yed300250
הכי מטוקבקות
    יריב כץ
    ממון • 21.03.2017
    מה מחפש שר התבואה הסיני בישראל
    השר מינג שיו נפגש עם חברות ישראליות שפיתחו טכנולוגיות חדשניות בתחום החקלאות במטרה למצוא פתרונות להגדלת יבולי החיטה בסין • השר: "התרשמתי מאוד מהטכנולוגיה הישראלית"
    נווית זומר

    שר התבואה הסיני מינג שיו מחפש בישראל טכנולוגיות חדשניות בתחום החקלאות במטרה להגדיל את יבולי החיטה בסין.

     

    השר, שהגיע לביקור בישראל בלוויית המדען הראשי של משרדו, נפגש עם חברות ישראליות פורצות דרך בתחום החקלאות. את המפגש יזם הראל לוקר, לשעבר מנכ"ל משרד רוה"מ וכיום איש עסקים הפעיל בסין.

     

    החיטה היא הגידול השני הנפוץ בעולם, אחרי תירס (ולפני אורז). יצרניות החיטה הגדולות בעולם הן הודו וסין, שמגדלות לשימוש מקומי בלבד. מדינות אלה עקפו את ארה"ב, שהייתה בעבר מגדלת החיטה הגדולה בעולם. למרות שהסינים אינם צורכים לחם, החיטה היא אחד ממצרכי היסוד החשובים בסין בשל השימוש הרב בבצק בעיקר לאטריות, לדים סאם, לבאן (לחמניות מאודות) וכדומה.

     

    אחת המשימות המרכזיות שמעסיקות את הממשל בסין היא ביטחון המזון לתושביה ופתרונות איחסון חכמים לתבואות, בשל העובדה שהחיטה רגישה למזג האוויר. ההתחממות הגלובלית פוגעת ביבולים, בעוד שהאוכלוסייה גדלה בקצב שאינו מדביק את הייצור.

     

    המפגש עם החברות הישראליות נערך במתחם העבודה השיתופי mixer בגני התערוכה בתל־אביב. בין היתר נפגשו האורחים מסין עם חברת NRGENE מנס־ציונה שפיצחה את הגנום של אם החיטה. בעזרת טכנולוגיה חדשנית של מיפוי ה־DNA של אם החיטה יתאפשר להשביח זני חיטה ולהעניק להם ערכים תזונתיים טובים יותר, רמת עמידות גבוהה יותר ויבולים טובים. חברת אדמה, שכיום בבעלות כימצ'יינה הסינית, היא אחת המשקיעות בחברה ומחזיקה ב־15% ממניותיה.

     

    השר, שהתעניין ב־NRGENE, אמר כי בסין יש זני חיטה באיכות גבוהה אך עם יבולים נמוכים, במקביל לזני חיטה באיכות נמוכה עם יבולים גבוהים, והוא מעוניין למצוא פתרון להכלאה של זן בעל איכות גבוהה ויבול רב. הסינים משתמשים בזרעים שפותחו בחו"ל והם מעוניינים לפתח זנים משלהם.

     

    חברת נוספת עימה נפגש השר היא עשת אילון מקיבוץ אילון שמייצרת ממיינות אלקטרוניות פרי פיתוחה, בעלות דיוק רב, למיון תוצרת חקלאית. כמו כן הוצגה בפני השר חברת נובה טראנס שפיתחה טכנולוגיה המאפשרת להשפיע על טיב בתבואה באמצעות תדרי הרץ. התדרים משפיעים על כמות המים שבתוך גרעין החיטה.

     

    "התרשמתי מאוד מהטכנולוגיות בישראל לחקלאות מדויקת שמניבה תוצאות מדויקות", סיכם השר.

     


    פרסום ראשון: 21.03.17 , 21:44
    yed660100