yed300250
הכי מטוקבקות
    ההכנה נמשכת פחות מ־ 20 דקות. סיר אורז סיני | צילום: יח"צ
    ממון • 26.12.2016
    איך אומרים עוגה בסין
    מוצר ישראלי חדש מאפשר לסינים, שלרובם אין תנור אפייה בבית, להכין עוגה באמצעות סיר האורז המסורתי • "זה כמו למכור קרח לאסקימוסים", אומר היזם, רונן מכניק
    איריס ליפשיץ־קליגר

    בבתים רבים בסין אין תנור אפייה, כי עוגות ביתיות אינן חלק מהמטבח או מהתרבות הסינית. אז איך אופים עוגות בלי תנור? מיזם ישראלי חדש בשם UgaUga (עוגה עוגה) סחף לא מעט סינים לאפיית עוגות בסיר האורז המסורתי.

     

     

    מאחורי המיזם עומד רונן מכניק, בן 41, מעצב תעשייתי, בעל רקע במסעדנות ובאמנות. הוא הגיע לעניין במקרה וכיום הוא כבר מנהל עסק עם עובדים ומנהלים, ופס ייצור בחממה התעשייתית הישראלית CI3 בעיר צ'אנגז'ו (ci3incubator.com). בימים אלו מושלם אכלוס החממה, המכוונת לחברות ישראליות שמתחילות את צעדיהן הראשונים בסין. בתוך חודשיים, ללא תקציב שיווק, כבר נמכרו אלפי יחידות, וגם ברשתות החברתיות בסין ניכרת התלהבות. "כשמערבי מלמד סינים להשתמש בסיר אורז, זה כמו למכור קרח לאסקימוסים", אומר מכניק.

     

    ואיך נולד הרעיון? לדברי מכניק, "כמעצב עבדתי עם השמות הגדולים בישראל בתחום המסעדנות והאמנות. היצירתיות וכושר האלתור בערו בי, עוד בהיותי מפקד בספינת דבור. הכנתי לחיילים ארוחות מפוארות ממצרכים בסיסיים ובתנאים מוגבלים. לאחר השירות עבדתי כטבח במסעדת 'רושפלד' והבאתי את רשת המסעדות הטורקית 'טיקה' לארץ".

     

    הגיע לרעיון במקרה. מכניק והמוצר
    הגיע לרעיון במקרה. מכניק והמוצר

     

    מכניק נחשף לסין כשהיה מנהל מכירות של גלריה בישראל. סין הייתה מהשווקים החשובים של הגלריה, וכך פגש את פיו, גלריסטית משנגחאי שהפכה שותפתו בעוגה־עוגה.

     

    "שלחתי מישראל תמונה של עוגת יום הולדת מושקעת שאפיתי לבן שלי", הוא מספר. "היא כל כך התלהבה וביקשה את המתכון. הסינים לא אופים עוגות ביתיות, ופיו בקושי מצאה את המצרכים בסופר. התברר לי שאין לה ולשכנים ולחברים שלה תנור, כך שהצעד הראשון היה ללמוד איזה מוצרי חשמל יש במטבח הסיני. הראשון ברשימה היה סיר אורז.

     

    "קניתי סיר כזה בארץ, ולאחר כמה ניסיונות הצלחתי להכין בו עוגה מערבית. הכנתי תערובת של המצרכים היבשים ושלחתי אותה לפיו, בצירוף הוראות הכנה. אחרי כמה ימים קיבלתי הודעות נלהבות בווטסאפ, עם מחמאות ותמונות של העוגה שהכינה פיו למסיבה של חברתה. הבנו שיש פה פוטנציאל מסחרי. בסיוע החממה, שבבעלות אילן מימון וצבי שלגו, מוותיקי היזמים הישראלים בסין, הושג הרישוי והוקם המפעל.

     

    הערכה עולה 7 דולרים, וכרגע המכירה מתבצעת באינטרנט בלבד, באמצעות WeChat Mall וב־TaoBao (הרשת של עליבאבא). החברה מחזיקה ברישיון להיכנס לשש פלטפורמות אונליין סיניות נוספות, ויש תכנון גם להיכנס לסופרמרקטים. כיום מוצעים שלושה סוגי עוגות, ועוד 12 בפיתוח. בנוסף הושק ליין לבתי קפה.

     

    בערכה יש תבנית קטנה, תערובת (ישראלית) של המצרכים הבסיסיים היבשים, קישוטים ואביזרים. שופכים מים לסיר האורז, ואז את תכולת הערכה יחד עם מצרכים "חיים" כמו ביצים. תוך כ־20 דקות נהנים הסינים מעוגה מוכנה, גם בלי תנור בבית.

     

    iris–lif@yediot.co.il

     


    פרסום ראשון: 26.12.16 , 21:06
    yed660100