yed300250
הכי מטוקבקות
    הצביע על קיומם של קשיים משפטיים. מנדלבליט | צילום: יואב דודקביץ'
    חדשות • 05.04.2017
    מנדלבלילט: "לא נתתי הכשר ערכי להסכם התאגיד"
    מכתב ששלח היועץ המשפטי לממשלה כולל הסתייגות מרומזת ממתווה תאגיד השידור שגיבשו נתניהו וכחלון • מנדלבליט מאשר אומנם כי אין מניעה משפטית לקבלת המתווה — אך מדגיש שאין בקביעתו תמיכה ב"נכונות הציבורית" של ההחלטה
    טובה צימוקי

    לראשונה מאז פרסום המתווה להקמת תאגיד השידור הציבורי, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מבהיר כי קביעותיו בנושא אינן משקפות מתן "הכשר ערכי" להחלטות שקיבלו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון. תחת זאת, מבהיר היועץ, הוא רק קבע שאין מניעה משפטית לקבלת המתווה.

     

    במכתב שפירסם אתמול עוזרו הבכיר של מנדבליט, עו"ד גיל לימון, בשם היועץ המשפטי, ואשר ממוען לח"כ איילת נחמיאס ורבין, הוא מבהיר כי היועץ עצמו לא היה מעורב בגיבוש המתווה, אבל הנחה את הדרג המקצועי והמדיני בכל הנוגע למגבלות המשפטיות הנוגעות לנושא, ואף הצביע על קיומם של קשיים משפטיים. עו"ד לימון מבהיר כי היועץ אומנם קבע שאין מניעה משפטית שתמנע את קבלת המתווה, אך קביעה זו "אין משמעה מתן הכשר ערכי ביחס לטיב ההחלטה או ביחס לנכונותה במישור הציבורי".

     

    מכתבו של עו"ד לימון נכתב בתגובה לדרישת ח"כ נחמיאס ורבין שייסוג מהאישור שנתן למתווה החדש, או לחלופין שיפסול את עצמו מעיסוק בנושא. במכתב מאשר היועץ לראשונה כי הסביר לדרג המחליט שההצעה לביטול המוחלט של השידור הציבורי בטלוויזיה אינה חוקתית. חוות דעת דומה העביר היועץ לגבי חקיקה אפשרית של חוק הפיקוח על השידור הציבורי ("חוק ברית המועצות") ולגבי ההצעה להחליף את מנהלי התאגיד. "לאור כל זאת, כל המרכיבים האמורים לא אומצו ונותרו מחוץ למתווה שגובש", נאמר במכתב.

     

    לדברי עו"ד לימון, היועץ הבהיר מהם התנאים המתחייבים לשם גיבוש המתווה ובראשם שמירה על עצמאות גוף החדשות הציבורי. כמו כן, גוף החדשות יפנה לכל אזרחי המדינה, ישקף ויתעד את מדינת ישראל וערכיה וייתן ביטוי שוויוני למגוון הדעות בישראל. היועץ הבהיר כי על התאגיד לספק תוכן חדשותי, מקצועי, הגון, אחראי, עצמאי, ביקורתי, נטול פניות ואמין. נוסף על אלה, היועץ עמד על הקמת מועצה עצמאית בלתי תלויה ואחראית.

     

    היועץ מבהיר כי החלטותיו התקבלו לאחר התייעצות עם כל הדרג המקצועי הרלוונטי במשרדו, ולאחר סיעור מוחות שבו הושמעו עמדות שונות.

     

    "מבלי להידרש לנכונותם של פרסומים כאלה ואחרים, חשוב להבהיר כי בדומה למרבית הסוגיות המורכבות המונחות על שולחנו של היועץ המשפטי לממשלה, גם ביחס למתווה שגובש בסופו של יום קיימות עמדות שונות בקרב גורמים שונים במשרד המשפטים", מבהיר עו"ד לימון בשם מנדלבליט בסיום מכתבו. "ריבוי עמדות וקיומו של שיח מקצועי פתוח ופורה ביחס אליהן הם מקור כוחו של היועץ המשפטי לממשלה. על כך גאוותנו".

     

    yed660100