yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: אלעד גרשגורן
    חדשות • 22.06.2016
    חוכמת האבטיח
    סטודנטים בטכניון פיתחו אפליקציה שמזהה מהי איכות האבטיח – כשהוא עוד סגור • לפני שתתלהבו: יש צורך במתקן שמתאים לחנויות ולא לבתים • אז ספרו לירקן שלכם
    ישראל מושקוביץ

    במצעד הרגעים המבאסים של הקיץ, איפשהו לצד מזגן מקולקל וצריבת מדוזה, אפשר למצוא את הרגע שבו אתם פותחים אבטיח ומגלים שהחלק האדום קמחי, תפל ודהוי.

     

    הודות לשלושה סטודנטים למדעי המחשב מהטכניון, כאב הלב הזה אולי ייגמר. הם פיתחו אפליקציה שמפענחת לטענתם בתוך שניות מהי איכות הפרי שבידיהם.

     

    "לפני כשנה אמא שלחה אותי לסופר בכפר כדי שאקנה אבטיח לאורחים שהיו אמורים להגיע אלינו", מספר סאלח עבד אלחלים (23) מהכפר מנדא שבגליל. "הגעתי לחנות, בחרתי אבטיח ונתתי לו מכות כמו שלימדו אותנו, כשאנחנו מצפים לשמוע שהאבטיח לא חלול, והצליל המלא מבטיח שהוא יהיה טעים ומתוק".

     

    הצליל היה מוצלח, סאלח חזר הביתה – וחטף. "אמא פתחה את האבטיח והייתה פדיחה. האבטיח היה חלול ולא מתוק. אמא צעקה עליי, ומרוב תסכול ואכזבה החלטתי לחפש פתרון מדעי למצב הזה. האבטיח הוא אחד הפירות הכי חשובים, במיוחד בשבילנו, כי יש לנו ליד הכפר שדה אבטיחים מהגדולים במדינה", הוא מספר.

     

    קרדיט: אלעד גרשגורן

    קרדיט: אלעד גרשגורן

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    צפו במבחן האבטיח

     

    אלחלים, סטודנט בשנה ד' בפקולטה למדעי המחשב בטכניון, גייס שניים מחבריו לפקולטה למיזם: אדם גרה (22) מהכפר ג'ת שבמשולש ואיימן סרחאן (23) ממג'דל־כרום שבגליל.

     

    "התחלנו לחפש מחקרים במטרה למצוא קורלציה בין הנתונים החיצוניים של האבטיח לבין איכותו. מהנדסי חקלאות טענו שאין קשר בין השניים, אבל ביולוגים טענו שדווקא יש. הגענו למחקרים שנעשו באוקספורד וב־MIT והגענו למסקנה שאותם גורמים שמשפיעים על נתוני הקליפה, משפיעים גם על פנים האבטיח, ולכן קיימת קורלציה בין הנתונים החיצוניים – גוון, דפוס הפסים וגודל העיגול היבש בתחתית – לנתונים הפנימיים שלו", סיפר סרחאן.

     

    הסטודנטים חילקו את העבודה. סאלח לקח על עצמו את המשימה לחבר בין האפיליקציה לחיישני המסה והגודל של האבטיח, איימן אחראי על עיבוד התמונה ואדם אחראי על ניתוח שש התכונות של האבטיח וקבלת התוצאה.

     

    "מאז שפיתחנו את האפליקציה עשינו ניסוי על 30 אבטיחים כדי ללמד את המערכת את התכונות של הפרי, ומאז המערכת יודעת לזהות ולנבא את הטעם המדויק של כל אבטיח. הבאנו חברים שיחד בדקו את הטעם של 30 האבטיחים ואם הציון שקיבלו מתאים למציאות, והכל עובד מצוין. מאז בדקנו את המערכת עם אבטיחים נוספים, והמערכת מדייקת לגמרי", סיכם סרחאן. האפליקציה, אגב, נותנת לאבטיח ציון בין 1 – לאבטיח מחריד, ל־5 – לאבטיח אלוהי.

     

    איתי דברן, מנהל המעבדה שבה פותח הפרויקט, הוסיף: "הטלפון הסלולרי מסתובב סביב האבטיח, מצלם אותו ובוחן פרמטרים מסוימים, ובתוך זמן קצר נותן תוצאה על בסיס מאגר המידע שקיים בו. למיטב הבנתי הניסויים היו מוצלחים, ולדעתי זו הפעם הראשונה שמצליחים למצוא קורלציה בין צורה וצבע לטעם. אני מאמין שזה עשוי להצליח גם עם פירות נוספים".

     

    הבעיה היחידה: המתקן ששוקל את האבטיח ומודד את גודלו, כך זה נראה כרגע, הוא מתקן שאולי כדאי לחנויות לקנות, אך לא יתאים לשימוש ביתי, והשאלה היא כמה מוכרי אבטיחים ירכשו אותו כשיהפוך למסחרי על מנת לשפר את חיינו.

     

     

    yed660100