yed300250
הכי מטוקבקות
    דובר צהל
    חדשות • 15.03.2017
    ממשלת גרמניה מאשרת: עו"ד שמרון נפגש עם מיקי גנור והשגריר הגרמני
    הפגישה, הארוחה, ועסקת הצוללות: גורמי ממשל בברלין אישרו כי בניגוד לטענות קודמות — עו"ד דוד שמרון, פרקליטו ואיש סודו של ראש הממשלה נתניהו, אכן נפגש עם נציג טיסנקרופ מיקי גנור ועם שגריר גרמניה בישראל - באירוע במסעדה בתל־אביב בדצמבר 2015 • עו"ד שמרון סירב להגיב
    איתי משיח | ברלין

    ממשלת גרמניה מתבטאת לראשונה באופן רשמי בפרשת הצוללות ומאשרת: דוד שמרון, עורך דינו של נתניהו, נכח בפגישה שקיים בתל־אביב מיקי גנור, נציג התאגיד הגרמני טיסנקרופ בישראל, בדצמבר 2015. בפגישה נכח גם שגריר גרמניה בארץ קלמנס פון גטצה. אישור הפגישה מעלה שאלות חדשות סביב הטענות הקודמות לפיהן שמרון לא היה מעורב בעסקת הצוללות. הפגישה התקיימה במהלך השלב הרגיש ביותר של המגעים לרכישת הצוללות, וקיומה מעלה תהיות חדשות לגבי הפרשה.

     

    עו"ד שמרון
    עו"ד שמרון

     

    בתשובה לשאילתה שהוגשה לאחרונה לממשלת גרמניה, הודו פקידי הממשל בברלין שעל אף שלא ידוע להם על שיחות שקיימו נציגים מטעם ממשלת גרמניה בישראל עם עו"ד שמרון מאז ינואר 2014, הם אכן יכולים לאשר כי התקיימה פגישה אחת: "מר שמרון נכח בארוחת צהריים במסעדה בתל אביב, שאליה הזמין נציג טיסנקרופ בישראל את שגריר גרמניה ב־22 לדצמבר 2015. נושא הפגישה היה סוגיות פנים וחוץ פוליטיות וכלליות".

     

    הפגישה המדוברת התקיימה בדיוק חודשיים אחרי שנסע נתניהו לברלין, יחד עם ראש המועצה לביטחון לאומי דאז, וראש המוסד המכהן, יוסי כהן, לפגישה עם הקנצלרית אנגלה מרקל, בה העלה את האפשרות לרכישת שלוש צוללות מגרמניה.

     

    מקורות המעורים בפרשה סיפרו כי אותו מפגש נערך במסגרת אירוע דיפלומטי, בו נכחו משתתפים נוספים.

     

    השגריר גטצה
    השגריר גטצה

     

     

    לוחות הזמנים כאן חשובים: לאחר חשיפת הפרשה טען ראש הממשלה נתניהו שלא ידע על המעורבות של שמרון במגעים לרכישת הצוללות לפני נובמבר 2016.

     

    אולם אם אכן נפגש שמרון, המקורב לנתניהו, עם גנור ושגריר גרמניה כבר בדצמבר 2015 — כמעט שנה לפני כן עם הנציגים הגרמנים — זה מעיד שייתכן וממשלת גרמניה למדה על מעורבותו של שמרון בעסקי טיסנקרופ כמעט שנה לפני שנודע על כך לראש הממשלה.

     

    יש לציין כי מפגשי עדכון בין השגריר הגרמני לנציגי התעשייה הגרמנית בישראל אינם דבר חריג, אך נוכחותו של שמרון עשויה להעמיד את תפקידו באור חדש.

     

    בעבר חשף העיתון "הנדלסבלאט" הגרמני, כי שמרון היה מעורב בעבודתו של גנור מול טיסנקרופ ואף נכח בפגישה עם הקונצרן הגרמני בעיר אסן. בתגובתו המקורית לפרשה בשנה שעברה, טען שמרון כי מעולם לא שוחח בעניין הצוללות "עם ראש הממשלה או עם כל גורם שלטוני אחר".

    גנור
    גנור

     

     

    אך מאז נחשף כי שמרון כן עבד מול גורם ממשלתי, כפי שעולה מאימייל ששלח היועץ המשפטי של מערכת הביטחון, אחז בן ארי, ובו טען כי שמרון שאל על ביטול המכרז הבינלאומי לרכישת כלי השיט.

     

    מתשובתה של ממשלת גרמניה לשאילתה מתברר כעת כי שמרון היה בקשר, גם אם עקיף, עם נציגי הממשלה הגרמנית.

     

    על פי גירסתו של שר הביטחון דאז משה יעלון לפרשה, רק בפברואר 2016 — חודש וחצי לאחר פגישת שמרון עם גנור והשגריר — גילה יעלון לתדהמתו, באמצעות הדלפה ממקור ממשלתי בכיר, כי נתניהו עמד לחתום על הסכם לרכישת הצוללות בגרמניה ללא ידיעתו. בין אוקטובר לפברואר, אם כן, התנהלה יוזמת הרכישה ללא ידיעת שר הביטחון, ועל פי מידע שפורסם בתקשורת הישראלית אף ללא ידיעת הרמטכ"ל גדי איזנקוט.

     

    חשוב עוד לציין: בהתייחסותו לפרשה של ראש המועצה לביטחון לאומי בפועל יעקב נגל, הוא טען כי שמרון מעולם לא נכח בדיונים מקצועיים בנושא וכי לא פגש את גנור.

     


    פרסום ראשון: 15.03.17 , 00:54
    yed660100