yed300250
הכי מטוקבקות
    אודי עציון
    ממון • 20.03.2017
    עכשיו באים?
    כמעט שנתיים אחרי שהושק ואחרי ששוק הרכב הישראלי עבר ממשפחתיות לג'יפונים, נוחת בארץ סוף–סוף אחיו הקטן של CX5 • היה שווה לחכות?
    אודי עציון

    היו ימים שבשביל מבחן דרכים כזה כמעט היינו עוצרים את מכונות הדפוס: ג'יפון חדש של מאזדה במחיר של מכונית משפחתית. הנה התכף־רכב־הכי־נמכר־בישראל.

     

    הקהל בארץ אמנם רוכש יותר ויותר רכבי פנאי גבוהים, אבל מאזדה כבר לא המכונית הלאומית. זה יותר היא מאשר אנחנו: בישראל עדיין מעריכים מאוד את המכוניות של היצרן היפני הקטן - מייצר כ־1.5 מיליון מכוניות בשנה, לעומת כ־10 מיליון של טויוטה - נסו למכור CX5 משומש ותיווכחו. אבל אחרי שנים שמאזדה מתאמצת לייצר מכוניות מעוצבות ומהנות יותר לנהיגה מהמתחרים, גם שאר העולם גילה אותה. ומאחר שהעולם מוכן לשלם עליה יותר מאשר שוק הרכב הישראלי התחרותי, ולמאזדה ממש אין כוונה לגדול לממדי טויוטה, הביקוש עולה על ההיצע ופחות מאזדות עושות את דרכן באוניות מהירושימה לאילת.

     

    זאת גם הסיבה העיקרית שאנחנו מקבלים את אחיו הקטן של CX5 רק עכשיו, כמעט שנתיים לאחר ההשקה. אבל הוא כאן, וזה מה שחשוב. הדי־אן־איי המשפחתי ניכר, מהחרטום ועד אנטנת הכריש על הגג. הוא נראה קטן יותר, כמו CX5 שקצת יצא לו האוויר, והוא אכן כזה: עם 4.28 מ' אורך הוא קצר ב־28 ס"מ, ועם 1.77 מ' רוחב הוא צר ב־7 ס"מ. הוא נמוך בכמעט 14 ס"מ, ובסיס הגלגלים שלו קצר ב־13 ס"מ. אבל כמו אחיו הגדול, הוא רכב נאה וספורטיבי בעיצובו.

     

    בתא הנוסעים מרגישים יותר את המחיר של ההתבססות על פלטפורמת מאזדה 2. ה־CX3 אמנם גדול משמעותית מהסופר־מיני, אבל הוא לא גדול מבפנים. אם יש לכם שלושה ילדים ואתם מתלבטים בינו לבין קיה ספורטאז' או יונדאי טוסון, טוסו לקוריאנים. המושב האחורי אמנם גבוה ונוח למבוגרים, אבל צר ויתאים לשלושה ילדים מגודלים ללא התקני ריסון, גם כי אחיהם הקטנים יתקשו לראות החוצה בגלל קו החלונות הגבוה. גם תא המטען, עם 240 ליטר בלבד, קטן אפילו בנפחו מזה של קיה פיקנטו החדשה. קצת מגבלתי לרכב משפחתי.

     

    מלפנים מרווח יותר, ובעיקר נעים. רכב המבחן, ברמת האבזור היקרה יותר, מגיע בשילוב משטחים לבנים ושחורים, עם קוקפיט שמוכר כבר ממאזדה 3 ו־6, כולל מסך 7 אינץ' ותצוגה עילית סטייל מטוס קרב מול עיני הנהג - הפעם לא רק נתוני מהירות, אלא גם חיצי ניווט שימושיים. אין ווייז, אבל מערכת הניווט המקורית (של IGO) קלה לשימוש ונשלטת על ידי ידית הפעלה דמויית עכבר מימין לנהג. רק בניגוד ליצרנים אחרים, כמו פיג'ו, השאירה מאזדה מספר כפתורים סביר כדי לשלוט במזגן, למשל, בלי להתחיל לעבור מתפריט ממוחשב אחד למשנהו.

