yed300250
הכי מטוקבקות
    חדשות • 10.07.2016
    גם ערוץ 1 נגד "התאגיד"
    אחרי המחאה בקול ישראל, עיתונאים בטלוויזיה טוענים: "לא קיבלנו הצעות" • תאגיד השידור הציבורי: "למרות הלחצים, לא נוותר על הליכי גיוס מקצועיים"
    רז שכניק

    אחרי עיתונאי רשת ב', גם עיתונאי ערוץ 1 יוצאים למאבק בתאגיד השידור הציבורי החדש. "מזלזלים בנו ולא סופרים אותנו", הם טוענים.

     

    כפי שפורסם בשבוע שעבר ב"ידיעות אחרונות", עיתונאי הרדיו ברשות השידור פתחו במרד נגד התאגיד אחרי שהרגישו שפוגעים בכבודם, מציעים להם תנאים מבזים וקולטים עיתונאים צעירים מבחוץ על חשבונם. בעקבות הפרסום נשלחו אליהם בימים האחרונים עשרות חוזים, אולם לטענתם ההצעות שקיבלו מהוות פגיעה בתנאי העסקתם.

     

    כעת מתברר שמצבם של עיתונאי ערוץ 1 גרוע יותר. "עד לרגע זה, שלושה חודשים לפני תחילת השידורים של התאגיד, לא הוצעו לנו חוזי עבודה חדשים", הם קובלים, ומאשימים כי התאגיד מוותר בעצם על הקמת מערכת חדשות חזקה.

     

    "אנשים בדיכאון", מספרים עיתונאים בערוץ 1. "בעלי משפחות חוששים לעתידם. אולי אחד שניים קיבלו חוזה, בהם יעקב אחימאיר. ברשימת אלה שלא קיבלו חוזה נכללים גאולה אבן, עודד גרנות, אורי לוי, אמיר בר שלום, אורן נהרי, עודד שחר ויאיר ויינרב. היו כאלה שבאו לראיונות עבודה בתאגיד וביקשו מהם 'לעשות משימה' כאילו הם סטודנטים בשנה א'. לאנשים יש תחושה שלא מעוניינים בהם".

     

    מהתאגיד נמסר בתגובה: "התאגיד מודע לכאב ולקושי הגדול של מאות עובדים בשל סגירת רשות השידור על פי החלטת הממשלה והכנסת. עד כה נקלטו בתאגיד כ־70 עובדי רשות השידור מתוך 170 עובדים בתאגיד, ונשלחים חוזים ללמעלה מ־80 עובדים מהרשות, כולל עובדי הערוץ הראשון. לרבים מהשמות המוזכרים כבר נשלחו הצעות עבודה וחוזים לחתימה, וחלקם אף שלחו חזרה חוזה חתום. התאגיד נחוש למלא את רצון הציבור — ליצור ערוצי שידור חדשניים ודינמיים ולשנות מהיסוד את תרבות הניהול שהייתה ברשות השידור הישנה — ולכן לא נוותר על הליכי הגיוס המקצועיים, השוויוניים והשקופים שמתנהלים על פי כללי מנהל תקין על אף לחצים של עובדים כאלה ואחרים".

     

    yed660100