yed300250
הכי מטוקבקות
    מארק ניימן לע"מ
    חדשות • 23.06.2017
    מצב קריטי
    פשרה נשיאותית כמעט הצליחה לשים סוף למשבר העמוק במחלקה ההמטו־אונקולוגית בבית החולים הדסה, אך הצדדים לא פספסו הזדמנות להחמיץ וסירבו לקבל את ההצעה של הנשיא ריבלין שהיתה מחזירה את הרופאים למחלקה • מנכ"ל הדסה מסרב לאפשר למנהל המחלקה לחזור לתפקידו • הרופאים המתפטרים מצידם הודיעו על אובדן אמון והמתנה להתערבות בג"ץ • ורק הילדים ממשיכים להמתין לתשובות
    רותם אליזרע

    מסכימים לא להסכים: המשבר סביב המחלקה ההמטו–אונקולוגית בבית החולים הדסה כמעט ונפתר אתמול בתיווכו של נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין, אך אז הצדדים שבו להתבצר בעמדותיהם ולכופף ידיים ומסתמן שרק הדיון בבג"ץ, שאמור להתקיים ביום רביעי הקרוב, יקדם את המגעים לפתרון המשבר - פתרון לו מייחלים הילדים המאושפזים במחלקה שנמצאים בעין הסערה, מטולטלים בין ייאוש לתקווה.

     

    אחרי ששלשום נפגשו הילדים חולי הסרטן והוריהם עם הנשיא ריבלין, פעל אתמול בית הנשיא לתווך בין הצדדים. ריבלין העביר למשרד הבריאות את מסמך הדרישות של ההורים, הכולל שלושה סעיפים מרכזיים: החזרת ששת הרופאים ושלושת המתמחים למחלקה בהדסה - לרבות החזרת פרופ' מיקי וינטראוב לתפקיד מנהל המחלקה ופרופ' שושי וילק לתפקיד סגנית המנהל, ביצוע הפרדה בין השתלות מח עצם בין הילדים למבוגרים וביצוע השתלות מח עצם של תיירות מרפא בהתאם ליכולת הרופאים ובתיאום איתם. למעשה הם מבקשים כי המחלקה תשוב לתפקד כפי שתפקדה לפני פרוץ המשבר.

     

    שעות ספורות לאחר מכן, השיב לו מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, כי הוא מקבל את כל הדרישות. "אני מודה לך על פנייתך ועל נכונות בית הנשיא להביא לפתרון המשבר באופן המהיר ביותר", כתב בר סימן טוב, "על דעת שר הבריאות ובברכתו הריני להודיעך כי ככלל, הדרישות העולות במכתבכם מקובלות עלינו ויש לשבת כעת בדחיפות ובאופן ישיר עם הרופאים על מנת לעגן הסכמות אלה בהסדרים מפורטים".

     

    בשלב הזה היה נדמה שאולי יש סיכוי רציני להגיע לפתרון הסכסוך, אולם בחלוף שעות ספורות שני הצדדים המעורבים בסכסוך - מנכ"ל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין והרופאים המתפטרים - הודיעו שהם מסרבים לקבל את ההסדר וכי הוא אינו מקובל עליהם.

     

    צילום : ידיעות אחרונות
    צילום : ידיעות אחרונות

     

     

    נכון לעכשיו עיקרי המחלוקת הם סביב האפשרות להקמת מחלקה מקבילה בבית החולים שערי צדק - מהלך שמשרד הבריאות הודיע כי יתנגד לו, וכן סביב סוגיית זהות העובדים במחלקה הקיימת בהדסה: ההורים מעוניינים שפרופ' וינטראוב ישוב אליה אך בהדסה מסרבים להזיז מתפקידו את המנהל הנוכחי ד"ר גל גולדשטיין, והרופאים המתפטרים עצמם מסרבים לחזור בשל חוסר האמון העמוק בינם לבין ההנהלה ורוטשטיין בראשה. גם רוטשטיין מצידו לא מעוניין בשובו של וינטראוב.

     

    פרופ' רוטשטיין טען שאיננו מוכן להדיח את מנהל המחלקה החדש ד"ר גל גולדשטיין ובכל מקרה לא היה סיכוי להסדר הפשרה מכיוון שהרופאים מסרבים לקבלו. "ד"ר גל גולדשטיין עושה נפלאות כבר במשך חודש וחצי כמנהל המחלקה והנהלת הדסה מצדיעה לו", נמסר אתמול מהנהלת הדסה, "במקביל ממשיך גיוס רופאים איכותיים מומחים ומשתלמים לרבות מומחים בינלאומיים ממרכזים מובילים בעולם שיצטרפו לצוות בחודשים הקרובים". רוטשטיין הוסיף: "למרות שאין סיכוי לקריאה זאת, אני קורא למתפטרים לשוב לעבודה במחלקה כאשר אני מתחייב להיפגש עם כל אחד מהם ולסכם במשותף את תפקידם העתידי במחלקה המתפתחת".

     

    הרופאים עצמם האשימו את משרד הבריאות בחוסר כנות ונכונות לפתור את המשבר, ואת מנהל הדסה והנהלת משרד הבריאות ב"ספין" על חשבונם של ההורים. לטענת הרופאים, רוטשטיין מיהר להוציא הודעה עוד בטרם הם הספיקו ללמוד את הפרטים של הצעת ריבלין. "בושה וכלימה שהפעם הוא לא הסס לזלזל גם בכבוד נשיא המדינה שבתום לב ניסה לסייע", אמרו. הרופאים שבו וחזרו על דרישותיהם להגיע לדיון בבג"ץ ביום רביעי הקרוב מתוך תקווה שבית המשפט יחליט ללכת להליך גישור שייערך בחסותו.

     

    במערכת הבריאות גוברות ההערכות כי ההשלכות של המשבר יחרגו הרבה מעבר למחלקה עצמה. שר הבריאות ליצמן, שספג ביקורת ציבורית חריפה על התנהלותו במשבר ומעורבותו המאוחרת בו, משנה את הטון מול מנכ"ל הדסה רוטשטיין לאחר שבתחילת הדרך היו בתיאום עמדות מושלם. אלא שגורמים במערכת טוענים כי אם רוטשטיין ייאלץ לקבל תכתיבים בניגוד לרצונו הוא עשוי לעזוב את הדסה - ולהחזיר את בית החולים שכבר היה על סף פשיטת רגל שוב לפי התהום.

     

    המינוי המטריד של המנהל  חלופת המכתבים בין בית הנשיא למשרד הבריאות, אתמול
    המינוי המטריד של המנהל חלופת המכתבים בין בית הנשיא למשרד הבריאות, אתמול

     

    ללא קרדיט
    ללא קרדיט

     

    yed660100