yed300250
הכי מטוקבקות
    עוגת תפוז ושקדים בחושה | צילום: צביקה טישלר
    זמנים מודרנים  • 18.06.2017
    עוגת תפוז ושקדים בחושה
    רוני ונציה

    עוגת תפוזים ושקדים עשירה ונודפת ארומת הדרים בזכות קליפות תפוז ולימון. זו עוגה קטיפתית ולחה, ובתוספת סירופ תפוזים היא הופכת לחה אף יותר, ארומתית ועסיסית. למראה חגיגי מקשטים בפרוסות תפוזים דקיקות מסביב.

     

    מה צריך:

     

    • 175 גרם חמאה רכה

     

    • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר "דק־דק"

     

    • קליפה מגוררת מ־3 תפוזים

     

    • קליפה מגוררת מ־1/2 לימון

     

    • 280 גרם (כ־2 ו־3/4 כוסות) אבקת שקדים

     

    • 5 ביצים בטמפרטורת החדר

     

    • 100 גרם (3/4 כוס) קמח מנופה

     

    • קורט מלח

     

    לסירופ:

     

    • מיץ מ־2 תפוזים קטנים

     

    • מיץ מ־1/2 לימון

     

    הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ משומנת ומרופדת בנייר אפייה

     

    כך עושים:

     

    עוגה:

     

    1. מחממים את התנור ל־160 מעלות. שמים את החמאה, כוס מהסוכר (200 גרם) וגרירות התפוז והלימון בקערת מערבל, ומקציפים במהירות בינונית בעזרת וו הגיטרה כמה דקות, רק עד לקבלת תערובת קרמית קלילה (שימו לב, אין להקציף לתערובת תפוחה ואוורירית).

     

    2. מוסיפים כמחצית מכמות אבקת השקדים ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו במהירות בינונית ומערבלים היטב לאחר כל ביצה. מוסיפים את אבקת השקדים שנותרה, הקמח והמלח, ומערבלים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ואופים 30־25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט נקי. מצננים בתבנית על רשת.

     

    3. להכנת הסירופ: בזמן שהעוגה נאפית שמים את 1/4 כוס הסוכר (50 גרם) שנותרה עם מיץ התפוזים והלימון בסיר קטן ומביאים לאט לסף רתיחה. מרתיחים 5 דקות על להבה נמוכה (לריכוז טעמים) ומסירים מהאש. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים מעט מהסירופ החם מעל העוגה החמה. מחכים שהסירופ ייספג קצת, ומברישים עוד סירופ באותה צורה פעמיים נוספות. ממשיכים לצנן צינון מלא על רשת.

     

    ronnievenezia@hotmail.com

     

     

     


    פרסום ראשון: 18.06.17 , 19:04
    yed660100