"רק היה לו חום. מי חשב על חיידק טורף?"

פעוט בן שלוש וחצי מגבעתיים נפטר אתמול לאחר שככל הנראה נדבק בחיידק טורף • הילד הגיע למוקד לאחר שלא חש בטוב, טופל ושוחרר לביתו • שעות ספורות אחר כך הידרדר מצבו • הוריו הספיקו להביאו לחדר המיון באיכילוב — אך שם הוא נפטר • כל ילדי הגן שבו למד קיבלו אנטיביוטיקה כדי למנוע הדבקה • "אנחנו פוחדים", אומרים ההורים

הסיוט של כל הורה התממש אתמול בגבעתיים: פעוט שטרם מלאו לו ארבע נפטר לאחר שככל הנראה נדבק בחיידק טורף.

 

בשבת בבבוקר נפגשו כל ילדי הגן שבו למד הפעוט והוריהם בגבעתיים ושיחקו יחד. בשלב מסוים הפעוט חש ברע וחום גופו עלה — והוריו לקחו אותו הביתה. במוצאי שבת, כשהמשיך לחוש ברע, פנו ההורים למוקד של מכבי שירותי בריאות. במוקד קיבל הילד טיפול תרופתי ונוזלים והושאר להשגחה של כמה שעות. לאחר שהשתפר מצבו הוא שוחרר לביתו.

 

אלא שבמהלך הלילה חלה הידרדרות מהירה במצבו של הפעוט, והוריו הבהילו אותו לחדר המיון בבית־החולים איכילוב בתל־אביב. "הילד הגיע אלינו במצב של הלם ועבר לחדר החייאה", סיפרה ד"ר איילת רימון, מנהלת מיון ילדים. "ביצענו בו החייאה ממושכת שכללה הנשמה, עיסויי לב ותרופות מצילות חיים — אך למרבה הצער כעבור 45 דקות, כשהלב לא חזר לפעילות תקינה, נאלצנו לקבוע את מותו".

 

הוריו של הילד התקשו לעכל את האסון שנפל עליהם. "הבשורה נפלה עליהם כרעם ביום בהיר", אמר אחד ממכרי המשפחה. "הילד לא הרגיש טוב והם חשבו שזה משהו נפוץ אצל ילדים בתקופת החורף. למרות זאת הם לא זילזלו בתלונות שלו והלכו להיבדק. הם היו בשוק כשהודיעו להם שהילד נפטר".

 

ההערכה היא כי הילד נדבק בחיידק טורף, אולם מאחר שהתסמינים הראשונים זהים לאלה של הצטננות או של מחלות חורף אחרות אין זיהוי ודאי. "אנחנו מעריכים שמודבר בתהליך זיהומי", אומרת ד"ר גליה גריסרו, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות באיכילוב. "אין זיהוי ודאי של החיידק וכנראה גם לא יהיה, משום שהתרבית היחידה שנלקחה מהילד הייתה תרבית דם שנלקחה לאחר שהוא קיבל טיפול אנטיביוטי".

 

במשרד הבריאות החליטו לא לקחת סיכונים ומיהרו לתת לכל ילדי הגן שבו למד הילד תרופה אנטיביוטית שמונעת הדבקה בחיידק טורף. אתמול בצהריים הוזעקו כל הורי הגן לשיחה דחופה עם נציגים של משרד הבריאות ושל העירייה, ואלה חילקו להם את התרופה והסבירו כיצד להשתמש בה.

 

"הם אמרו שהם עוד לא יודעים מה בדיוק קרה", סיפרה אחת האמהות בגן. "הורו לנו לתת תרופה לילדים פעמיים ביום במשך יומיים ושאם יש לילדים חום או חוסר תיאבון — לרוץ בדחיפות לבית־החולים. זה פחד אלוהים".

 

"כל האמהות באטרף", הוסיפה אמא אחרת. "ההורים היו בהיסטריה ותקפו את נציגי העירייה ומשרד הבריאות בשאלות — אבל לאף אחד אין תשובות. אנחנו פוחדים שאולי ילדים אחרים נדבקו. זה חוסר אונים נוראי. אני פוחדת לשלוח את הילד שלי לגן. לא יודעת איך אשן בלילה".

 

"אני לא מסתפקת במה שאמרו נציגי משרד הבריאות", מצטרפת אמא שלישית. "אני הולכת לרופא הילדים שלנו כדי להבין ממנו מה הסכנות ומה צריך לעשות. אני לא רגועה. זה החיים של הילד הקטן שלי".

 

ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק, שלח בפייסבוק תנחומים למשפחה. "נסיבות פטירתו של הילד נבדקות החל מהבוקר על ידי אנשי משרד הבריאות והחינוך", כתב. "אנו מבינים את החשש והחרדה בקרב כל הורי העיר, ולשם כך פנינו גם להנהלת בית־החולים איכילוב וגם למשרד הבריאות לבקשת מענה הסברתי־רפואי לכלל הציבור".

 

מבית־החולים איכילוב נמסר בתגובה: "אין בידינו מידע רפואי שיכול לקבוע בוודאות את סיבת המוות, והמקרה דווח למשרד הבריאות". ממשרד הבריאות נמסר כי "מדובר במקרה פטירה על רקע לא ידוע. התמונה הקלינית מתאימה לכמה מצבים רפואיים, ולכן ניתן טיפול מונע לילדי הגן ולמגעים צמודים אחרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים