yed300250
הכי מטוקבקות
    ממון • 05.03.2017
    "הילד חולה? אז מה קרה לטלפון של אשתי?"
    איך הגיבו האבות כשהגננת התקשרה אליהם להודיע שהילד חולה? יו"ר נעמ"ת, גליה וולוך, על המאבקים הקטנים שברקע
    תלם יהב

    איך נלחמים בפערי השכר בין הנשים לגברים בישראל? יו"ר נעמת, גליה וולוך, מספרת בראיון מיוחד ליום האישה איך לדעתה צריך להילחם בתופעה המכוערת, ומה קרה כשמנהלות מעונות יום של נעמ"ת התקשרו לאבות ולא לאמהות כדי לספר להם שהילד חולה.

     

    צילום: ירון שרון

    צילום: ירון שרון

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    צילום: ירון שרון, עריכה: אורי סתיו

     

    בשבועות האחרונים החלו בנעמ"ת לקדם תוכנית ושמה "הלו אבא", שבה מתקשרים לאבות ולא לאמהות אם צריך משהו מההורים. "ביקשנו מהן להתחיל לצלצל רק לאבות, והתגובות נפלאות", צוחקת וולוך. "זה מצחיק נורא. הם שואלים 'מה קרה לטלפון של אשתי? איפה אשתי?' אלה בדיוק המהפכות הקטנות שאנחנו מתחילות ומחוללות יום־יום, שעה־שעה".

     

    מהם האתגרים שעומדים בפני הנשים ב־2017?

     

    "איננו מצליחות לצמצם את פערי השכר. עם זאת, יש דברים חדשים שאנחנו צריכות להתמודד איתם - כל הג'ינגול בין קריירה להורות. ככל שהאבות יהיו מעורבים יותר בגידול הילדים, יהיו הנשים משוחררות יותר במקומות העבודה".

     

    כיום זה לא קורה?

     

    "הייתי בארוחה אצל חבר, בכיר במשטרה, והוא אמר לי שאחד מאנשיו התגרש ועכשיו, פעמיים בשבוע לפי הסכם המשמורת, הוא חייב לצאת ולהוציא את הילדים מהגנים. אמרתי לו: למה רק אחרי הגירושים? למה אי אפשר היה לאפשר לו קודם? הוא אמר לי, 'זה לא קיים. יש מִשרת גרוש. הוא חייב לצאת'. איננו רוצות עוד תוספת שעת הנקה לנשים, אלא שעת הענקה להורים".

     

    באיזו עוד דרך אפשר להילחם בפערי השכר?

     

    "נעמת מקדמת חופשת לידה לאבות. אחרי 14 שבועות של חופשת לידה לתת עוד שבועיים לגבר. גם הנשים יקבלו את זה באהבה, וגם המעסיקים יבינו שהאבות הם חלק מהמשוואה".

     

    מה עם התוכנית של ח"כ רחל עזריה ושל שר האוצר משה כחלון להוסיף עוד שבוע חופשת לידה לנשים?

     

    "הייתי שמחה יותר אם יתנו את זה לאבות. אני לא רוצה להרחיק את הנשים כל כך מעולם העבודה".

     

    ב־2017 הנשים משתכרות בשליש פחות מהגברים. מדוע?

     

    "כשמעסיק עומד מול אישה או גבר והוא מחליט את מי לקדם, עומד לנגד עיניו נושא ההורות. כשהוא מחליט על תוספת שכר, מה שעובר לו בראש זה שהוא מפרנס ומגיע לו יותר. נשים לא יודעות לדרוש".

     

    באילו עוד דרכים אפשר לתקן את המצב?

     

    "נשים צריכות להפנים: אתן שוות, אתן חיוניות לעולם העבודה. תארו לעצמכן שיום בהיר אחד נשים לא יגיעו לעבודה. מה יקרה פה? תוהו ובוהו. תדרשו את מה שמגיע לכן. צריך לציין במודעת דרושים את גובה השכר המוצע. לחייב מעסיקים לדווח על פערי שכר מגדריים. נשים צריכות לדרוש לבדוק מהו שכרן לעומת מקביליהן. צריך לקצר את שבוע העבודה לנשים ולגברים".

     

    נעמ"ת עוסקת גם בבעיית ההטרדות המיניות. איך ממגרים את התופעה?

     

    "נעשה צעד משמעותי בתחום. כיום נשים לא מתביישות ואף יוצאות עם זה ברשתות החברתיות. יש שינוי גם בקרב הגברים. לצערי, יש גברים שאינם מבינים שהמוזיקה השתנתה, וזה לא לגיטימי לחפון את הישבן של העובדת שלך. אבל נעשה שינוי".

     

    איך תיראה ישראל מבחינת היחס לנשים עוד 10 שנים?

     

    "אנחנו עושות צעדים לשיפור המצב המעמדי־המגדרי שלנו. צעדים קטנים מדי לטעמי. הייתי רוצה צעדים גדולים יותר. אני מאחלת לנשים שנראה יותר שוויון הזדמנויות. אני מאמינה שתהיה לנו ראשת ממשלה. צומח פה דור אחר. נשים יודעות לעמוד על שלהן, יודעות מה הן רוצות. גידלנו אותן אחרת ממה שגידלו אותנו. אין לי ספק שהדור הזה יחולל את המהפכה".

     


    פרסום ראשון: 05.03.17 , 20:48
    yed660100