yed300250
הכי מטוקבקות
    באדיבות התנועה הקיבוצית
    חדשות • 22.11.2016
    שעת הש"שיניות
    מאות צעירות שהתנדבו לשנת שירות חתמו על מכתב מחאה נגד ההצהרות למנוע מנשים לשרת בתפקידים קרביים בצה"ל • יוזמת המכתב, נטע צור (18.5) שמתכננת להתגייס לקרקל: "מתנהל פה שיח בנים שמתאים יותר לתקופה של סבא שלי"
    ישראל מושקוביץ

    מאות צעירות לפני גיוס שעושות שנת שירות ברחבי הארץ מטעם התנועה הקיבוצית, חתמו אתמול על מכתב מחאה נגד ההתבטאויות על שירות קרבי של נשים בצה"ל.

     

     

    "תמיד היו כאלה שחשבו שנשים לא יכולות להילחם, אחר כך אותם אנשים הסבירו שהן לא יכולות להטיס מטוסי קרב, היום מטילים ספק ביכולתן ללחום בטנק", נכתב במכתב. "אנו בנות שנת השירות של התנועה הקיבוצית רוצות להמשיך ולתרום לחברה בישראל בתפקידים משמעותיים בצה"ל".

     

    בימים האחרונים השמיעו בכירים לשעבר בצה”ל הצהרות נגד שילוב נשים בתפקידי לוחמה, בעקבות האפשרות שהן ישולבו גם בחיל השיריון. הראשון שיצא נגד היוזמה המתגבשת היה האלוף (במיל’) יפתח רון־טל שכינה את העניין “טירוף מערכות” ואף האשים את ארגוני השמאל כמי שמקדמים את העניין “במטרה להחליש את צה”ל”, כדבריו. תת־אלוף (במיל’) אביגדור קהלני היה נחרץ יותר בנוגע למקומן של נשים ואמר: “תפקידה של האישה להיות אמא, ולהביא ילדים לעולם. אחרי טראומות של מלחמה היא תהיה אחרת לגמרי”.

     

    במכתב שעליו חתמו הצעירות הוזכרו שמותיהן של שורת לוחמות מפורסמות מן העבר המהוות השראה כמו הצנחנית חנה סנש ופנינה גרינשפן־פרימר, אחת ממובילות המרד בגטו ורשה שהלכה לעולמה בשבוע שעבר, וכן לוחמות כמו הטייסת הראשונה בצה"ל רוני צוקרמן, הנווטת תמר אריאל ז"ל שנהרגה במפולת שלגים בהימליה כשחילצה מטיילים אחרים, הלוחמת המוטסת קרן טנדלר ז"ל שנהרגה במלחמת לבנון השנייה ולוחמת מג"ב הדר כהן ז"ל שנהרגה כאשר הסתערה על מחבל בעיר העתיקה בירושלים.

     

     

    צילום: גדי קבלו
    צילום: גדי קבלו

     

    את המכתב יזמה נטע צור (18.5) מקיבוץ שמיר שבגליל העליון, שדחתה את גיוסה לצה"ל כדי לתרום שנת שירות נוספת, אותה היא עושה בכפר נוער במרכז הארץ. "אני מתכוונת להתגייס לתפקיד לוחמת בקרקל", אמרה בנחישות בשיחה עם "ידיעות אחרונות" אתמול. "המכתב שכתבנו מיועד לחברה הישראלית. זו תגובה למכתב שפירסמו חניכי המכינות הדתיות ובכלל לשיח שהיה פה בימים האחרונים וגרם לי להרגיש שאני בשיח בנים שמתאים יותר לתקופה של סבא שלי. מאוד לא אהבתי את מה שראיתי. נשים צריכות להתקבל לתפקידים מטעמים עניינים ולא מגדריים".

     

    "השיח הזה של הימים האחרונים העציב אותי, אם יש בנות שרוצות לתרום בשירות קרבי מבצעי אסור למנוע את זה מהן", אומרת אחת מהחותמות על המכתב, עמית דר (18) שעושה שנת שירות מטעם התנועה הקיבוצית בכפר הנוער ויצו נהלל, "חובה לתת לבנות את אותה הזדמנות שווה שהצבא נותן לבנים. כמו שממיינים בנים לכל היחידות כך חובה גם למיין את הבנות לאותן היחידות. מפריע לי שיש עדיין גנרלים שחושבים שבנות לא יכולות להיות קרביות וגם אומרים את זה".

     

    אורון בן־צבי (18) מקיבוץ גבעת חיים איחוד, שעושה שנת שירות בכפר סילבר, תומך גם הוא במחאת חברותיו, "חתמתי על המכתב כי הוא מאוד חשוב. אין סיבה שמגדר יגביל. חשוב שבנות תוכלנה להשתבץ בכל יחידה צבאית בהתאם ליכולתן, כולנו שווים".

     

    "אני גאה בנערות ובנערים שלנו", הוסיף לירז ברנד, מנהל מחלקת שנת שירות בתנועה הקיבוצית שמוציאה מדי שנה כ־1,000 נערות ונערים לשנת התנדבות. "כולם דחו את הגיוס לצבא בשנה כדי להתנדב למען הקהילה והחברה בישראל, וכל אחת ואחד מהם מבקש להמשיך ולתרום למדינה בשירות הצבאי. אני שמח שהם יזמו את המכתב ובטוח שעוד נשמע על כמה מהם בעתיד ועל תרומתם למדינה".

     


    פרסום ראשון: 22.11.16 , 23:25
    yed660100