yed300250
הכי מטוקבקות
    ביונסה
    ממון • 03.08.2016
    אז איך אפל מיוזיק?
    אחרי חשיפת "ידיעות אחרונות": ניסינו את שירות המוזיקה הפופולרי שנפתח אתמול למשתמשים בישראל. מצד אחד: כמות עצומה של שירים, גם בעברית. מצד שני: שמותיהם של חלק מהאמנים ומהשירים הישראלים מופיעים רק באנגלית. ואיך האפליקציות המתחרות?
    שגיא כהן

    חובבי המוזיקה בישראל קיבלו אתמול בשורה גדולה עם השקת שירות המוזיקה אפל מיוזיק (Apple Music) בישראל. אז מה זה בדיוק אפל מיוזיק ואיך זה יעבוד?

     

     

    אפל מיוזיק מאפשר האזנה חופשית למאגר שירים דרך האינטרנט. ניתן להירשם ולקבל 3 חודשים ניסיון בחינם. לאחר מכן, מינוי יעלה בישראל 19.90 שקלים לחודש למינוי בודד. אפל מיוזיק זמינה לשימוש באייפון, באייפד, באנדרואיד ובמחשבים אישיים.

     

    קראו עוד: סלקום ווליום מתחדשת

     

    אז איך אפל מיוזיק? מאגר השירים באפל מיוזיק כולל 40 מיליון שירים, ובאפל דאגו שהקטלוג יכלול גם מנה נדיבה של מוזיקה עברית. מבדיקה מדגמית שערכנו אצל מעל 20 אמנים בז'אנרים שונים, מצאנו את כל מי שחיפשנו – מאביב גפן, מתי כספי וגבע אלון דרך נדב גדג' ופאר טסי ועד נועה קירל, אגם בוחבוט וסטטיק ובן אל תבורי. אפילו את השירים של דדי דדון (הדמות של אסי כהן מ"ארץ נהדרת") תמצאו באפל מיוזיק. ניתן לבצע חיפוש בעברית ולקבל רשימת שירים, אלבומים ופלייליסטים.

     

    אריק איינשטיין
    אריק איינשטיין

     

    יתרון חשוב של אפל הוא בטכנולוגיה שפועלת מאחורי הקלעים, לומדת את העדפותיכם ותציג לכם עם הזמן מוזיקה המתאימה לסגנון המוזיקלי שלכם.

     

    עם זאת, אפל מיוזיק עדיין לא ידידותית מספיק לקהל הישראלי. ראשית, חלק מתפריטי האפליקציה והממשק שלה זמינים רק באנגלית. שנית, ויותר גרוע: חלק גדול משמות האמנים והשירים מופיעים גם הם באנגלית (למשל Shlomo Artzi), מה שעלול להרתיע רבים. ובכלל, אפל כבר ספגה ביקורת גם על נוחות השימוש באפליקציה, אבל צפויה להשיק עיצוב חדש לחלוטין, ידידותי יותר, בספטמבר הקרוב.

     

    הכניסה של אפל מיוזיק מכניסה את המתחרות המקומיות, חברות הסלולר המפעילות שירותי מוזיקה בתשלום משלהן, לכוננות עליונה. המתחרה העיקרית כרגע היא מיוזיקס של פלאפון, הזמינה ללקוחות כלל החברות, היחידה כרגע שמציעה שירות ברמה דומה לאפל מיוזיק מבחינת ממשק, היצע וזמינות. לשירות יש 100 אלף מנויים. למנויי פלאפון השירות מאפשר האזנה למוזיקה ללא צריכת נפח מחבילת הגלישה. מדובר בעלות חודשית של 19.90 שקל, חודש ראשון ללא תשלום.

     

    סלקום מציעה את סלקום ווליום  ופרטנר מציעה את MyBeat Premium, המאפשר האזנה לכמיליון שירים, אלפי אלבומים ופלייליסטים מובנים, בעלות של 19.80 שקל בחודש, חודש ראשון חינם. השימוש בשירות לא גורע מחבילת הגלישה של מנויי פרטנר. השירות זמין רק ללקוחות פרטנר באנדרואיד, ובאייפון זמין לכולם.

     

    ואפילו דדי דדון
    ואפילו דדי דדון

     

    אף שהאפליקציות הישראליות נופלות מאפל מיוזיק מבחינת מאגר המוזיקה (בעיקר הלועזי) וחלקן נופלות מאוד ברמת חוויית השימוש וממשק המשתמש, יתרונן הגדול הוא שהן ידידותיות יותר לחובבי מוזיקה ישראלית: ההיצע הגדול של פלייליסטים ישראליים, וכן הממשק ושמות השירים והאלבומים מופיעים אף הם בעברית מלאה.

     

    תחרות נוספת של אפל מיוזיק היא עם אפליקציות המוזיקה החינמיות. ישראלים רבים מאזינים לשירים ביוטיוב. זהו פתרון טוב שמתאים להרבה אנשים. אך אפל מיוזיק מציעה, כמובן, פתרון הרבה יותר מתקדם: באפליקציית יוטיוב בנייד ניתן להאזין למוזיקה רק כשהאפליקציה פעילה ופתוחה על המסך. תצטרכו גם להשלים עם פרסומות, גרסאות באיכות נמוכה של שירים, ועוד.

     

    השוו: אפל מיוזיק ופלאפון מיוזיקס
    השוו: אפל מיוזיק ופלאפון מיוזיקס

     

    באפל מיוזיק אפשר להאזין גם כשהאפליקציה לא על המסך ויש פיצ'רים מתקדמים כמו שמירת שירים להאזנה אופליין, פלייליסטים לפי נושאים, תחנות רדיו לפי ז'אנרים ודגש על גילוי מוזיקה חדשה.

     

    אפליקציות חינמיות נוספות שזמינות בארץ כמו Jango או Eco 99FM גם הן מאפשרות להאזין למוזיקה ופלייליסטים. גם כאן, מדובר בפתרון מצוין להרבה אנשים, אך גם הוא נופל מהאפליקציות בתשלום. למשל, באפליקציות החינמיות אתם "כבולים" להאזנה לרצפי שירים שנקבעו מראש, ולא ניתן לחפש ולהאזין לשיר או אמן ספציפי, לבחירתכם.

     

    אז מה עוד צריך לדעת לפני שנרשמים לאפל מיוזיק? אף שההרשמה היא ל־3 חודשי ניסיון חינם, חייבים להזין פרטי אשראי בהרשמה. בתום 3 חודשים, תתחילו לשלם. חשוב לזכור לבטל את המינוי בזמן אם לא רוצים להמשיך. בנוסף, האזנה למוזיקה כשאתם על רשת סלולרית ולא על ווייפיי, צורכת הרבה מחבילת הגלישה. כמה? זה מאוד תלוי במכשיר, ברשת, באיכות החיבור ועוד. צפו לכ־50־40 מגה בשעה. ולבסוף, חשוב לדעת שכל שיר, אלבום או פלייליסט אפשר להוריד למכשיר בלחיצת כפתור, והוא יהיה זמין לשמיעה גם ללא חיבור לרשת, בלשונית "המוזיקה שלי".

     

    sagi–c@yedioth.co.il

     


    פרסום ראשון: 03.08.16 , 20:04
    yed660100