yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    חדשות • 23.01.2017
    8200 אנטי אנטישמיות
    כמה פוסטים אנטישמיים נמצאים באוויר ברגע נתון? באיזו מדינה מתרחשת הסתה אנטישמית ברשתות החברתיות? מערכת חדשה שפיתחו יוצאי 8200 תנטר אנטישמיות ברשת בזמן אמת • משרד התפוצות: "כלי טכנולוגי יחיד מסוגו שיביא לחשיפת המידע ויסייע בטיפול בהסתה"
    איתמר אייכנר

    מערכת חדשה, שפותחה על ידי בוגרי וראשי יחידות טכנולוגיות יוצאי מערכת הביטחון לבקשת משרד התפוצות, תביא לפריצת דרך בתחום ניטור והסרת מידע אנטישמי ברשת.

     

    משרד התפוצות, אשר אמון על הקשר בין יהדות העולם למדינת ישראל ומוביל בממשלה את תחום המאבק באנטישמיות, פיתח באמצעות חברה המנוהלת על ידי ראשי יחידות טכנולוגיות במערכת הביטחון ומעסיקה בוגרי 8200 ויחידות טכנולוגיות נוספות, מערכת לניטור אנטישמיות ברשת, אשר תציג בכל רגע נתון על גבי מפה אינטראקטיבית את השיח האנטישמי ברשתות החברתיות, ותדע לומר בזמן אמת כמה פוסטים אנטישמיים נמצאים באוויר ומה המדינה והאזור האנטישמיים ביותר.

     

    בפיילוט מוצלח ניטרה המערכת מעל חצי מיליון פוסטים אנטישמיים, שהגיעו למעל 40 מיליון בני אדם. המערכת מתבססת על אינטליגנציה מלאכותית שיודעת לנתח טקסטים ונותנת מידע משמעותי על הפוסטים והמשתמשים המעלים אותם. מדיניות החברות הגדולות בנושא היא הסרת פוסטים או משתמשים שמסיתים לאנטישמיות בעקבות דיווחים של גולשים, אך מעתה תוכל המערכת של משרד התפוצות לתת מידע לחברות, שיוכלו לפעול להסרת התכנים המנוטרים בזמן אמת. בנוסף תשמש המערכת גם ככלי דיפלומטי עבור בכירי הממשל ושליחי מדינת ישראל בעולם, וגם ככלי מחקר של סוקרים ומשרדים ממשלתיים על מנת לאפיין ולסווג את האנטישמיות ברחבי העולם.

     

    לדברי שר התפוצות נפתלי בנט, "המאבק הבלתי מתפשר באנטישמיות, שהינה טרור לכל דבר, הוא מטרה בחשיבות עליונה. בידי מדינת ישראל כלי טכנולוגי חדיש ויחיד מסוגו שיביא לחשיפה ולשליטה מלאה בנתונים ולטיפול בהסתה האנטישמית".

     

    נשלח על ידי איתמר אייכנר
    נשלח על ידי איתמר אייכנר

     

     

    עיקרי דו"ח האנטישמיות של משרד התפוצות לשנת 2016, שהוצג בפני הממשלה, עוסקים בריבוי בתקריות האנטישמיות בעולם כולו - התבטאויות אנטישמיות בכלי תקשורת וברשתות החברתיות, הפגנות ותקריות אלימות נגד קהילות יהודיות, כניסה של אנטישמיות לשיח הפוליטי, שכתוב ההיסטוריה במזרח אירופה וחוסר פעילות של השלטונות למיגור התופעה. על פי הדו"ח, גם הקמפיין לנשיאות ארה"ב המחיש את מקומן המרכזי של הרשתות החברתיות בהפצת תכני שנאה ואת יכולתם של מעטים וקבוצות שוליים ליצור הד תקשורתי נרחב הרבה מעבר לחלקם באוכלוסיה. סטודנטים ומרצים יהודים היו חשופים בשנה החולפת להטרדות והתעללות על רקע אנטישמי, אפליה, כתובות נאצה וצלבי קרס, תקיפות מילוליות ופיזיות, ביטול אירועים פרו־ישראליים והדרת סטודנטים יהודים מפעילויות שונות.

     

    yed660100