yed300250
הכי מטוקבקות
    יריב כץ
    חדשות • 02.08.2016
    הלביאות של צה"ל
    בשנים האחרונות נרשם זינוק במספר הלוחמות בצה"ל, בין היתר לאור ההצלחה של יחידות מעורבות, כמו גדוד קרקל שפועל בגבול ישראל־מצרים • בנוסף, תפקידים חדשים רבים נפתחו בפני נשים — בתנאי שישרתו 32 חודשים, בדיוק כמו הגברים
    יוסי יהושוע

    שילוב הנשים בצה"ל בקיץ 2016 מבשר על כמה מגמות מעניינות חדשות, והבולטות שבהן: עלייה דרמטית במספר הבנות המתנדבות לשרת כלוחמות — ופתיחה של מקצועות רבים לנשים, בכפוף להארכת תקופת השירות שלהן ל־32 חודשים, כמו גברים.

     

    השנה: גיוס שיא של חרדים לצבא

     

    מאז שפתח צה"ל את תפקידי הלחימה גם לבנות, שיעור הלוחמות עמד על 2.5% מכלל הבנות שהתגייסו באותו שנתון, ובמספרים מוחלטים — בין 435 בשנת 2005 ל־547 בשנת 2012. למעשה הן שובצו לגדוד אחד בלבד המעורב לבנות ולבנים — גדוד קרקל. ב־2013 נרשמה הפריצה — 898 לוחמות, ושנה לאחר מכן כבר נפתח גדוד נוסף ומספר הבנות הלוחמות עלה ל־1,365. הגדוד השלישי, ברדלס, נפתח בשנה שעברה והקפיץ את מספר הבנות הלוחמות ל־2,047, ובשנת 2016 הוא צפוי להסתכם ב־2,100 לוחמות — עלייה של כמעט 400% בעשור. אם זה לא מספיק, בצה"ל מתכוונים לפתוח גדוד רביעי מעורב לבנים ולבנות, כשהמטרה בסופו של יום תהיה שכלל הגדודים הללו יחזיקו את הקווים בגבולות המדינה.

     

    הלביאות של צה"ל
    הלביאות של צה"ל

     

    הסיבות לעלייה במספר המתגייסות ללחימה הייתה ביטול ימי הגיבוש לפני הגיוס מעבר לראיון והחלפתם במכינה של שבועיים שאיפשרה לבנות להתנסות ולאחר מכן להתחרט אם יחליטו שהתפקיד לא מתאים להן. בנוסף תרמה לכך ההצלחה שנרשמה בפעילות המבצעית של יחידות כמו גדוד קרקל בגבול ישראל־מצרים. סוגיה נוספת היא שיפור תנאי השירות — בעיקר ביחידות הקבע, שם שודרגו חדרי המגורים, המטבחים והחמ"לים.

     

    החל מהגיוס הנוכחי נפתחו שורה של תפקידים חדשים לנשים. מדובר בתפקידים שיחייבו אותן בשירות זהה לגברים, במשך 32 חודשים. בין התפקידים שנפתחו לנשים במערך המודיעין ניתן למצוא עובדת חקר מודיעין, חוקרת מודיעין מבצעי, מתרגמת מודיעין, עובדת בינה רשתית, מפעילת מודיעין אלקטרוני, תצפיתנית מבצעים מיוחדים, מפעילת לוויין, תוקפת סייבר, מפתחת מערכות סייבר, טכנולוגית סייבר, מדריכת טיפוס, גלישה וחילוץ בבית־הספר ללוחמה בטרור, מטיסת כלי טיס בלתי מאויש ורכזת מודיעין במשטרה צבאית. מנתוני אכ"א התברר כי שיעור הבנות המשרתות במערך הסייבר עומד על 9% בלבד — והיעד הוא לעלות ל־12% בשנתיים הקרובות.

     


    פרסום ראשון: 02.08.16 , 23:55
    yed660100