הורה וילנה

איך מכירים את התרבות הישראלית לליטאים? שגרירות ישראל הזמינה אותם ללמוד לרקוד

זה היה מחזה יוצא דופן: מאות בני אדם אוחזים ידיים ורוקדים במעגל את ריקוד ההורה הישראלי — ברחבת בית העירייה בווילנה, שנמצאת בין הגטו הקטן לגדול.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

האחראית למראה הלא שגרתי היא שגרירות ישראל בליטא, שבמטרה להכיר לליטאים פולקלור ישראלי בשילוב עם מורשת יהודית, יזמה בשבוע שעבר שיעורי הורה המוניים לתושבי העיר, בהובלתה של מדריכת הריקודים אורלי גולדשטיין שהובאה במיוחד לשם כך מישראל.

 

לקראת האירוע, שנערך בימים חמישי ושישי, פירסמה השגרירות בדף הפייסבוק שלה קריאה לכל מי שרוצה להגיע וללמוד כיצד רוקדים הורה לצלילי מוזיקה ישראלית.

 

התגובות היו נלהבות. מאות מהתושבים המקומיים — ביניהם גם סגנית שר התרבות — הגיעו לרקוד לצלילי שיריה של אילנית שהתנגנו ברמקולים.

 

 

צילום : ידיעות אחרונות
צילום : ידיעות אחרונות

 

"אנחנו מתכוונים להפוך את זה למסורת ולקיים שיעורי הורה דומים גם במקומות נוספים במדינה", אמר שגריר ישראל בליטא, אמיר מימון, שהגה את הרעיון. "זו פעילות נוספת של השגרירות לקירוב לבבות במקום רגיש וטעון ברובע הישן של וילנה".

 

גם קולגות של מימון בשגרירויות ישראל במקומות אחרים בעולם התלהבו מהרעיון והודיעו שיאמצו אותו במדינות שבהן הם משמשים שגרירים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים