10 שנים של בריחה הגיעו לקיצן

במשך שנים ארוכות הוא הסתתר בנמיביה, נמלט מרשויות החוק • אבל אתמול הגיע קובי אלכסנדר לבית־המשפט בברוקלין, הודה שהשתמש שלא כחוק במידע שהיה מצוי בידיו ונשלח למעצר עד תום ההליכים • גזר הדין: ב־16 בדצמבר

מנכ"ל קומברס לשעבר, קובי אלכסנדר, 64, נחת אתמול לפני הצהריים בניו יורק, אחרי 10 שנים בנמיביה, והובא מיד לבית המשפט בברוקלין, שם הודה באשמה בהונאה בניירות ערך בהקשר לפרשת הבקדייטינג (תיארוך לאחור של אופציות) מהעשור הקודם. בתום הדיון דחה השופט את בקשת השחרור בערבות של אלכסנדר, והחליט לשלוח אותו למעצר עד תום ההליכים. גזר דינו יינתן ב־16 בדצמבר.  

 

הרעיה חנה אלכסנדר (מימין) והילדים יוצאים נסערים מבית המשפט | רויטרס
הרעיה חנה אלכסנדר (מימין) והילדים יוצאים נסערים מבית המשפט | רויטרס
 

 

מלווה בסוכני FBI שנסעו לנמיביה כדי להביא אותו, הוכנס אלכסנדר לבית המשפט מהדלת האחורית, כמו גם אשתו, חנה, שהגיעה בנפרד. פרקליטו של אלכסנדר, בנג’מין ברפמן - אחד מבכירי עורכי הדין בתחום ייצוג נאשמי עבירות צווארון לבן - ביקש לשחררו בערבות של 25 מיליון דולר. 

 

קרוב ל־40 אנשים ישבו בספסלי בית המשפט, רבים מהם עיתונאים מקומיים וישראלים. בשורה הראשונה ישבו מודאגים בני משפחתו, בנותיו, רעייתו ואחותו, כשאלכסנדר נכנס לבית המשפט עם עורכי דינו. השופט בדק את מידת כשירותו ואלכסנדר סיפר שהוא לוקח שישה כדורים ביום, בין היתר לכולסטרול, דם ובעיות שינה.

 

אלכסנדר, בקול בטוח, הקריא את הצהרתו בפני השופט. הוא ציין מה היה תפקידו בקומברס וכיצד השתמש שלא כחוק במידע שבידיו. על כך, אמר, הוא מתנצל.

 

אלכסנדר הגיע לעסקת טיעון לפיה יואשם רק בסעיף אחד אחרי שכתב האישום המקורי נגדו כלל 35 סעיפי אישום. עונש המאסר המירבי לסעיף הזה הוא 10 שנים, אבל מנהלי חברות אחרים שהורשעו באותו סעיף קיבלו עונשים קלים בהרבה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים