yed300250
הכי מטוקבקות
    שיר אהבה לחלווה | צילום: מאיה מרום
    זמנים מודרנים  • 25.09.2016
    שיר אהבה לחלווה
    לא חייבים להשתמש בחלווה עצמה כדי להשיג את הטעם הממכר שלה. קבלו שלושה רעיונות לקינוחים - עוגת מוס קרמית, פונדנט קרמלי וטארט קליל - שיעשו לכם שולחן חג מתוק במיוחד
    מאיה מרום

    עוגת מוס חלווה

     

    טעימה, עדינה, קרמית ומלכותית למהדרין. העוגה הזו אמנם קצת מסובכת להכנה, אך כובשת פסגות, ותכבוש גם את שולחן החג הקרוב שלכם.

     

    מה צריך (12־10 מנות):

     

    לתחתית:

     

    • 150 גרם ביסקוויטים

     

    • 50 גרם חמאה מומסת

     

    • 2 כפות טחינה גולמית

     

    למוס:

     

    • 1 שקיק (14 גרם) ג'לטין

     

    • 1/4 כוס מים קרים

     

    • 2 שקיות (500 מ"ל) שמנת מתוקה

     

    • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת (אפשר דלת שומן)

     

    • 2/3 כוס סוכר

     

    • 2/3 כוס טחינה גולמית

     

    • 1 כפית תמצית וניל

     

    כך עושים:

     

    1. מכינים את התחתית: טוחנים את הביסקוויטים לאבקה (אפשר במעבד מזון ואפשר להכניס לשקית עמידה ולחבוט במערוך). מערבבים את הביסקוויטים עם הטחינה והחמאה המומסת עד שנוצרת תערובת במרקם של חול רטוב. משטחים לתחתיתה של תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ. אפשר להשתמש בתחתית של כוס כדי לרדד את התערובת בצורה אחידה. זהו, התחתית מוכנה! אין צורך לאפות, רק לשמור במקרר עד שהמלית מוכנה.

     

    2. מכינים את המוס: מפזרים את הג'לטין בקערית קטנה ובה את המים קרים. מערבבים ומניחים בצד לכמה דקות, עד שכדוריות הג'לטין מתנפחות, והתערובת מתמצקת מעט.

     

    3. בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה עד שנוצרת קצפת יציבה ושומרים בצד. בקערה אחרת מערבבים את הגבינה יחד עם הסוכר, הטחינה והווניל וטורפים במטרפה עד שהתערובת חלקה וללא גושים. מערבבים פנימה 3 כפות גדושות מהקצפת.

     

    4. מחממים את תערובת הג'לטין במיקרוגל למשך 15 שניות. מערבבים היטב ומחממים שוב רק עד שהתערובת חמה, שקופה לחלוטין, וכל כדוריות הג'לטין התמוססו לגמרי. מערבבים לתוך הג'לטין 3 כפות מתערובת הטחינה וטורפים עד שהתערובת חלקה (השלב הזה נשמע קצת מנג'ס, אבל הוא מבטיח שלא יהיו לכם גושים אחר כך בעוגה - תופעת לוואי ידועה בעוגות מוס קרות). עכשיו אפשר להוסיף את כל תערובת הג'לטין לתוך תערובת הטחינה ולערבב עד שהיא חלקה.

     

    5. מקפלים את השמנת המוקצפת אל תוך התערובת ומוזגים לתבנית עם בסיס הביסקוויטים. מצננים במקרר למשך 4 שעות לפחות או לילה שלם. העוגה נשמרת במקרר עד שבוע, ובמקפיא עד חודש. אפשר לקשט בשערות חלווה או בשומשום לפני ההגשה, אם רוצים.

     

    פונדנט קרמל־חלווה

     

    מכירים עוגת שוקולד חמה? אז כזו, רק בטעם קרמל עם נגיעה עדינה של חלווה. מומלץ להכפיל ואף לשלש כמויות, שכן העוגות מחזיקות מעולה במקרר וגם במקפיא.