     

    האבזור בדגם הבסיס Zoom, ב־134 אלף שקל, כולל את צג המידע 7 אינץ', דיבורית ואפילו נגן דיסקים, וחישוקי סגסוגת 16 אינץ'. הדגם המאובזר Pure White משדרג לחישוקי 18 אינץ' ומוסיף את התצוגה העילית השווה. לשניהם בלימה אוטונומית לעיר והתרעה מפני סטייה מנתיב, אך רק לדגם המאובזר התרעה על רכב בשטח מת.

     

    למרות ממדיו הצנועים, CX3 מגיע לישראל רק עם מנוע 2,000 סמ"ק המוכר מ־CX5, ללא טורבו, עם 156 כ"ס, עם תיבה אוטומטית בעלת 6 הילוכים והנעה קדמית. הביצועים, כצפוי, טובים מאוד, עם פחות מ־7 שניות בתאוצת עקיפה מ־80 ל־120 קמ"ש. המנוע מחוספס יותר ממנועי טורבו מודרניים, אבל יש לו כוח גם בסל"ד נמוך. צריכת הדלק במבחן, 12 ק"מ לליטר, הייתה אולי קצת גבוהה ממה שתשיגו בנהיגה יומיומית רגועה, אבל לא מדובר במתמודד הכי חסכוני בקבוצה, ועדיין הוא "שותה" משמעותית פחות מאשר גרסאות ה־1,600 סמ"ק של ספורטאז' וטוסון.

     

    אם יש משהו שמחריף את צריכת הדלק של ה־CX3, זו השלדה שלו. קל ומהנה לנהוג בו מהר גם בסיבובים, עם זוויות גלגול מעטות ועם אחיזת כביש גבוהה. ההגה מדויק, גם אם לעיתים קל מדי, ובשורה התחתונה זה הרכב שיכול לשנות לכמה אנשים את הסטיגמה על התנהגות כביש של ג'יפונים: הג'יפון הזה מתנהג כמו מכונית פרטית טובה. המחיר הוא בנוחות הנסיעה, שהיא סבירה, אך יש טובות ממנה בקבוצה.

     

    גם אם מאזדה עדיין הייתה כאן בשיאה, CX3 היה מתקשה להיות מלך המכירות. הוא קטן מדי בשביל זה. בכך הוא מזכיר את טויוטה C-HR ואת אאודי Q2 היקר יותר, רכבי פנאי שפונים ללקוחות שמחפשים כלי מעוצב ומפנק בין שפע הג'יפונים. אנטיתזה לרכבי פנאי כמו סוזוקי קרוסאובר, למשל. אם אתם מחפשים ג'יפון חדש, זה רכב ששווה נסיעת מבחן. יכול מאוד להיות שתחליטו שהוא קטן או יקר לכם מדי, אבל לפחות תיהנו מהסיבוב.

     

    תעודת זהות

    מנוע: בנזין, 1,998 סמ"ק. הספק 156 כ"ס ב־6,000 סל"ד, מומנט 20.8 קג"מ ב־2,800 סל"ד

     

    תיבת הילוכים: אוט', 6 הילוכים, משוטי העברת הילוכים מההגה, הנעה קדמית

     

    ביצועים (יצרן): 9.1 שניות מ־0 ל־100 קמ"ש, 197 קמ"ש מהירות מרבית, 16.4 ק"מ לליטר במשולב

     

    בטיחות: 5/5 כוכבים במבחן הריסוק האירופי, 6 כריות אוויר, בלימה אוטונומית

     

    זיהום אוויר: קבוצת זיהום 9 מ־15

     

    אחריות: 3 שנים או 100 אלף ק"מ

     

    מחיר (רכב מבחן): 134 אלף שקל (145 אלף שקל)

     

    udi-et@yediot.co.il

     


    פרסום ראשון: 20.03.17 , 20:55
    yed660100