yed300250
הכי מטוקבקות
    הפיגוע בסן ברנרדינו בדצמבר 2015
    ממון • 22.03.2016
    "חברה ישראלית עוזרת ל־FBI לפצח את האייפון"
    קוראים היום את העיתון של מחר: גורמי אבטחת מידע: "האף־בי־איי נעזר בסלברייט מפתח־תקווה לפרוץ לאייפון הנעול של המחבל מסן ברנרדינו" • בחברה לא מתייחסים
    שגיא כהן

    האף־בי־איי נעזר בשירותיה של חברת סלברייט מפתח־תקווה בניסיון לפרוץ לאייפון הנעול של המחבל מסן ברנרדינו. כך מעריכים גורמים בענף המכירים היטב את הנושא.

     

    אם סלברייט תצליח לפרוץ לאייפון של המחבל, האף־בי־איי כבר לא יצטרך את עזרתה של אפל, כפי שטען עד כה, דבר שיעניק טוויסט דרמטי במיוחד לפרשה המחוללת בימים אלה סערה ציבורית גדולה בארה"ב, ובמרכזה המאבק בין אפל לאף־בי־איי על רקע הניסיון לפרוץ לאייפון. מסלברייט לא נמסרה תגובה.

     

    סלברייט, הנחשבת לאחת החברות המובילות בעולם בתחום של זיהוי פלילי (פורנזיקה) במכשירים סלולריים, משתפת פעולה זה שנים ארוכות עם גופי המודיעין, הביטחון ואכיפת החוק הגדולים בעולם. החברה מספקת לאף־בי־איי ציוד פענוח במסגרת חוזה מול הבולשת עליו היא חתומה משנת 2013. היא יודעת לשלוף מידע רב ערך ממכשירים סלולריים, לצורכי חקירה פלילית וחקירות מודיעיניות, גם כאשר הטלפון והמידע נעולים ומאובטחים.

     

    14 הרוגים מהירי

     

    מנכ"ל סלברייט יוסי כרמיל | צילום: שי גבריאלי
    מנכ"ל סלברייט יוסי כרמיל | צילום: שי גבריאלי

     

    תחילת הפרשה ב־2 בדצמבר 2015: בני הזוג סעיד פארוק ותשפין מאליק, שניהם מוסלמים תושבי ארה"ב, פתחו באש מנשק אוטומטי במרכז הקהילתי בסן ברנרדינו, הרגו 14 איש ופצעו 22.

     

    במהלך החקירה שניהל האף־בי־איי, התברר כי פארוק החזיק ברשותו אייפון 5c. בבולשת מאמינים כי באייפון קיים מידע רב שיוכל לשפוך אור רב על התקרית, ולחשוף בין השאר היכן השניים ביקרו לפני המתקפה, ומי היה בקשר עם הזוג וסייע להם בתכנון מתקפת הטרור. אולם, האייפון של פארוק נעול בסיסמה. ללא הסיסמה, החוקרים לא יכולים לגשת למידע של האייפון.

     

    מנגנון האבטחה של האייפון נחשב חזק במיוחד, ולכן קשה מאוד לעקוף אותו ואפילו אפל אינה יכולה, לטענתה, לפרוץ אותו. לכן, באף־בי־איי פנו לאפל בדרישה ליצור גרסה חדשה של מערכת ההפעלה של האייפון, המיועדת לאייפון הספציפי של פארוק, העוקפת את מנגנוני האבטחה שלו.

     

    אפל התנגדה בתוקף מנימוקי פרטיות. החברה טענה שפיתוח גרסה כזו יחליש את האבטחה של האייפונים ויעמיד את פרטיותם של מיליוני משתמשים בסכנה, וגם עלול להוות מדרון חלקלק ולהוביל לדרישות נוספות של הממשל. הפרשה התפוצצה והפכה לדיון תקשורתי־פוליטי סוער, סביב השאלה האם ועד כמה הממשלה צריכה לקבל גישה למידע הפרטי והאישי שלנו.

     

    מנכ"ל אפל טים קוק | צילום: ABACA
    מנכ"ל אפל טים קוק | צילום: ABACA

     

    אתמול חלה בפרשה התפתחות דרמטית: שימוע מרכזי שהיה אמור להיערך בבית משפט בארה"ב בין אפל לממשל האמריקאי, נדחה לבקשת הממשל. הסיבה: האף־בי־איי טען כי ייתכן שאינו זקוק לעזרתה של אפל.

     

    לפי הדיווח בניו־יורק טיימס, הממשל טען כי "גורם חיצוני הדגים שיטה עבור האף־בי־איי שעשויה לאפשר את פתיחתו של האייפון של פארוק". לפי הממשל, משרד המשפטים צריך קודם לבחון את השיטה המוצעת, ואם היא תעבוד "היא תבטל את הצורך בקבלת סיוע מאפל". העדכון הבא בנושא יגיע עד 5 באפריל. גורם אמר לניו־יורק טיימס שהחוקרים אופטימיים בנוגע לחילוץ המידע.

     

    לפי העיתון, מדובר בהפתעה, שכן האף־בי־איי טען מספר פעמים בעבר כי מיצה את הדרכים לפרוץ לאייפון ללא עזרת אפל, וכי מאמצים אלו נכשלו.

     

    סלברייט היא חברה ישראלית בינלאומית, הפועלת בשני תחומים: שירותי גיבוי נתונים ודיאגנוסטיקה שהיא מספקת עבור מפעילות סלולר ברחבי העולם; ובתחום הפורנזיקה הדיגיטלית המספקת פתרונות לשוק אכיפת החוק. המערכת שפיתחה החברה מאפשרת אחזור, גיבוי נתונים ודיאגנוסטיקה עבור יותר מ־15,000 דגמי טלפונים סלולריים, סמארטפונים וטאבלטים. במערכת שלה נעשה שימוש בסוכנויות אכיפת חוק, צבא ומודיעין, אבטחה וממשל, ביותר מ־90 מדינות. מנכ"ל החברה הוא יוסי כרמיל. בעבר פורסמו מקרים שבהם הצליחו גופי אכיפת חוק בעולם לפענח פשעים קשים באמצעות הטכנולוגיה של סלברייט, המאפשרת לחלץ מידע מטלפונים סלולריים ולמפות את הקשרים של בעל הטלפון עם אנשים שעמם שוחח. למשל: רצח כפול בקונטיקט שהסעיר את ארה"ב פוענח בעזרת הודעות סמס מפלילות שחולצו מהטלפון של הרוצח – שהתגלה כבנם של הנרצחים. במקרה אחר נעזר האינטרפול בטכנולוגיה של סלברייט כדי לחשוף ולהפיל רשת של סחטני מין באינטרנט.

     

    אייפון 5C כמו שהיה למחבל
    אייפון 5C כמו שהיה למחבל

     

    Sagi-c@yedioth.co.il

     

     

    yed660100