yed300250
הכי מטוקבקות
    צביקה טישלר
    חדשות • 01.08.2016
    ההמלצות למשטרה נמחקו
    חלק ניכר מהטענות של יוצאי אתיופיה נוגעות ליחס המשטרה, אבל אתמול הם נדהמו לגלות שכל 15 המלצות הדו"ח הנוגעות לכחולי המדים נעלמו כלא היו • במשטרה טוענים: "מדובר בצעדים שאנחנו מבצעים בשטח מזמן וביוזמתנו"
    דני אדינו אבבה ומאיר תורג'מן

    זו אמורה הייתה להיות ישיבה חגיגית שבה יאמצו השרים את דו"ח הוועדה למיגור הגזענות נגד הישראלים יוצאי אתיופיה, אבל ברגע האחרון נדהמו המשתתפים לגלות שכל המלצות הדו"ח הנוגעות למשטרה — פשוט נעלמו כלא היו.

     

    בשבוע שעבר סיימה הוועדה בראשות מנכ"לית משרד המשפטים, אמי פלמור, את דיוניה וגיבשה דו"ח מקיף ובו 53 המלצות מעשיות כיצד למגר את הגזענות נגד יוצאי אתיופיה ולהגביר את שילובם בחברה. כפי שפורסם לראשונה ב"ידיעות אחרונות", ההמלצות התייחסו למערכת אכיפת החוק, למערכת החינוך, לתקשורת ועוד.

     

    15 ההמלצות שנגעו למשטרה כללו בין השאר הגבלת השימוש באקדחי טייזר והגברת הפיקוח עליהם, עריכת פיילוט שבמסגרתו יצוידו שוטרים באזורים שבהם ריכוז גבוה של יוצאי אתיופיה במצלמות שיתעדו כל מפגש, והחמרת הענישה לשוטרים שינהגו בגזענות.

     

    אתמול התכנסה ועדת השרים לקידום יוצאי אתיופיה, בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו, כדי לדון בדו"ח. לתדהמת הנוכחים — ביניהם כנראה גם ראש הממשלה עצמו וכן שרת המשפטים איילת שקד — מהדו"ח שהונח בפניהם נמחקו באופן גורף כל ההמלצות שהופנו למשטרה, והוא כלל רק 38 סעיפים.

     

    היחידים שידעו על כך היו השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, המפכ"ל רוני אלשיך וקציני המשטרה, שהגיעו לדיון בכוחות מתוגברים. מתברר שהסעיפים השנויים במחלוקת הוצאו מהדו"ח בלילה שלפני הדיון, ככל הנראה בעקבות לחצים שהפעיל השר ארדן. במשטרה זועמים על הדו"ח, וטוענים שהוא מכפיש אותם בשעה שההמלצות הנוגעות אליהם מיושמות בשטח זה מכבר. "אנחנו לא צריכים את אמי פלמור", אומרים במשטרה, "משרד המשפטים בא לעשות עלינו סיבוב".

     

    יוצאי אתיופיה שנכחו בישיבה, ביניהם גם כמה מחברי הוועדה שחיברה את הדו"ח, איימו לנטוש את הדיון. "המפכ"ל לא מוכן לקבל את ההמלצות בגלל אגו", האשימו, "גם משרדים אחרים ביצעו רפורמות ועדיין קיבלו את הדו"ח ויהיו מוכנים ליישם אותו". עו"ד שלומית ברהנו, פעילה חברתית שהייתה חברה בוועדה, הביעה תמיהה על התנגדות המשטרה, שלדבריה הייתה שותפה מלאה בתהליך ובהמלצות. "הטענה שהם מיישמים את ההמלצות הלכה למעשה רחוקה מלשקף את המציאות", אמרה.

     

    בתגובה לסערה הודיע ראש הממשלה כי יזמן בשבוע הבא ישיבה דחופה שתעסוק בהמלצות הנוגעות למשטרה. מהמשטרה נמסר בתגובה כי לא הפעילו לחץ להוצאת המסקנות הנוגעות להם מהדו"ח. "לא המתנו לוועדה כדי לפעול ואנחנו פועלים כבר שנה בשטח, מיוזמתנו, לשיקום יחסי האמון עם הקהילה האתיופית", נמסר. "דו"ח הוועדה אימץ את תוכנית העבודה שלנו, והסיבה שההמלצות לא הוכנסו לדו"ח היא שמדובר בצעדים שכבר מבוצעים בשטח. ראש הממשלה ביקש שנציג את תוכנית העבודה בדיון ההמשך — וכך נעשה".

     


    פרסום ראשון: 01.08.16 , 22:55
    yed660100