yed300250
הכי מטוקבקות
    שאול גולן
    24 שעות • 21.03.2017
    פתיתים של אושר
    סיר אחד שהוא גם ארוחה מלאה וגם הזדמנות לשתף את הילדים בבישול. צוות "חיים בריאים" של אסם ממליץ על מתכון של פתיתים, עוף וירקות
    איילת הירשמן

    "פתיתים, עוף וירקות רכים בערימות גדולות ומהבילות זו ארוחת ערב משפחתית, שלמה לגמרי, טעימה, מהירה יחסית, שמתבשלת כולה בסיר אחד", אומרת השפית איילת הירשמן, "כדאי לשתף את הילדים בהכנה: לחתוך יחד בזהירות גמבות ובינתיים גם לזלול כמה מהן; לקלף בטטות, לחתוך, ולהשאיר בטטה אחת בתוך מכל קטן עם מים כדי שתוציא שורשים ועלים יפים בצורת לב".

     

     

    הרכיבים (6־4 מנות):

     

    3 כפות שמן זית

     

    700 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות של 2 ס"מ

     

    1 בצל, קלוף וקצוץ גס

     

    2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות של 2 ס"מ

     

    2 גמבות, חתוכות לקוביות של 2 ס"מ

     

    1 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור

     

    1 כפית פפריקה מתוקה

     

    1 כף דבש

     

    1 כף מיץ לימון

     

    2 כוסות פתיתים (עגולים או מוארכים)

     

    1 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות דק

     

    ההכנה:

     

    1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים את הנתחים מכל הצדדים עד הזהבה, כחמש דקות. מוציאים לצלחת.

     

    2. מוסיפים לסיר את הבצל והגמבה ומטגנים כחמש דקות מעל להבה בינונית־גבוהה, עד שהם מתרככים. מוסיפים את הבטטות ומטגנים עד הזהבה קלה של כל הירקות, 3־2 דקות.

     

    3. מחזירים את הפרגיות לסיר. מתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה, מוסיפים את מיץ הלימון, הדבש וחצי מכמות הכוסברה (או הפטרוזיליה), מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ויוצקים מלמעלה מים רותחים כך שיגיעו לגובה של כ־4 ס"מ מעל המרכיבים.

     

    4. מביאים לרתיחה. אם אחרי הרתיחה כבר אין נוזלים בסיר, יוצקים פנימה עוד מים כך שיגיעו עד גובה של 2 ס"מ מעל המרכיבים, מכסים ומבשלים כ־10 דקות או עד שהנוזלים נספגים לגמרי והפתיתים רכים. מדי פעם בודקים אם יש נוזלים בסיר. אם אין, מוסיפים קצת וממשיכים לבשל.

     

    5. מעבירים לצלחות, ואם רוצים זורים את שאר הכוסברה והפטרוזיליה.

     


    פרסום ראשון: 21.03.17 , 19:40
    yed660100