yed300250
הכי מטוקבקות
    70 אלף אברכים, 100 מיליון שקל בסה"כ | צילום: אוהד צויגנברג
    ממון • 15.02.2016
    אברכים לפני סטודנטים
    ועדת הכספים אישרה אתמול להוסיף לקרן התמיכה לאברכים נזקקים עוד 80 מיליון שקל, ורק כמחצית מכך לסטודנטים נזקקים
    גד ליאור

    העברה תקציבית ראשונה וסוערת בתקציב 2016: ועדת הכספים אישרה אתמול להעביר לקרנות הסיוע לסטודנטים ואברכים נזקקים 121 מיליון שקל – מהם 41 מיליון תוספת לתקציב הקרן לסטודנטים, והיתר, 80 מיליון שקל, לקרן לאברכים.

     

    העברת הכסף תשמור על פער של 21% בין התקציב לסטודנטים נזקקים, שהקרן לרווחתם תעמוד על 121 מיליון שקל, לזה המיועד לאברכים נזקקים, ובו 100 מיליון שקל.

     

    יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), אמר: "יש טיוטת הצעת חוק ממשלתית לסיוע לסטודנטים ולאברכים נזקקים, ועד שזו תאושר, ההעברה הזו תסייע להם. אף שמדובר בשתי קבוצות שאורח חייהן שונה, אני סבור שיש לאשרה כמקשה אחת, כדי למנוע מצב שבו אחת מהן לא תקבל את הסיוע המגיע לה, כי העבודה על החוק לא הסתיימה". רפרנטית חינוך באגף תקציבים באוצר, נעה היימן, הסבירה ש"מטרת ההצעה לתגבר את הקרנות שנועדו לסיוע לנזקקים, תוך שמירה על הפער של 21%, כך שאם תינתן תוספת לאברכים, תינתן אוטומטית תוספת גם לסטודנטים".

     

    נציג הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) במועצה להשכלה גבוהה, אורנן פודם, הסביר כי התוספת לקרן לסטודנטים נזקקים נובעת, בין השאר, מתוספת של 4,000 סטודנטים, שבעקבותיה 20 אלף סטודנטים יקבלו מענקים. גובהם של אלו נקבע בקרן, בראשות שמואל סלבין. לקריטריונים יש ניקוד משתנה, ובהם שירות סדיר ומילואים, בעלות על רכב, מגורים במעונות ומשכורות ההורים.

     

    310 אלף סטודנטים, 121 מיליון שקל בסה"כ | צילום: אלעד גרשגורן
    310 אלף סטודנטים, 121 מיליון שקל בסה"כ | צילום: אלעד גרשגורן

     

     

    חברי האופוזיציה בוועדה תמכו בנזקקים מכל סוג, אך מחו על כריכת שתי הקבוצות יחד, בטענה שהיא נועדה להתגבר על פסיקת בג"ץ, שקבע כי יש להפסיק את תשלום קצבת ההכנסה לאברכים.

     

    ח"כ זהבה גלאון (מרצ) טענה: "כשכל דבר בא לחוד, ניתן להתמודד איתו מעשית. אם רוצים לעזור לאברכים, יש למצוא דרכים לכך. העברה דרך הוועדה, ללא חקיקה, זה כיפוף החוק". ח"כ מיקי רוזנטל (המחנה הציוני) אמר: "לומדי תורה נזקקים צריכים תמיכה ואני לא מתנגד לתקצובה, אבל עליה להיות שוויונית. למה שאברכים יקבלו וסטודנטים לא? כי ביכולתם להפעיל לחץ פוליטי גדול יותר. בג"ץ פסל בשני מקרים את קצבת האברכים המפלה. עם קריטריונים שוויוניים, נתמוך במהלך. אבל המהלך של הקואליציה בוועדה נעשה במחטף נלוז ולא חוקתי, ניסיון נוסף לעקוף את פסיקת שופטי העליון".

     

    גם הרב עו"ד אורי רגב, מנכ"ל עמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון, זעם אתמול. לדבריו, "אישור הבטחת הכנסה לאברכים היא רמיסה של שלטון החוק ועקרון השוויון, וחבלה קשה בעתיד המשק. העובדה שהקואליציה הזו מרשה לעצמה להעביר קצבה שכבר נפסלה פעמיים בבג"ץ מוכיחה שוב שאין לה גבולות, וכל מחיר כספי ומוסרי כשר כדי לקנות עוד כמה שנות שלטון. למפלגות החרדיות יש אסטרטגיה לירוק בפרצופה של מערכת החוק: לאשר שוב ושוב החלטות עוקפות בג"ץ, וכך ליצור זמניות קבועה של מציאות עבריינית. בשבוע שעבר התבשרנו ששיעור הגברים החרדים העובדים הגיע ל־50%, התקדמות יפה אך רחוקה מאוד מהיעד. אישור הקצבה שתעודדם להישאר בישיבה היא פגיעה ישירה במאמץ הלאומי החיוני להוציא גברים חרדים לעבודה".

     

    gadl@yedioth.co.il

     

     


    פרסום ראשון: 15.02.16 , 21:47
    yed660100