ונצואלה, אין דומה לה
"טוטומה" מציעה אוכל רחוב לטיני שיש בו כדי להשכיח לרגע את העובדה שאנחנו נמצאים בלבנט
ונצואלה הצמיחה לא מעט מלכות יופי. אחת מהן, ריינה פפיאדה, אף זכתה בעקבות ניצחונה בתחרות "מיס עולם" ב־1955 למחווה – מנה הנושאת את שמה: ארפה (פיתה נטולת גלוטן העשויה מקמח תירס) ממולאת בסלט עוף ואבוקדו.
עדיף היה לריינה שייקראו על שמה את מנת הפאבג'ון (בשר בקר ברוטב פלפלים, עגבניות ובצל) הנהדרת והמתקתקה, שמככבת ב"טוטומה", מסעדת אוכל רחוב לטיני בתל־אביב.
כוננה אותה דליה אלחדף, בוגרת "מאסטר שף", הזכורה כמתמודדת סימפטית עם המון תשוקה להכיר לישראלים את מאכלי מולדתה, ונצואלה, והמדינות השכנות.
אלחדף וילדיה הצליחו ליצור מקום צבעוני ושמח, ועכשיו הם גם מגישים עסקית צהריים זולה וכיפית. העסקית כוללת גם שתייה קלה ומנה ראשונה. בפותחות, ההתחבטות היא בין סלט טרי וחביב, החורג משגרת ערימות הירקות המוגשות במקומות אחרים, מרק או אמפנדס טובים.
בעיקריות, ההיצע מסחרר וקשה לבחור. אם תקחו מנת ארפה, העסקית תעלה 59 שקל. אסור להחמיץ את האסאדו נגרו (בקר במרינדת ירקות ויין, בבישול ארוך עם גבינה מלוחה וגואסקקה), ואת הלוס מוצ'אצ'וס (המבורגר לוהט ואיכותי המגיע עם גבינה מותכת ואבוקדו). חלק מהמנות מוגשות בצלחת, ואז הן עולות 69 שקל ומלוות באורז ושעועית שחורה.
"טוטומה" היא חידוש מרענן בנוף המסעדות המקומי. איפה עוד אפשר לאכול אצלנו מטעמים מארצות אקזוטיות כמו ונצואלה, קולומביה ופרו? כדאי לחרוג מהעסקית ולהזמין קינוחים וקוקטיילים מענגים על בסיס רום. אחרי קוקטייל אחד או שניים תשכחו שאתם בלבנט הבוער, ותחשבו שאתם מבלים בדרום אמריקה.
טוטומה, דיזנגוף 562, ת"א. טל' 3698615-30
מחיר העסקית: 96-95 שקל
מטבח: אוכל רחוב לטיני
ואם חורגים מהדיל: קוקטיילים כיפיים וקינוחים חמודים
שעות העסקית: ג'־ה' 00:61-00:12
חניה: במגרשי החניה של נמל ת"א ציון: 8

