"כלל העלתה את ההתעללות בקשישים לדרגת אמנות"

כך אמר ח"כ שמולי בדיון שנערך בכנסת בעקבות שורת פרסומים ב"ממון" על התנהלות חברת הביטוח • כלל: "דברים תמוהים ולא אחראים"

הפרסומים האחרונים ב"ידיעות אחרונות" על ההתעללות של חברת כלל ביטוח במבוטחים קשישים וחולים הגיעו אתמול למליאת הכנסת.

 

אתמול בבוקר פורסם ב"ממון" כי כלל ביטוח שלחה חוקרים פרטיים בעקבות קשישה חולה בת 79 שתבעה מהחברה לקבל קצבת סיעוד. החוקרים התחקו אחריה והביאו צילומים שהתמקדו באזורים אינטימיים בגופה כדי להוכיח שהיא לא לובשת חיתול, וזאת במטרה להראות שהיא אינה סיעודית.

 

״אנחנו עדים לרצף מזעזע ומקומם של מקרים שפורסמו לאחרונה בנוגע למדיניות ההתשה והסירוב של כלל ביטוח כלפי החולים הסיעודיים", פתח בדברים ח"כ איציק שמולי מהמחנה הציוני. "עבור כלל קשישה עיוורת בת 90 הסובלת מדיכאון ומאי־ספיקת לב, ואף הוכרה על ידי הביטוח הלאומי ועל ידי הרופאה של כלל עצמה כסיעודית - עבור כלל היא עצמאית לחלוטין.

 

"ואם רוצים להבין עד כמה נמוך החברה הזאת מוכנה לרדת כדי לא לשלם לחולים הסיעודיים", המשיך שמולי, "הגיע הפרסום המחריד מהבוקר שבו מתברר שלכלל אין שום בעיה להיכנס לתחתונים של חולת סרטן בת 79. במקרה של כלל היא פשוט העלתה לדרגת אמנות את מדיניות ההתעללות בחולים ובקשישים הסיעודיים".

 

איציק שמולי | צילום: עמית שעל
איציק שמולי | צילום: עמית שעל

 

 

בסוף דבריו קרא שמולי למפקחת על הביטוח, דורית סלינגר, להתפטר מתפקידה. "שתיקתה של המפקחת על הביטוח רועמת. היא נכשלה כישלון חרוץ בהגנה על מבוטחי הסיעוד ועסוקה בעיקר בשמירה על חברות הביטוח. הכישלון כה חמור ומוטב שתפרוש מתפקידה ויימצא אדם שההגנה על המוחלשים באמת מעניינת אותו״.

 

אחרי שמולי עלה לדוכן הנואמים ח"כ דב חנין מהרשימה המשותפת. "הביטוי היחיד שמתאים לתאר את ההתעללות בקשישים של חברות הביטוח הוא דבריו של ישעיהו הנקראים בבתי הכנסת ביום הכיפורים: 'פתח חרצובות רשע'", ציטט חנין. "והתפקיד לעשות את זה מוטל על הממשלה. הגיע הזמן להבין שתחום הביטוח הסיעודי לא יכול להיות מקור לרווחים, אלא צריך להיות מטופל במערכת הבריאות הציבורית באמצעות הכנסת הביטוח הסיעודי לסל הבריאות. זה צודק, זה נכון, וזה יחסוך לציבור המון כסף".

 

גם ח"כ אורי מקלב מיהדות התורה נאם: "בעבר ביטוח היה דבר בטוח, והיום בעיקר בסיעוד וגם בביטוחי בריאות זה הדבר הכי לא בטוח".

 

את הדיון סיכם סגן שר האוצר יצחק כהן מש"ס. "אני כמוכם הזדעזעתי לראות את הכתבה הזו", אמר כהן, "התנהגות כזאת אסור שתתרחש". בסיום העביר כהן את המשך הדיון בנושא לוועדת העבודה והרווחה של הכנסת, שתתכנס בקרוב. לדיון תזמן מזכירות הכנסת את נציגי כלל ביטוח.

 

מכלל ביטוח נמסר בתגובה: "התייחסותו של ח"כ שמולי בימים האחרונים למקרי סיעוד, מבלי שבדק את הפרטים עימנו, תמוהה ולא אחראית. חבר הכנסת שמולי נפגש לאחרונה עם מנכ"ל החברה ונוספים וקיבל סקירה נרחבת של מכלול השיקולים שהביאו לדחיית תביעות שהביא להתייחסותנו. בפגישה הוצגו בפניו סרטונים ועדויות המעידים על מצבם הרפואי של התובעים, אשר יחד עם בדיקות רפואיות, חוות דעת מקצועיות של מומחים בתחום הגריאטריה, הביאו להחלטה מושכלת לדחות את התביעה. אנו מצרים על כך שלא עשה זאת גם הפעם, טרם פנייתו לגורמי התקשורת ולפני הדיון בכנסת״.

 

yoram.yarkoni@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים