yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    ממון • 18.04.2017
    הדוד כבר לא יביא אייפון מניו־יורק
    הקלישאה "סמארטפון לכל פועל" מעולם לא הייתה קרובה יותר, עם הורדת 15% ממחיר הטלפונים הסלולריים • ואגב, זה עשוי דווקא להעלות את הכנסות המדינה ממסים
    ישראל וולמן

    אם הרעיון לא היה מופרך, היינו אומרים ששר האוצר כחלון תיאם את הכרזתו אתמול עם סמסונג ואפל, לקראת השקת מכשירי הדגל החדשים שלהן השנה: לגמרי במקרה שני הסמארטפונים היוקרתיים הללו – גלקסי S8, שיושק בארץ בשבוע הבא, ואייפון 8 הצפוי להופיע בספטמבר – אמורים לשאת תג מחיר גבוה מקודמיהם. כמה גבוה? עוד לא ברור, אבל 10% עד 15% – שיעור מס הקנייה שקוזז אתמול – יהיו ניחוש לא רע. המשמעות: שני צעצועי היוקרה החדשים יהיו בכל זאת במחיר דומה לאלה שהושקו אשתקד.

     

    כבר שנים שאנחנו מוסיפים בהכנעה כ־35% על מחירו המקורי של כל סלולרי הנמכר בישראל, עוד לפני רווחי היבואן והמוכר. אלו כוללים 17% מע"מ, 15% מס קנייה, הוצאות "גיור" המכשיר (התאמת גרסה, ניירת עברית, מדבקות וכו') וכ־3% הוצאות הובלה לישראל ואבטחה במחסני המכס והיבואן. לאלו יש להוסיף רווח של 100־500 שקל הכולל את שווי האחריות – תלוי במכשיר, גילו והוותק שלו בשוק, ביבואן, בחנות או ברשת המוכרת.

     

    המשמעות במספרים פשוטה: על סמארטפון בסיסי, הנמכר באירופה ובארה"ב (שלא לומר סין) ב־600 שקל לפני מסים מקומיים, אנחנו משלמים בארץ 900־1,000 שקל; על סמארטפון בינוני־זול, שעולה בחו"ל 1,000 שקל, אנחנו משלמים 1,500 במקרה הטוב; סמארטפון בינוני־טוב שמעבר לים עולה 1,500 (קצת מעל 400 דולר), עולה כאן 2,200־2,500; ומכשירי העילית, כמו דגמי האייפון והגלקסי החדשים, שמחיריהם מתחילים בחו"ל בדרך כלל ב־650 דולר (2,380 שקל) לפני מס מקומי – נמכרים כאן עם השקתם בכ־3,500 שקל פלוס־מינוס.

     

    לפי הערכות בענף הסלולר, המכס – כלומר מדינת ישראל – מפסיד מדי שנה מאות מיליוני שקלים מהברחות סמארטפונים. קשה להאמין, אך כ־6% מכלל המכשירים הפועלים בארץ הגיעו לפה במזוודה שלנו. לגבי אייפונים למשל מדובר אפילו ב־20%. מבחינה זו, קיזוז 15% ממחירי הסלולריים – בהנחה סבירה שלא יגולגל עלינו (והיא סבירה, כי התחרות הפרועה בשוק תעשה את שלה) – יקרב את מחיר ידידו הטוב ביותר של הישראלי לזה המקובל ברחבי הגלובוס. ב"הפוך על הפוך", הוא אף עשוי להעלות את הכנסות המדינה ממסים.

     

     

     

    הסיבה פשוטה: אם עד עכשיו כל ביקור מזדמן בניו־יורק חייב אתכם לשריין קפיצה לחנות אפל בשדרה החמישית כדי לקנות את האייפון התורן לילד, לבן דוד ולאשתו של משה מהעבודה, חישוב פשוט עשוי להפוך את האקט ללא כדאי: אם מחירו של אייפון חדש בארץ יתקרב ל־3,000 שקל, הפער לעומת מחירו בניו־יורק יהיה פחות מ־300 שקל. נכון, יש אנשים שמדלגים על המסלול האדום במכס בשביל הרבה פחות מזה, אבל בכל זאת, זה בערך המחיר שרובנו נסכים לשלם עבור השקט הנפשי ולקנות אחריות מקומית (לשנה לפחות, לפעמים גם לשנתיים ויותר), וכתובת שאפשר לפנות אליה במקרה של תקלה. במיוחד כשאפשר לשלם ב־12 תשלומים, אקט אהוב על הלקוח העברי.

     

    אבל הבשורה היותר גדולה תהיה למי שמסתפקים במכשירים פחות יוקרתיים: כאן, פער של 100־200 שקל לא מחייב הרפתקת רכישה בחו"ל. בחמש השנים האחרונות מציפים את העולם מכשירים באיכות מצוינת ומחירים נוחים במיוחד – רובם הגדול תוצרת סין. סמארטפוני הלהיט הללו – שמתאימים כמעט לכל אחד, גם הכי מדקדקים בביצועים ובעיצוב – יהיו בהישג יד ממש.

     

     

     


    פרסום ראשון: 18.04.17 , 21:21
    yed660100