yed300250
הכי מטוקבקות
    שאול גולן
    חדשות • 20.03.2017
    מנסים למצוא פשרה
    בתום 48 שעות של איומים, חילופי האשמות והצהרות לוחמניות: מנכ"ל משרד התקשורת (מהצד של נתניהו) ומנכ"ל משרד האוצר (מהצד של כחלון) ייפגשו הבוקר במטרה לגבש מתווה מוסכם שיסיים את המשבר וימנע בחירות. הפשרה המסתמנת: התאגיד לא יבוטל, אבל ראשיו יודחו - והוא יהיה נתון תחת פיקוח פוליטי קפדני
    יובל קרני

    ראש הממשלה בנימין נתניהו נחת אתמול בסין לביקור בעל חשיבות היסטורית. אבל בזמן שהתכונן לדון בהסכמים כלכליים ומדיניים חשובים עם צמרת הממשל בבייג'ינג, מה שהעסיק אותו לאורך טיסתו הארוכה הייתה דווקא הדרמה בניסיון להציל את התאגיד — ולמנוע את פירוק הממשלה.

     

     

    48 שעות לאחר שהציב אולטימטום לשר האוצר כחלון (“פירוק התאגיד — או בחירות”), אמש נראה כי נציגיו של רה”מ ושל שר האוצר קרובים לפתרון המשבר.

     

    הבוקר צפויה להתקיים פגישה בין מנכ”ל האוצר שי באב”ד ומנכ”ל משרד התקשורת שלמה (מומו) פילבר בניסיון לקדם מתווה פשרה של הדקה־90.

     

    הפשרה, שאותה החלו לגבש אמש השר יריב לוין ואנשי כחלון, נוגעת לשינויים בהרכב הנהלת התאגיד.

     

    מסעדת "יאסו" בת"א, אמש: יועצו של כחלון (מימין) ויו"ר הקואליציה ביטן (משמאל). במרכז: השגריר שאמה
    מסעדת "יאסו" בת"א, אמש: יועצו של כחלון (מימין) ויו"ר הקואליציה ביטן (משמאל). במרכז: השגריר שאמה

     

    גורמים בצוות המו”מ סיפרו כי רה”מ דורש לבצע שינויים פרסונליים ולהחליף את שני מנהלי התאגיד — המנכ”ל אלדד קובלנץ והיו”ר גיל עומר — עם מינויים מטעמו. ההערכה: כחלון לא צפוי להתנגד לשינויים פנימיים ולהדחתם של השניים - כל עוד יחל התאגיד לפעול בסוף אפריל כפי שסוכם עימו.

     

    אתמול בערב נפגשו גם יו”ר הקואליציה ח”כ דוד ביטן ונדב שיינברגר, ראש המטה של כחלון, בפאב התל־אביבי “יאסו” על מנת לקדם את הפשרה. ביטן, שהיה צרוד, ביקש להנמיך את המוסיקה במקום כיוון שבקושי ניתן היה לשמוע אותו מדבר. מאוחר יותר הצטרף אליהם גם חברם כרמל שאמה הכהן, שלא שותף למו”מ.

     

    אופציית הפשרה נולדה בשעות הלילה המאוחרות. אתמול בצהריים התחייב כחלון בשיחות עם גורמים פוליטיים כי "התאגיד יקום ויתחיל לשדר ב־30 באפריל" והבהיר: "איך בדיוק אפשר לסגור את התאגיד עכשיו? בעוד חודש הוא אמור להתחיל את השידורים. אני לא שר התקשורת, אני לא יכול לקבוע את האופי של התאגיד, אני יודע שיש חוק שממשלת נתניהו העבירה בקדנציה הקודמת".

     

    אתמול התברר כי מה שכנראה הוביל את נתניהו לפוצץ את ההסכם בסוף השבוע היה החשש כי כחלון חרג מענייני האוצר ו"חדר" לתחום התקשורת — הנמצא תחת שליטתו הבלעדית.

     

    בתגובה לטענותיו של נתניהו כי החליט לחזור בו מהסכמתו להקמת התאגיד בעקבות פגישתו "קורעת הלב" עם עובדי רשות השידור, הבטיח כחלון כי ידאג לעתידם. לדברי מקורביו: המהלך נועד להוריד את נתניהו מהעץ ולהותיר אותו ללא סיבה לחיסול התאגיד. "אני לא צריך מאף אחד שיעורים והטפות מוסר על חמלה", אמר כחלון, בעקיצה מרומזת לרה”מ. "אני שמח שבתקופה האחרונה יש פתאום פרץ של חמלה, שהפכה פופולרית. אני מתחייב לטפל בכל הבעיות של העובדים. עובדי רשות השידור הם לא יריבים ולא אויבים. הם לא פסולי חיתון. אני אחראי שאף עובד מרשות השידור לא ייזרק".

     

    גם בלי להזכיר את שמו של נתניהו, כחלון תקף את התנהלותו. "הממשלה הקודמת עוללה לעובדי רשות השידור את מה שעוללה וזרקה את זה אליי", אמר. "זה קל: דברים טובים לקחת, דברים רעים לזרוק על מישהו אחר. במנהיגות צריך לקחת אחריות”.

     

    כחלון לא לבדו: כל ראשי הקואליציה יצאו באופן נחרץ נגד האיום של רה”מ לפירוק הממשלה. כחלון ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט הציגו חזית מאוחדת. "ישראל צריכה יציבות ולא בחירות", אמר השר בנט. "ישראל צריכה להשקיע באזרחים ולא בקלפיות, בואו לא נגרור את ישראל לבחירות מיותרות". הוא הוסיף: "לא ניקח מדינה לבחירות בגלל תאגיד. שאלו כל חייל, מורה או חקלאי — הם לא מבינים על מה המשבר". במהלך היום ניסה בנט לסייע במאמצי התיווך. עם זאת, הוא הבהיר: "לא נהיה שותפים לקומבינה פוליטית להפלת ממשל ימין".

     

    גם יתר ראשי הקואליציה עומדים מאחורי כחלון. "כל בר־דעת מבין שבחירות הן הדבר האחרון שעם ישראל זקוק לו בעיתוי הזה", אמר שר הביטחון ויו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן. ואילו יו"ר ש"ס אריה דרעי הזהיר: "עם ישראל לא יסלח לנו אם נלך לבחירות על הדבר הזה".

     

    באופוזיציה, שם מריחים בחירות אמרו: "ככה לא מנהלים מדינה. הם יצאו מדעתם", אמר יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד. ואילו יו"ר המחנה הציוני, ח"כ יצחק הרצוג, קרא לכחלון להתפטר ולחבור אליו להקמת ממשלה חלופית: "אני מוכן לשים את האגו בצד". גם ח"כ עמיר פרץ, המתמודד על ראשות העבודה, תומך בממשלה בראשות הרצוג.

     

    ראש הממשלה, שנחת אמש בסין, לא נרתע לנוכח הביקורת. "ממשלה מתקיימת על סמך הסכמים קואליציוניים”, אמר. "לא יכול להיות מצב שאנחנו בליכוד עם 30 מנדטים מכבדים את הסעיפים של מפלגות קטנות, וכשבאים הסעיפים שחשובים לליכוד ולי, את זה לא מכבדים".

     

    yed660100