yed300250
הכי מטוקבקות
    היציע החם של אוהדי בני סכנין | צילום: עוז מועלם
    חדשות • 04.05.2016
    כרטיס צהוב לבני סכנין
    במשך שנים ארוכות מקבלת קבוצת הכדורגל של בני סכנין תרומות עתק מנסיכות קטאר • עכשיו, בעקבות הצעת חוק חדשה שנועדה בעיקר נגד משפחות של מחבלים, הנתמכות כספית מבחוץ, עלול הצינור הכספי של הקבוצה להיסתם
    עמיחי אתאלי | כתבנו בכנסת

    האם קבוצת הכדורגל בני סכנין, שספגה בשנים האחרונות קנסות רבים בשל התנהגות אוהדיה, עלולה לספוג בקרוב "קנס כספי" שיגרום לקריסתה? הצעת חוק של ח"כ אלי כהן (כולנו), שזוכה לתמיכה בקואליציה, קובעת כי גוף ישראלי לא יוכל לקבל תרומות ממדינות שאיתן אין לישראל יחסים דיפלומטיים.

     

    הצעת החוק נועדה במקורה נגד משפחות של מחבלים שנפצעו או שנהרגו, המקבלות קצבאות ותרומות מגורמים שונים — ובהן מדינות שאין להן יחסים דיפלומטיים עם ישראל.

     

    אבל נראה כי אחת הנפגעות העיקריות מחוק שכזה, אם יתקבל, תהיה דווקא קבוצת הכדורגל של בני סכנין, אחת הבולטות והססגוניות בליגת העל. בשנים האחרונות מקבלת הקבוצה תרומות עתק מנסיכות קטאר, וזו אחת הסיבות ששם האיצטדיון שבו היא משחקת הוא דוחא — כשמה של בירת הנסיכות.

     

    בשנים האחרונות הייתה מעורבת הקבוצה, ובייחוד אוהדיה, בכמה וכמה שערוריות שעלו לה בקנסות כספיים מצד ההתאחדות לכדורגל וכן במשחקי רדיוס לא מעטים. העונשים הוטלו על הקבוצה בעקבות התפרעויות של אוהדיה, חלק גדול מהן במשחקים נגד יריבתה המושבעת בית"ר ירושלים.

     

    ח"כ אלי כהן | צילום: אלכס קולומויסקי
    ח"כ אלי כהן | צילום: אלכס קולומויסקי

     

     

    לפני כשנה וחצי עוררה הקבוצה זעם בקרב חוגים לא מעטים כאשר ערכה טקס הוקרה מעורר מחלוקת לכבוד התורמים מקטאר אשר הוקדש גם לכבוד ח"כ לשעבר עזמי בשארה — המבוקש בישראל בחשד לריגול עבור חיזבאללה. בשארה משמש אחד מאנשי הקשר בין קבוצת בני סכנין לבין התורמים מקטאר.

     

    הצעת החוק של ח"כ אלי כהן הוגשה בטרם יציאת הכנסת לפגרת הפסח, והיא צפויה להיכנס להילוך גבוה מיד בסיומה. ואלה סעיפיה: שום גוף ישראלי לא יורשה לקבל תרומות ממדינה שלישראל אין עימה יחסים דיפלומטיים. כדי למנוע אפשרות שהכספים יועברו ממדינות שכאלה באמצעות גורם שלישי — תיאסר קבלת כספים גם מאדם פרטי שהוא אזרח של מדינה שאין לה יחסים דיפלומטיים עם ישראל או מארגונים כלשהם באותן מדינות. כך, למשל, הרשות הפלסטינית, המשמשת לא פעם צינור להעברת כספים למשפחות של מחבלים, לא תוכל לעשות זאת לפי החוק החדש.

     

    הצעת החוק קובעת כי מדי חצי שנה יגבשו שרי החוץ והמשפטים את רשימת המדינות שמהן אסור יהיה לקבל תרומה, אך עם זאת הם יוסמכו להחריג ממנה מדינות שאין לישראל יחסים דיפלומטיים איתן ובכל זאת יהיה מותר לקבל מהן תרומה. הצעת החוק קובעת עוד כי על כל גוף בישראל שיקבל תרומה אסורה שכזו — יוטל קנס בגובה של פי ארבעה מהתרומה.

     

    ח"כ כהן מעריך כי לחוק יש סיכוי גבוה לעבור. בדיקה מקדימה שערך מעלה כי ההתנגדות בקרב חברי הקואליציה תהיה מינורית, אם בכלל. וגם אם לא כל הקואליציה תרים את ידה בעד, הרי שבכנסת מעריכים כי יימצאו לה תומכים גם בקרב ח"כים באופוזיציה, לרבות מסיעת ישראל ביתנו.

     

    ח"כ כהן אמר אתמול: "קבלת תרומות ממדינות שאין לישראל יחסים דיפלומטיים איתן עלולה, במודע או לא במודע, להעמיד את מקבל התרומה במצב שיפגע בחובת הנאמנות שלו למדינה, ליצור ניגוד עניינים ולשמש ארגונים כאמצעי לקידום אידיאולוגיה או פעולות הקשורות בטרור. בנוסף, מטרת הצעת החוק היא למנוע ממדינות זרות ועוינות התומכות בטרור לשלוח זרועות תמנון במסווה של תמיכה".

     


    פרסום ראשון: 04.05.16 , 23:56
    yed660100