yed300250
הכי מטוקבקות
    זמנים בריאים • 08.06.2017
    ניתוחים פלסטיים: כמה זה עולה לנו?
    אייל וינקלר

    הפעם נעסוק בשאלת השאלות: כמה זה עולה לנו, ומדוע? אנו הישראלים לא אוהבים לשלם ביוקר. זה נקרא לצאת פראייר. כולנו יודעים שהכי יקר זה לא תמיד הכי טוב, אבל מה אנחנו חושבים על הכי זול? כשמדובר בכירורגיה קוסמטית, הכי זול זו מלכודת מסוכנת.

     

    המחירים של הטיפולים והניתוחים הפלסטיים עברו בשנים האחרונות תמורות משמעותיות. ההיצע רב, כמו כן רב גם הביקוש: מדי שנה מבוצעים בישראל יותר מעשרת אלפים ניתוחים קוסמטיים ויותר ממיליון טיפולים. מחירי הניתוחים הקוסמטיים ירדו בשני העשורים האחרונים באופן ריאלי בעשרות אחוזים.

     

    המחירים הנמוכים מהממוצע מייצגים את כניסתם של מטפלים וטיפולים שאינם עומדים בסטנדרט רפואי סביר.

     

     


    המחירים כוללים שכר טרחת מנתח ובית החולים יחד

     

    אדגיש, מחירים אלה הם הערכתי האישית, והיא מבוססת על מחירונים שפורסמו באתרי האינטרנט. אין בהם המלצה או הבעת דעה.

     

    התשלום עבור ניתוח מורכב משני חלקים: הראשון הוא עלות חדר הניתוח, ההרדמה וההתאוששות או האשפוז. הרכיב השני הוא שכר טרחת המנתח.

     

    חוק ההסדרים שנחקק לפני כשנה וקיבל תוקף מעשי לפני כתשעה חודשים גרם לטלטלה נוספת לא רק במחירי הניתוח אלא גם הכניס לתוקף מגבלה על יכולת הרופאים לגבות את שכר טרחתם, היות ורק בתי החולים רשאים לגבות את שכר טרחת המנתח, והם גובים 4% מהעלות, עבור שירות זה. בכך הוטל למעשה מס נוסף על מחיר הניתוחים הקוסמטיים.

     

    מרבית הניתוחים הקוסמטיים מבוצעים על ידי מנתחים פלסטיים מומחים העובדים באופן עצמאי או על ידי כאלה המשמשים קבלני משנה אצל ספקים גדולים או במרפאות קופות החולים המתמחות. על פי רוב, המנתחים הבוחרים לעבוד עבור מכונים הם כאלה הנמצאים בראשית דרכם המקצועית כמומחים והם מנצלים את עבודתם במכון כדי לצבור ניסיון ומוניטין. לכן באופן טבעי הם מסתפקים בשכר הנמוך המשולם להם על ידי אותו מתווך.

     

    שוק ההזרקות של חומרי המילוי והבוטוקס פרוץ עוד יותר. "מככבים" בו שחקנים מכל קשת העוסקים ברפואה, בהם רופאי משפחה, קוסמטיקאיות וכנראה גם כאלה שהקשר בינם לבין רפואה מקרי בהחלט. רופאים אשר עברו "הכשרה" בקורס כזה או אחר לרפואה אסתטית והחליטו לקנות בוטוקס או חומרי מילוי ולהזריק.

     

    פעם הייתי מתקומם למשמע השאלה "כמה עולה אצלך מזרק?" בעבר עוד הייתי טורח להסביר שעצם השאלה מעידה על כך שהפונה התמימה נפלה קורבן למידע שרלטני. שהטיפול בבוטוקס ובחומרי מילוי אמור להיות מותאם אישית לסוג העור ולמצב הפנים, לגיל ועוד. שאין לדעת כמה מזרקים צריך, וכי חשוב להבין שהזרקה לפנים אינה צחוק, וכי יש להקפיד ולהשתמש בחומרים מאושרי FDA ולהיות מטופלים אצל רופאים מומחים. האמת היא שנואשתי מניסיוניותיי לחנך ולנצח את כוחות השוק.

     

    מי שחפץ בטיפול ניתוחי או אסתטי מרופא לא מיומן, לחטוף הזרקה לפרצוף של חומר מפוקפק, שאינו בעל בטיחות רפואית מרבית, רק כי זה בזול, שיהיה לו בהצלחה. כשמתרחש סיבוך, הוא כבר יפנה למומחה.

     

    ביררתי ככל יכולתי מהם המחירים הסבירים הנגבים בשוק. יו"ר איגוד הפלסטיקאים הבהיר לי שפרסום מחירון יהיה מעין קרטל. לכן אני מביא נתונים מאתר שפירסם מחירון השוואתי בין כמה ספקים, התאמתי חלק מהמחירים, לפי דעתי בלבד, ועשיתי ממוצע. להלן המחירון הממוצע לניתוחים קוסמטיים בישראל.

     

    הזרקות – שוק פרוץ ומשוגע. מחירי בוטיליניום טוקסין היו באתר אחד כה נמוכים, 240 שקל (?!), עד שחשבתי שראוי להזמין את "כלבוטק" לספור את כמות הקוליפורמים בבוטוקס הזה, רק ליתר ביטחון. אותו מסר לגבי חומצה היאלורונית. החומרים הטובים מאושרי FDA עולים ביוקר. הזרקה בידיים טובות מצריכה התמחות ארוכת שנים.

     

    הכותב הוא מומחה בכירורגיה פלסטית ובניתוחים קוסמטיים משחזרים

     

    winkler.md@winklerclinic.co.il

     


    פרסום ראשון: 08.06.17 , 21:11
    yed660100