yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    ממון • 06.05.2017
    הדר דימול והדר סיטי טאוור בקשיים
    בשורה רעה למתחתנים: שתי החברות שמפעילות את אולמות האירועים הידועים ברמת־גן צברו חובות בהיקף של כ־38 מיליון שקל • עד כה לא בוטלו אירועים, הדיון בבית המשפט נקבע למחר
    מאת ליטל דוברוביצקי

    רגע לפני עונת החתונות: חברת סיטי א.ק אחזקות וחברת הדר ברמה, המפעילות מספר אולמות אירועים בהם "הדר סיטי טאוור" ו"הדר דימול" במתחם הבורסה ברמת־גן, צברו חובות כוללים של כ־38 מיליון שקל ונכנסו להקפאת הליכים. כך נודע ל"ממון". החברות מעסיקות כ־250 עובדים.

      

    עו"ד גיל הירשמן | צילום אוראל כהן
    עו"ד גיל הירשמן | צילום אוראל כהן

    ביום חמישי האחרון מינה השופט אלכסנדר רון מבית המשפט המחוזי בירושלים את עו"ד גיל הירשמן ככונס נכסים זמני לחברת סיטי א.ק אחזקות המפעילה מתחם ובו אולמות אירועים, הידוע בשם "הדר סיטי טאוור" וממוקם בתוך מלון לאונרדו סיטי טאוור (למלון אין קשר לבקשות, ל.ד). מינוי הכונס נעשה לבקשת בנק הפועלים, הטוען כי חוב החברה כלפיו הוא למעלה מ־26 מיליון שקל.

      

    עו"ד חיות גרינברג | צילום עמית שעל
    עו"ד חיות גרינברג | צילום עמית שעל

    במקביל, לבקשת כינוס הנכסים שהגיש הפועלים, פנו סיטי א.ק אחזקות והדר ברמה לבית המשפט כדי שיוציא להן צו הקפאת הליכים ויספק להן הגנה מנושיהן. זאת בשל חובות בסך כולל של 38 מיליון שקל (בסכום זה כלול החוב לבנק הפועלים, ל.ד). בית המשפט נעתר ומינה בשלב זה לחברות כנאמנים זמניים את עו"ד קרן רייכבך־סגל ועו"ד אביב פריצקי. בקשת הכינוס של הפועלים ובקשת הקפאת ההליכים יידונו מחר בפני השופט רון ואז ייקבע מה יעלה בגורל החברות. הצווים לא מונעים את המשך קיום האירועים הקבועים באולמות.

     

    בנק הפועלים טען בבקשת הכינוס כי חברת סיטי א.ק אחזקות רכשה במתחם סיטי טאוור את המקרקעין ואת הפעילות, ואילו במתחם הדר דימול רכשה את הפעילות בלבד לצד שכירת המקרקעין מצד ג'. עוד נטען כי החברה נקלעה לקשיים ועשרות צ'קים שלה הוחזרו. הבנק סבור כי אין לאשר הקפאת הליכים לחברות אלא למנות כונס.

     

     

    עו"ד קרן רייכבך־סגל | צילום אייל טואג
    עו"ד קרן רייכבך־סגל | צילום אייל טואג

    החברות מפעילות ארבעה אולמות אירועים בעלי מוניטין רב במתחם הבורסה ברמת־גן תחת המותגים "הדר סיטי טאוור" ו"הדר דימול", ומספקות שירותי מזון וקייטרינג לכנסים של חברות עסקיות וארגונים. יו"ר דירקטוריון החברות הוא עמוס אבידן והוא גם בעל מניות בהן. במסגרת בקשת הקפאת ההליכים שהגישו החברות, באמצעות עו"ד דורון טישמן, נטען כי לחברות יש נכסים (לרבות בעלות בקומפלקס הכולל שלושה אולמות אירועים בבניין סיטי טאוור ברמת־גן) בשווי העולה באופן ניכר על כל התחייבויותיהן.

     

    "הכנסות של 30 מיליון שקל"

    בבקשת הקפאת ההליכים נכתב כי המותגים "הדר סיטי טאוור" ו"הדר דימול" צברו מוניטין רב במשך כ־20 שנות הפעילות של האולמות. באולמות נערכים חתונות, מסיבות בר מצווה, בריתות וכנסים של ארגונים וחברות מסחריות. מהבקשה עולה כי הכנסות החברות ממכירת אירועים הסתכמו בשנת 2016 בכ־30 מיליון שקל. החברות טוענות כי אחת הסיבות להידרדרות נובעת מכך שרק לפני שנה וחצי רכשו את הזכויות באולמות האירועים הדר סיטי טאוור, ציוד ומוניטין של האולמות הדר סיטי טאוור והדר דימול והתקשרו בהסכם שכירות להפעלת אולם האירועים הדר דימול תמורת כ־60 מיליון שקל, כאשר מתוך סך זה 26 מיליון שקל העמיד הבנק. עוד נטען כי החובות של סיטי א.ק אחזקות מסתכמים בכ־32 מיליון שקל. חובות הדר ברמה מסתכמים בכ־6 מיליון שקל.

     

    החברות מעסיקות 150 עובדים קבועים ועוד כ־100 עובדים באמצעות חברת כוח אדם. החברות טוענות כי "מדובר בנכסים שנרכשו לפני כשנה וחצי, אולם בשל קשיים תזרימיים חריפים הנובעים מהמימון הרב שנדרש לרכישת הנכסים וחריגה ממסגרת האשראי המאושרת, הפסיק לאחרונה הפועלים לכבד המחאות והוראות תשלום שמסרו החברות לספקים. החברות מציעות לנושיהן הסדר לתשלום כלל חובותיהן. לפיכך, ברור כי מתן הצו המבוקש עשוי רק להיטיב עם כל המעורבים ובפרט עם העובדים, הלקוחות שביצעו הזמנות של אירועים ונושי החברות".

     

     

     

    עו"ד חיות גרינברג, המייצגת עובדים בחברות, מסרה בתגובה: "העובדים קיבלו בצער רב את הבשורה על בקשת החברה להקפאת הליכים. מדובר באולמות אירועים בעלי שם ומוניטין, המפרנסים כ־150 משפחות. חלק מעובדי החברות אף לא קיבלו את שכר חודש מארס והמצוקה שלהם קשה ביותר. יחד עם זאת, העובדים מביעים אמון ביכולת החברה ובנאמנים שמינה ביהמ"ש ומקווים שהפתרון למצוקת השכר שלהם יימצא בתוך זמן קצר".

     

    lital-do@yedioth.co.il

     

     


    פרסום ראשון: 06.05.17 , 21:17
    yed660100