     

    מה צריך (6 עוגות אישיות):

     

    • 3/4 כוס סוכר

     

    • 1/2 כוס שמנת מתוקה

     

    • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

     

    • 3 ביצים

     

    • 4 כפות טחינה גולמית

     

    • 2 כפות קמח

     

    כך עושים:

     

    1. שמים את הסוכר במחבת רחבה יחד עם 2 כפות מים ו־1/4 כפית מלח (כן!). מבשלים על אש גבוהה עד שהסוכר נמס לשלולית מבעבעת. ברגע שיש איפשהו בשלולית גוון שחום, מערבבים כדי להפיץ את הצבע ולצבוע את שאר השלולית השקופה בצבע. עוברים לאש קטנה.

     

    2. כשהשלולית כולה בצבע זהוב־עמוק מוסיפים פנימה בזהירות את השמנת המתוקה ומערבבים עד שנעלמים הגושים. מוסיפים גם את החמאה, בהדרגה, עד שהכל נמס ואחיד. מסירים מהאש ומצננים עד שחמים למגע אך לא חם (כ־10 דקות).

     

    3. מערבבים פנימה בהדרגה את הביצים, אחת אחרי השנייה, ולאחר מכן את הטחינה הגולמית ואת מעט הקמח. מחלקים בין 6 שקעים של תבנית מאפינס (או תבניות קרמיקה אישיות) ואופים על 180 מעלות בין 8 ל־12 דקות או עד שהשוליים תפוחים ומרכז כל עוגה רוטט מאוד. מצננים קלות לפני שמשחררים. העוגות מתקשות במקרר (נשמרות עד שבוע), וחוזרות להיות נוזליות בפנים לאחר חימום קצר במיקרוגל.

     

    טארט שוקולד־חלווה

     

    קינוח קלי קלות שסוחט מחמאות. אם אין לכם כוח להכין בצק פריך לפי המתכון, תחתית הביסק־וויטים של עוגת המוס תעבוד נפלא גם כקלתית לטארט - ואז אין צורך לאפות אותה מראש לפני שממלאים.

     

    מה צריך (10־8 מנות):

     

    לבצק:

     

    • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

     

    • 1.5 כוסות קמח

     

    • 1 כף קקאו

     

    • 1 כפית גדושה סוכר

     

    • קורט נדיב מלח

     

    • קצת פחות מ־1/2 כוס מים קרים מאוד

     

    למלית:

     

    • 1 שקית (250 מ"ל) שמנת מתוקה

     

    • 200 גרם שוקולד מריר

     

    • 1 ביצה

     

    • 3 כפות טחינה גולמית

     

    • קורט נדיב מלח

     

    כך עושים:

     

    1. מערבבים בקערה את קוביות החמאה הקרה, הקמח, הקקאו, הסוכר והמלח, ומשפשפים את הקוביות בין קצות האצבעות עד שנוצרת תערובת במרקם פירורי שנשארת כגוש כשחופנים אותה. מוסיפים מים קרים בהדרגה, כף או שתיים בכל פעם ומערבבים במזלג (או בפולסים במעבד מזון) רק עד שנוצרים גושים גסים. שימו לב, לא אמור להיווצר כדור בצק אחיד!

     

    2. מעבירים את התערובת הגסה לתוך שקית ניילון ומשטחים לפיתה. מרדדים לעובי של כ־3 מ"מ (או לקוטר התבנית), מעבירים לתבנית בקוטר 24 ס"מ, משטחים ומצמידים לשוליים. מקפיאים את הבצק למשך 10 דקות לפחות. אופים 13־10 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שמזהיב. מצננים מעט.

     

    3. מחממים במיקרוגל שמנת ושוקולד מריר ומערבבים עד שאחיד. מצננים עד שהקרם לא חם יותר. מוסיפים ביצה, טחינה ומלח ויוצקים על בסיס הטארט האפוי. אופים 25־22 דקות בתנור שחומם ל־160 מעלות, עד שהמלית מבעבעת ורוטטת מעט. מצננים ומגישים עם קצפת או עם שמנת חמוצה מעורבבת עם סוכר וניל.

     


    פרסום ראשון: 25.09.16 , 16:39
    yed660100