת לבנון השנייה, ושהובילו לגידול דרמטי בתקציב הביטחון. על כן סבורים בכירים בצה"ל ומחוצה לו כי יש לבצע את המהלכים בזהירות ולא להסתנוור ממחמאות על הקיצוצים, שעלולים לעלות בהמשך בחיי אדם יקרים ובכסף.

     


    פרסום ראשון: 30.11.15 , 23:58
    yed660100