yed300250
הכי מטוקבקות
    SHARON_BENTOV
    ממון • 26.09.2016
    בעלי רב־בריח: "לא מפעיל משמרות כי חסרים מהנדסים"
    מאת נווית זומר

    "רב־בריח תייבא עובדים מקצועיים מסלובקיה ומטורקיה אם לא יימצא פתרון למחסור בכוח אדם". כך אמר אתמול שמואל דונרשטיין, בעלי רב־בריח, במהלך סיור של חברי כנסת במפעל החברה באשקלון. לדבריו, "בלתי אפשרי כיום להשיג הנדסאים ומהנדסים מפעילי מכונות ברמה גבוהה. אני מגיע למצב שאני לא מפעיל משמרות כי אין מספיק כוח אדם מקצועי. אני יכול לקלוט מיד 40־30 עובדים מחו"ל. אם המדינה לא מכשירה עובדי טכנולוגיה, מחובתה לאפשר לי לייבא. אני לא צריך רתכים, אלא הנדסאים ומהנדסים שמפעילים את קווי היצור הרובוטיים בעלי הטכנולוגיה המתקדמת. אבל בינתיים אין לי אישור מהמדינה לייבא עובדים זרים בתעשייה".

     

    לדבריו, "אם מאשרים לבעל מסעדת סושי להביא שף יפני, מדוע לא מאשרים לי להפעיל קו ייצור שאני קונה ביפן על ידי יפני? כשהתעשייה קורסת בגלל מחסור בעובדים מומחים - אין ברירה. בפולין מהנדס צעיר מרוויח 1,000 יורו והתעשייה שם פורחת. בארץ עלות מהנדס צעיר היא 2,700 יורו ואנחנו מתקשים לגייס. הדימוי של התעשייה בישראל לא מושך את הצעירים".

     

    דונרשטיין הוסיף, כי "הפחד שלי הוא שעוד כמה שנים, כשאעזוב את המפעל והתעשייה, לא יהיה 'משוגע' שיחליף אותי. הציעו לי עשרות פעמים להקים מפעלים בארה"ב, בסין, בטורקיה, בסלובקיה ואיפה לא - רק לקחת שטח בחינם ולהתחיל לעבוד. לא יכול להיות שאני רוצה להשקיע 200 מיליון שקל, ואף אחד במדינה לא רוצה לקחת אותם ממני". במפעל רב־בריח מועסקים כיום 750 עובדים, והמחזור השנתי הוא 450 מיליון שקל.

     

    דונרשטיין סיפר על הקשיים בהם נתקל בדרך להרחיב את שטח המפעל: "לפני 6 שנים הגשתי בקשה להקים מפעל נוסף באשקלון בהשקעה של 200 מיליון שקל, אבל רק לאחר 5 שנים זכיתי לאישור. במקום לסיים את בניית המפעל ב־2017, אני מתפלל שאסיים במחצית השנייה של 2018. אני צריך הקצאה של 60 דונם נוספים להרחבה, אבל לא מצליח לקבל. אשקלון היא כבר לא אזור עדיפות לאומית, ולכן אני לא יכול לקבל את ה־60 דונם ללא מכרז למרות שהשטח צמוד אליי".

     


    פרסום ראשון: 26.09.16 , 21:35
    yed660100