סטקיית חצות או קפה פינתי?

איפה אוכלים הירושלמים האמיתיים? ראש העירייה ניר ברקת, הזמר עידן עמדי והשף אבי לוי ממליצים על המקומות האהובים עליהם

אם הגעתם לביקור בעיר ואתם רוצים לדעת איפה באמת לאכול, הכי טוב שתשאלו ירושלמים, לא רק כאלה שנולדו כאן, אלא בעיקר את אלה שמתגוררים עדיין בעיר וחיים אותה. תפסנו חמישה ירושלמים אסלים לסיבוב המלצות טעים

 

1. ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים | מסעדת פינתי

 

"אני ממליץ על 'פינתי' שמגישה אוכל מזרחי, ביתי, גריל, מרוקאי, על האש, ברחוב בית הדפוס 11 (גבעת שאול). בפינתי של מאיר מיכה פשוט מגישים אוכל ירושלמי שורשי. אגב, הייתי המפקד שלו בצבא, ומאז ומתמיד האוכל אצלו פשוט טעים".

 

2. עידן עמדי | מסעדת ג'קו סטריט

 

"כירושלמי, ההמלצה שלי היא בראש ובראשונה 'סטקיית חצות' (ברחוב אגריפס 121), משום שעבורי זה לחזור לילדות וגם בגלל שזו המנה הכי טובה בארץ שמגיעה בפיתה. בנוסף, אני ממליץ גם על מסעדת 'ג׳קו סטריט' (רח' אגריפס 74), מסעדה שלא נופלת בעיניי מהטובות בארץ. שף גאון, והמנה המומלצת כאן שאני מת עליה היא רביולי כורדי".

 

3. השף אבי לוי | מסעדת לה רג'נס

 

"אני ממליץ על מסעדת 'ג'קו סטריט' בשוק מחנה יהודה (ברחוב אגריפס 74). מדובר במסעדה כשרה שמעבירה אווירה טובה לצד אוכל טרי וטוב, ללא ספק מקום שמעניק חוויית בילוי מהנה וקולינרית. כמו כן, יש מסעדה חלבית נוספת שאני נוהג לאכול שם ארוחות בוקר - 'קפה קאלו'. ויש גם את 'קפה קדוש'. מדובר בשני בתי קפה מדהימים, ובעיקר טעימים, שווים ביקור. בנוסף, אי־אפשר שלא להמליץ למי שלא מכיר את טובי הגסטרונומיה בעיר על מסעדה בשם 'לה רג'נס' (במלון המלך דוד, רחוב דוד המלך 23). אני אוכל כאן המון, ולדעתי השף שמבשל כאן, דודו ביטון, הוא אחד השפים הטובים בארץ. מדובר בבשלן יצירתי ומוכשר שיוצר שילובים מעניינים ונועזים בצלחת".

 

4. דני איטליאנו, יבואן פרארי ומזראטי בישראל | סטקיית חצות

 

"נולדתי כאן, ומאחר שההורים שלי עדיין גרים בירושלים אני על הקו לעיר ואוכל בה כל הזמן. המקום הכי מומלץ שלי הוא 'סטקיית חצות'. מדובר במותג ירושלמי ובמוסד קולינרי שחובה לסיים בו כל בילוי או ביקור בעיר. פשוט אסור להחמיץ. אני רק מסיים לטרוף כאן את המנה הנפלאה של המעורב הירושלמי וכבר מתגעגע להגיע לכאן עוד פעם".

 

5. אורי נבון, שף ובעלים של קבוצת מחניודה | קפה קדוש

 

"יש לא מעט מקומות שווים בירושלים. אני מאוד אוהב למשל את קפה קדוש (ברחוב שלומציון המלכה 6), מוסד ירושלמי ותיק שלוקח את עצמו ברצינות ועומד בחזית הפטיסרי הירושלמי יותר מארבעה עשורים. איציק וקרן קדוש אחראים על אווירה כמעט אירופאית בירושלים הלבנטינית, וזה ממש לא מעט, שלא לדבר על הבורקסים הקטנים שלהם, שאלוהים ישמור אותי. בנוסף, למי שלא מכיר, אני ממליץ להגיע גם ל'מסעדת הסדנא' (דרך חברון 28). אני פשוט אוהב בה את הרוגע, הנינוחות ותחושת ה'שפיות' במקום. התפריט מגוון ועשיר עם דגש על בשרים המיושנים במקום, ואוכל טרי הנעשה יומיום, פרי ידם של השף אליאור בן־הרוש והמנהל מיקסולוג דורון יעקובוביץ, בשילוב קוקטיילים מעולים".

 

6. אילנית מלכיאור, ראש תחום התיירות בעיריית ירושלים | La Pâtissière

 

"יש את הפטיסרי הצרפתי המדהים בעיר שנקרא: La Pâtissière (לה פטיסייר - בוטיק פטיסרי), מקום קטן ואיכותי ברחוב דרך החורש 90, שמאפשר להרגיש כמו בפריז וליהנות מעוגות, מאפים, לחמים וכריכים, חלקם ממוצרי המאפה על בסיס חמאה של ממש".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים