yed300250
הכי מטוקבקות
    דנה קופל
    חדשות • 21.10.2016
    התנגדות מבית
    מאמציו האחרונים של נתניהו לחסל את תאגיד השידור הציבורי נתקלו במכשול: השרים דרעי וארדן עומדים בדרכו • גם שר האוצר כחלון, שמסתמן כ"מפתח" לבלימת המהלך, טוען: "אין סיבה לשנות את ההסכם"
    יובל קרני, עמיחי אתאלי ורז שכניק

    גוברת המחאה בתוך הקואליציה נגד תוכניתו של ראש הממשלה לסגור את תאגיד השידור הציבורי ("כאן"), אחרי שתחילה תמך בהקמתו: השר לביטחון פנים גלעד ארדן ושר הפנים אריה דרעי הבטיחו להתנגד להצעת החוק שהגיש לאחרונה יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן במטרה להביא לסגירת התאגיד. גם שר האוצר משה כחלון, שמסתמן כדמות המפתח בפרשה, הביע הסתייגות מקידום החקיקה.

     

    "אני בעד שידור ציבורי טוב, איכותי ועצמאי. הקמת התאגיד יצאה לדרך, ולא נראה לי נכון לעצור אותו", אמר השר דרעי, שהבטיח כי ש"ס תתנגד. "מדובר בהצעת חוק פרטית, ואנחנו לא מחויבים לתמוך בה". ח"כ יעקב מרגי (ש"ס) הטיח ביקורת אישית בראש הממשלה: "לא יודע אם התאגיד זה הפתרון לתקשורת הוגנת, אבל יש לי בעיה עם העיסוק האובססיבי של ביבי בכל מה שקשור לתקשורת".

     

    גם השר ארדן, שבתפקידו הקודם כשר התקשורת יזם את הקמת התאגיד, הודיע כי יתנגד לחקיקה: "ביטול הרפורמה יהיה טעות קשה שגם תגרום לבזבוז רב של כספי ציבור וגם תחזיר את השידור הציבורי לאחור". ואילו השר לשעבר גדעון סער עקץ את נתניהו כשציטט את מנחם בגין בטוויטר וצייץ כי "אין מדינה חופשית ודמוקרטית" אלא אם היא נשענת, בין היתר, גם על "עיתונות חופשית, בלי צנזורה מוקדמת, גלויה או נסתרת". אף שהשר נפתלי בנט לא התבטא אתמול בעניין, הצהרותיו האחרונות מעידות שגם הבית היהודי כנראה תתנגד.

     

    בכירים בקואליציה טענו כי גורלו של התאגיד למעשה תלוי בידיו של שר האוצר. כחלון שב וטען בשיחות סגורות כי הוא עדיין מחויב להקמת התאגיד והכחיש את הדיווחים שלפיהם נרקם דיל שבמסגרתו "יקריב" את התאגיד תמורת תמיכה ביוזמתו להטיל מס על רכישת דירה שלישית. "היה הסכם בין האוצר, ראש הממשלה וההסתדרות על הקמת התאגיד", אמר. "ההסכם הזה אושר על ידי הכנסת, ואין סיבה לשנות אותו". יו"ר סיעת כולנו, ח"כ רועי פולקמן, הוסיף: "אין שינוי בעמדתנו בעניין התאגיד, מצפים שהוא יחל את שידוריו בתחילת 2017 כפי שסוכם".

     

    "לא מתעסק בכך". ראש הממשלה |אלכס קולומויסקי
    "לא מתעסק בכך". ראש הממשלה |אלכס קולומויסקי

     

     

    בצל ההתנגדות הגוברת בתוך הממשלה, הציג אתמול ח"כ ביטן תחשיב שלדבריו מוכיח כי סגירת התאגיד תחסוך למדינה כשני מיליארד שקלים. עם זאת, היה זה דווקא השר ארדן שהצטרף לפקידי האוצר, שהתנגדותם לחוק נחשפה ב"ידיעות אחרונות" כבר לפני שבועיים, והטיל ספק בחישובים: "עיינתי שוב ושוב בתחשיב של ח"כ ביטן ולא הצלחתי להבין איך חיסכון כספי מוצג בו כבזבוז ובזבוז מוצג כחיסכון כספי" (על המחלוקת — ראו מסגרת).

     

    על אף הביקורת הנשמעת מפי השותפות בקואליציה, גורמים בליכוד העריכו כי קיים רוב להצעת החוק של ביטן כשתועלה להצבעה בממשלה.

     

    בעוד שחלק ממקורבי נתניהו הכחישו כי הוא פועל לסגירת התאגיד, בכיר בליכוד אמר כי ראש הממשלה "נחוש לסכל ולסגור את התאגיד הציבורי למרות שהוא רגע לפני תחילת השידורים — הוא רק לא יודע איך לעשות את זה". אחד ממקורבי נתניהו סיפק הסבר למניעים שייתכן שעומדים מאחורי היוזמה: "התאגיד נולד בחטא, הוא לא מייצג את מגוון הדעות והעמדות בחברה הישראלית והוא יהיה גרוע יותר מרשות השידור".

     

    גורמים בתאגיד, שהדגישו שהם "לא מרימים ידיים", מסרו: "יש הרגשה שיעשו הכל כדי שלא נעלה לאוויר, מעניין שמיוחסת לנו השפעה כזו עוד לפני שבכלל התחלנו לשדר".

     

    איש המפתח. כחלון | אלכס קולומויסקי
    איש המפתח. כחלון | אלכס קולומויסקי

     

    yed660100