yed300250
הכי מטוקבקות
    מודיעין
    חדשות • 18.11.2016
    מסתערים
    ירידה במוטיבציה לשירות קרבי? במקומות כמו מודיעין, נס־ציונה, הוד־השרון וקריית־אונו לא שמעו על זה • צה"ל פירסם את דירוג הערים לפי שיעורי הגיוס, השירות בתפקידי לחימה והיציאה לקצונה • אז מי העיר הכי ירוקה?
    צחי דבוש ואילנה קוריאל

    אחריהם: אגף כוח אדם בצה"ל פירסם אתמול את דירוג הערים המובילות בגיוס לצבא ובשירות משמעותי, כלומר מיצוי תפקידי לחימה וקצונה. במקום הראשון אין הרבה הפתעות — העיר מודיעין מובילה גם בשיעורי הגיוס וגם במדדי הקצונה והלחימה.

     

    את המקום השני כבשה יהוד בעקבות זינוק של שישה מקומות מהשנה שעברה, ובמקום השלישי נמצאת גבעת־שמואל.

     

    הדירוג הוא על פי ציון המבוסס על שקלול שלושה מדדים: שיעור הגיוס (50%), שיעור המיצוי לקצונה (25%) ושיעור המיצוי למערך הלחימה בקרב גברים או הליכה לשירות משמעותי בקרב נשים (25%), כלומר שירות במערך שאינו מנהלתי או חסר הכשרה.

     

    במדד הקצונה היוקרתי ניצבת בראש הטבלה נס־ציונה עם 12.9 אחוזים שסיימו קורס קצינים. אחריה מככבת (פעם נוספת) העיר מודיעין במקום השני, הפעם עם 12.7 אחוזים, ובמקומות הבאים בסדר יורד: הוד־השרון, רמת־השרון וגבעת־שמואל.

     


     

     

    במדד גיוס הנשים לצה"ל תפסה את המקום הראשון הוד־השרון. אחריה ניצבת נס־ציונה, שעלתה 5 מקומות לעומת השנה שעברה, ושוב מודיעין במקום השלישי אך עם ירידה של מקום אחד בהשוואה לשנה שעברה. קריית־אונו במקום הרביעי, ובמקומות הבאים בסדר יורד: נשר, רמת־השרון, גבעתיים וכפר־סבא.

     

    המדד שפורסם אתמול מציין גם את הערים שביצעו זינוק משמעותי. בולטות במיוחד הן מעלות־תרשיחא, שקפצה מהמקום ה־28 אל המקום ה־15, ורמת־גן שקפצה מהמקום ה־31 למקום ה־18. עלייה מרשימה התבצעה גם בחדרה שעלתה 11 מקומות אל המקום ה־16.

     

    במדד גיוס הנשים אילת רושמת הישג כשהיא עולה מהמקום ה־24 למקום ה־13. שיפור נוסף נרשם גם כן באזור הדרום, כאשר שדרות התקדמה מהמקום ה־51 למקום ה־40 בגיוס נשים.

     

    בנפרד מדירוג הערים, הוכן בצה"ל גם דירוג של המועצות המקומיות. המועצות המקומיות הגדולות המובילות בגיוס בקרב גברים הן גדרה, גן־יבנה, בית־ג'ן, קריית־עקרון וכוכב־יאיר, ואת המועצות המקומיות הקטנות מובילות הר־אדר, מיתר, אבן־יהודה, פרדסיה ורמת־ישי. המועצות המקומיות הגדולות המובילות בגיוס בקרב נשים הן כוכב־יאיר, קריית־טבעון, קדימה־צורן, שוהם וגדרה. המועצות המקומיות הקטנות המובילות בגיוס נשים הן עומר, הר־אדר, רמת־ישי, להבים וכפר־תבור. "אני רוצה שירות משמעותי", סיפרה נועם כהן, בת 17 מעומר. "אני לא מכירה מישהי שלא מתגייסת. אני חושבת שוויתור על שירות זה ממש פספוס. זו חוויה מעצבת חיים". חברתה עומר סהר מתכוונת להתגייס לצה"ל למרות שהיא חולת צליאק. כרגע היא שואפת להיות מש"קית חינוך. "אני נגד השתמטות. זה מוזר לי. כל החברות שלי מתגייסות".

     

     


    הנתונים שפירסם צה"ל מתייחסים לילידי 1995, הצפויים להשתחרר במהלך השנה הקרובה. מי שבאופן מפתיע למדי, לאור דירוגים קודמים, נעדרים מהדירוג הנוכחי הם החיילים מיישובי יהודה ושומרון וכן החיילים מהקיבוצים ברחבי הארץ, שני מגזרים שבאופן מסורתי "מככבים" בשיעורי הגיוס ובמוטיבציה הקרבית. מסתמן כי הסיבה לכך היא שבצה"ל לא פרסמו את המועצות האזוריות במדד.

     

    דירוג הערים והמועצות מתפרסם על רקע נתונים מדאיגים שנחשפו השבוע על ירידה בשיעור לגיוס בצה"ל ובמוטיבציה לשרת ביחידות הלוחמות. ב־2013 עמד הרצון לשרת ביחידות קרביות על 70.3%. ב־2015 הוא עלה ל־71.9%, ואילו השנה עומד רצון זה על 69.8% בלבד, ירידה של שני אחוזים בתוך שנה. לעומת זאת, במדד גיוס הבנות הדתיות לצה"ל נרשמת מגמה מעודדת כאשר ב־2010 התגייסו 935 בנות, ואילו ב־2015 התגייסו לא פחות מ־2,156 בנות דתיות.

     

    yed660100