yed300250
הכי מטוקבקות
    7 לילות • 17.04.2017
    חדשות הספרות
    איה אליה

    את אירועי 'המשתה', פסטיבל ספרות ואוכל שייערך במשכנות שאננים בירושלים בין 17 ל־19 במאי, יחתמו מאיר שלו והשף חיים כהן, במפגש תחת הכותרת 'המרק קר כקרח'. "אני אוהב לאכול מרק עוף ולדבר על מרקי עוף, ואני כותב מרק עוף טוב משאני מכין אותו", אומר שלו, שספרו החדש, 'גינת בר' , כולל דווקא מתכון לפסטה עם חמאה ומרווה שגדלה בגינתו הפרטית. אותה גינה, הוא מגלה, הפכה מאז פרסום הספר – ולמרות מירי רגב - מוקד עלייה לרגל: "תמיד היו משאירים לי מכתבים על הדלת, אבל עכשיו אנשים מגיעים ומשאירים מתנות: זרעים של פרחים, כלי עבודה ישנים, מישהו השאיר לי מגל, ומישהו בקבוק שמן זית שהכין. אני כבר יודע שבשבתות אני לא יכול לצאת לגינה בלי חולצה".

     

    סיפור של נעה ידלין, שיר של נורית זרחי, מסה מאת מיכל בן־נפתלי וראיון עם טוביה ריבנר כולל הגיליון הראשון של 'מוסך', מוסף ספרותי מקוון חדש מבית פסטיבל 'תיקון' לשירה שמצהיר: "יש צורך בתיקון עמוק בסצנת הספרות בישראל, שחלקים מרכזיים בה לוקים בכוחנות, במחיקת נשים יוצרות, בהעדפת פרובוקציות על פני איכות". "'המוסך' קם כדי להעניק במה ליוצרות וליוצרים שדלתות אחרות נסגרות בפניהם על רקע של מגדר, מוצא, או היעדר קשרים עם 'האנשים הנכונים' החולשים על עמדות קובעי הטעם כבר שנים", אומרת חברת המערכת, טל ניצן. "אין לנו שום מימון. כמו את הפסטיבל, גם את 'המוסך' אנחנו עורכות בהתנדבות. בחנו כמה פלטפורמות אפשריות, והאתר של הספרייה הלאומית, שיש לו קהל רחב והוא לא קשור בקליקה קבועה, הוא זה שהכי התאים לנו".

     

    חודשיים לפני התאריך הרשמי, הוצאות הספרים מעמיסות על מדפי החנויות כותרים חדשים ומחודשים לציון 50 שנה למלחמת ששת הימים. בידיעות ספרים כבר ראו אור 'שער האריות' של סטיבן פרספילד ו'החודש הארוך ביותר' של מיכאל בר־זוהר; אל 'מלכוד 67'' של זמורה־ביתן, שהספיק להתמקם בטבלה, יצטרפו מהדורות מרועננות של 'כחולמים' (יוסי קליין־הלוי), 'שישה ימים של מלחמה' (מיכאל אורן) ו'חשופים בצריח' הוותיק של שבתאי טבת (פלוס הקדמה חדשה מאת הרמטכ"ל); בכתר נערכים עם 'ירושלים: אלוהים נמצא בפרטים הקטנים', המפענח את שפת העיצוב הירושלמית; ובמודן שיתפו פעולה עם משרד הביטחון במהדורות מחודשות ל'אשכול, תן פקודה!' (עמי גלוסקא) ו'מלחמה בשלוש חזיתות' (שמעון גולן).

     

    אפרת מישורי, תהל פרוש, דורי מנור, סמי שלום שטרית ואחרים כבר הספיקו להתארח בפודקאסט של שלומי חתוכה, שמשוחח עם משוררים במסגרת אתר 'כאן' של התאגיד הציבורי המתהווה. "במסגרת הסכם הפשרה העבירו סכין בין החדשות והאקטואליה של התאגיד לבין התרבות. זה מעשה מטורף, אנשים עלולים להיות מפוטרים בגלל גחמות, אבל אני מקדיש את עצמי למאבק תרבותי", אומר חתוכה, שמקדם באתר גם שני פרויקטים חדשים: משוררים מקריאים משיריהם בסרטוני וידיאו קצרים, ומיזם נוסף שיוקדש למשוררים שאינם בחיים.

     


    פרסום ראשון: 17.04.17 , 22:39
    yed660100