"סוכר עלול לגרום לעששת והשמנה"
לדברי ד"ר שון פורטל, דיאטן קליני ופיזיולוג מאמץ: "כמי שמוביל פרויקטים לתזונה נכונה בקהילה, אין ספק שלתינוק שלי אעדיף לבחור תמ"ל שאינו מכיל סוכר כלל. עדיף לבחור בפורמולה שהסוכרים בה הם לקטוז, שזה הכי קרוב לחלב אם. סוכר לבן מיותר לגוף של כולנו, ובפרט לתינוקות. בשבוע שעבר מחקר גדול חשף שזה האויב הכי גדול שלנו, ולא השומן הרווי.
"בחודשים הראשונים לחיי התינוק, בשנה הראשונה, נוכחות של סוכר לבן בתזונה שלו, בכל כמות שהיא, מיותרת לגמרי, ועדיף שימוש בלקטוז. הרי כל פורמולת תמ"ל שהיא חלבית, מבוססת על חלב פרה, שבעצמו מכיל לקטוז, אז ממש אין סיבה להוסיף לה סוכר לבן.
"על סוכר לבן רצוי לוותר לחלוטין בתזונה. זה אולי מוזיל עלויות ייצור, אבל זה הרבה פחות טוב לתינוקות שלנו. השפעתו עלולה להזיק לשיניים הראשונות שבוקעות וליצור בעיות של עששת. הוא גם יכול לגרום להתמכרות לטעם המתוק, כי סוכר הוא מתוק יותר לעומת הלקטוז, וגם לעלייה בקלוריות - מה שעלול גם לעודד השמנת יתר, כבר מגיל ינקות".

