yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    ממון • 26.09.2016
    "מי ייקח אותי אם ניסגר?"
    הבשר אולי יוזל, אבל עובדי מפעל אדום־אדום מודאגים שהרחבת היבוא של בשר טרי תפגע במקום עבודתם • יפגינו היום מול בניין האוצר • אדמונד מלכה (55): "אין לי איפה לעבוד בעיר. כחלון רוצה לעזור לעם, אבל צריך לדאוג שגם אנחנו נוכל לחיות"
    מאת נווית זומר

    200 עובדי מפעל אדום־אדום יפגינו הבוקר מול בניין האוצר, עם מאות עובדי תנובה, נגד המתווה להרחבת היבוא והפחתת המכס על בקר טרי, שפירושו, לדברי תנובה, סגירת המפעל ופיטורי 200 עובדים.

     

    לדברי יו"ר ועד עובדי המפעל, יוסי ביטון, "במצב כזה גם תנובה תעדיף לייבא. הם כבר הודיעו את זה, ולעובדי הייצור לא תהיה פרנסה. איזה סיכוי יש לעובד כפיים מבית־שאן למצוא עבודה אחרת?". יו"ר ועד עובדי תנובה, אחיאב שמחי, אמר: "עבור עובדי אדום־אדום, המהלך הזה הוא בבחינת 'הדרך ללשכת הרווחה רצופה בכוונות הטובות של האוצר'. תראו את אחוזי האבטלה בעמק בית־שאן. אין שם משרות. איפה העובדים האלו ימצאו עבודה?".

     

    המתווה מסיר את יתרת חסמי היבוא, ויאפשר זינוק ביבוא בשר טרי. האוצר טוען שהמהלך ישים סוף לריכוזיות בשוק הבשר ולשליטה של תנובה ודאבח, ויוזיל את הבשר הטרי בכ־20%.

     

    העובדים, כאמור, הרבה פחות אופטימיים. אדמונד מלכה (55), תושב בית־שאן ואב לחמישה, עובד באדום־אדום מיום שנפתח, ב־2005, כעובד ייצור וכאחראי חדר ניקור.

     

     

     

     

    לדבריו, "איום הסגירה נפל עליי כרעם ביום בהיר. בסרט הזה כבר הייתי. אחרי הצבא למדתי בישול בתדמור ולא מצאתי עבודה. ב־1982 התחלתי לעבוד במפעל כיתן בעיר, כל בית־שאן עבדה שם. הייתי בו 17 שנה, ואז אושר לייבא טקסטיל זול, והמפעל נסגר. עברתי למפעל כיתן בדימונה, קודם לבד ואחר כך עם המשפחה, אבל חזרתי לבית־שאן, כי אמא שלי נשארה שם לבד.

     

    "ואז הייתי טבח בקיבוץ נווה אור, וכשנתנו את חדר האוכל לקבלן, עבדתי אצלו. אדום־אדום עוד לא נבנה אז. הייתי מביא אוכל לצוות ההקמה, ואז הפקידה שאלה אם אני רוצה לעבוד אצלם. התחלתי כעובד פשוט, אבל התקדמתי וקיבלתי סמכויות, פעמיים 'עובד מצטיין'.

     

    "עכשיו הסרט של כיתן חוזר. גם כיתן דימונה כבר נסגר, ועכשיו יביאו בשר זול מפולין. בירקות אותו דבר. אחי גידל עגבניות במושב ליד בית־שאן, והרים ידיים. בגלל היבוא לא כדאי לו לגדל. אין לנו מפעלים באזור. אין איפה לעבוד.

     

    "אומרים שמייבאים בשר כי הוא יותר זול, אבל עובדים על אנשים בעיניים. אני רואה בסופר בשר מפולין, כמעט באותו מחיר של אדום־אדום, שהרבה יותר איכותי. אצלנו שמים 2־3 שכבות של כפפות וכובע, יש משמעת. מי יודע איך עובדים בפולין?

     

    "לפני 7 שנים אשתי חלתה בסרטן. במפעל באו לקראתי, נתנו לי לעבוד בעוד מקום, עבדתי בעוף טוב, וגם נתנו לי אוטו כדי לנסוע איתה לטיפולים בפוריה. בגלל זה כואב לי עוד יותר שהמפעל ייסגר.

     

    "כחלון רוצה להיטיב עם העם, אבל צריך לדאוג שגם אנחנו נוכל לחיות. מצד אחד כואב לי שבשר עולה יותר, ומצד שני, זה כמעט אותו מחיר. הרשתות והיבואנים גוזרים עלינו קופון: קונים בפולין קילו ב־25 שקל, ומוכרים כמו הבשר שלנו. כחלון חייב לעזור למפעל. יש לנו הוצאות, מים, הטמנה ברמת חובב והמון אגרות.

     

    "אם הוא יעזור, גם אנחנו נוריד מחירים. השכר שלנו לא מהגבוהים. לא בגללנו זה יקר. שכחלון יעזור לנו להמשיך לגדל ילדים בכבוד. 3 מקצועות כבר יש לי, אבל אין לי איפה לעבוד. מי ייקח אותי אם המפעל ייסגר?".

     

    navitz@yedioth.co.il

     

     


    פרסום ראשון: 26.09.16 , 21:35
    yed660100