yed300250
הכי מטוקבקות
    תימנית בכנסת
    חדשות • 22.03.2017
    צעד תימני
    חברי הכנסת מעשירים את השפה: לאחר שנחשפו למרוקאית וליידיש בקורסים במשכן, יוכלו להצטרף לעשרה מפגשים בהם ילמדו תימנית
    תמר טרבלסי חדד

    לאחר שקורס ללימוד מרוקאית־יהודית שקיימה הספרייה הלאומית בכנסת נחל הצלחה ויצר ביקוש רב, יזמה הספרייה הלאומית קורס ללימוד תימנית־יהודית. ביוזמת יו"ר ועדת החינוך של הכנסת, יעקב מרגי, ועל רקע הצלחת הקורס במרוקאית, מתקיים כעת בכנסת קורס מיוחד ללימוד היידיש.

     

    הקורס בלימודי תימנית יקיף לצד לימוד השפה גם היכרות עם ההיסטוריה והתרבות של יהדות תימן ויתקיים בשיתוף ה"אגודה לטיפוח חברה ותרבות - מורשת יהודי תימן" בבית הספרייה הלאומית בירושלים.

     

    יהודית־תימנית היא דיאלקט של ערבית־יהודית שמדובר בקרב יהודי תימן. זו שפה מעורבת, שמורכבת ברובה מהשפה הערבית המדוברת בתימן, אך מכילה גם יסודות עבריים. ניב זה של ערבית נכתב, כמו ניבי ערבית־יהודית אחרים, בכתב עברי, כפי שכותבים בשפת היידיש (גרמנית־יהודית) או הלאדינו (ספרדית־יהודית).

     

    הקורס יימשך לאורך עשרה מפגשים שבמסגרתם ייחשפו המשתתפים למגוון רחב של טקסטים והקלטות בתימנית־יהודית מאוספי הספרייה הלאומית: סיפורים ומעשיות, שירים מוכרים, פתגמים ומסמכים היסטוריים.

     

    באמצעות הקריאה והלימוד בטקסטים אלה, יתוודעו המשתתפים אל העושר הלשוני, התרבות וההיסטוריה של יהודי תימן.

     

    מנהלת הקורס מטעם הספרייה הלאומית, אורלי סימון, סיפרה כי מאז שנפתח הקורס הראשון ללימודי שפות יהודיות נשכחות, לפני כחצי שנה, הגיעו לספרייה הלאומית מאות בקשות מכל רחבי הארץ לקיים קורסים דומים.

     

    לדברי סימון, האוצרות של כל העדות ונכסי הרוח של קהילות ישראל הנמצאים בספרייה הלאומית מאפשרים להרחיב את הקורסים האלו לקהילות נוספות ולהנגיש עבורן את השפה, ההיסטוריה, המורשת והתרבות של שורשי משפחותיהם בכל מקום שבו חיו והתגוררו בעבר יהודים.

     

     

    yed660100