yed300250
הכי מטוקבקות
    יואב דודקביץ
    חדשות • 02.09.2016
    המפכ"ל התנצל: "לא התכוונתי לפגוע ביוצאי אתיופיה"
    סוף לפרשה שהסעירה את בני העדה האתיופית • אלשיך נועד אמש עם צוות ההיגוי המשותף למשטרה ולנציגי הקהילה האתיופית והסביר: רציתי להציף את הבעיה כשאמרתי ש"טבעי שחושדים יותר ביוצאי אתיופיה" • הנוכחים קיבלו את ההתנצלות וסיכמו להמשיך לעבוד ביחד
    מאיר תורג'מן ודני אדינו אבבה

    אחרי הסערה מגיעה ההתנצלות: מפכ"ל המשטרה, רב־ניצב רוני אלשיך, התנצל אמש בפני נציגי הקהילה האתיופית על הדברים שאמר בתחילת השבוע ובהם המשפט "טבעי ששוטרים חושדים יותר ביוצאי אתיופיה".

     

    אלשיך הביע את התנצלותו בפגישה שקיים עם צוות ההיגוי המשותף למשטרה ולמנהיגות הקהילה האתיופית בישראל. במפגש הבטיח המפכ"ל כי תתבצע עבודה מעמיקה בכל מחוזות המשטרה כדי לבחון אילו תיקים שנפתחו נגד בני העדה האתיופית נבעו משיטור יתר. המפכ"ל הוסיף כי ימשיך לקדם סגירת תיקים לבני הקהילה ככל שהדבר יתאפשר. "ההתנצלות היא בפני כל קהילת יוצאי אתיופיה ומי שחש עצמו נפגע מן הפרסום בתקשורת", אמר אלשיך והדגיש: "לא הייתה חלילה כל כוונה לפגוע, אלא להציף את הבעיה כדי לקדם פתרונות מוסכמים".

     

    הפגישה עם אנשי צוות ההיגוי תוכננה מראש, עוד לפני דבריו מעוררי המחלוקת של המפכ"ל. נכחו בה כ־20 מנציגי ארגוני העדה האתיופית, ובהם פנטהון אספה־דויט, מנכ"ל עמותת טבקה לצדק ולשוויון ליוצאי אתיופיה. כבר בפתח הישיבה דרשו הנציגים התנצלות, הסבירו כי דבריו של אלשיך פגעו פגיעה ממשית בכל בני הקהילה האתיופית, והדגישו: "אתה צריך להתנצל לא רק בפנינו בחדר הזה, אלא להוציא את ההתנצלות גם לתקשורת".

     

    אנשי צוות ההיגוי, שהגדירו את הפגישה "טעונה", העלו שאלות נוקבות בדבר מספר התיקים הנפתחים לקטינים מקרב יוצאי אתיופיה. לבקשתם, אנשי המשטרה הציגו נתונים שהצביעו על ירידה של כ־20% במספר התיקים שנפתחו השנה ביחס לתקופה מקבילה אשתקד ועל עלייה ברמת האמון של בני הקהילה האתיופית במשטרה. נתונים אלה, טענו, מהווים ראיה לכך ששיתוף הפעולה הגובר בין המשטרה לראשי הקהילה ויישום המלצות קודמות של ועדת ההיגוי הביאו לתוצאות חיוביות.

     

    ההחלטות הקודמות של צוות ההיגוי כללו, בין היתר, החלטה לבצע הכשרות מיוחדות לשוטרים ולהקנות להם כלים להתמודדות עם כל רובדי האוכלוסייה בישראל. בעקבות ההחלטה שמה לעצמה המשטרה ליעד שכל השוטרים יעברו את ההכשרה עד מארס 2017. גם ההחלטה לצייד את השוטרים במצלמות גוף, שמיושמת בימים אלה כפיילוט, התקבלה בעקבות הדיונים של צוות ההיגוי.

     

    בסופה של הפגישה הסכימו הצדדים לשים מאחוריהם את כל הטענות וההאשמות ולהמשיך לעבוד ביחד כדי לשנות את יחס המשטרה ולהיטיב עם בני הקהילה האתיופית.

     

    yed660100