yed300250
הכי מטוקבקות
    חדשות • 27.06.2017
    העיניים נשואות לבית המשפט
    רותם אליזרע ותלם יהב

    הרופאים המתפטרים שדורשים לפתוח מחלקה חדשה במקום אחר, הנהלת בית־החולים הדסה שמסרבת להיכנע לתכתיבים, משרד הבריאות שלא השכיל לעצור את הסחף, ומעל הכל הילדים חולי הסרטן והוריהם השובתים רעב — כל אלה יגיעו היום לבית־המשפט העליון ויישאו עיניים אל שופטי בג"ץ, בתקווה שיצליחו היכן שכשל נשיא המדינה ויפתרו סוף־סוף את המשבר.

     

    הדיון בבג"ץ, שהוקדם ביום אחד על פי בקשת ראש הממשלה, יתקיים בפני השופטים יורם דנציגר, עוזי פוגלמן ונעם סולברג. במהלך הדיון ינסו ככל הנראה השופטים לשכנע את הצדדים להסכים לפנות להליך של גישור שבו ילבנו את המחלוקות.

     

    את העתירה לבג"ץ הגישו הורי הילדים החולים בדרישה למצוא פתרון למצב הבעייתי שנוצר ולאפשר לרופאים המתפטרים לפתוח מחלקה המטו־אונקולוגית ילדים חדשה בבית־החולים שערי צדק. בתשובת המדינה שהוגשה שלשום נאמר כי עמדתה היא שהפתרון היחיד הוא שובם של הרופאים המתפטרים להדסה תחת ניהולו של מנהל בית־החולים, פרופ' זאב רוטשטיין.

     

    אתמול הודיעה גם מנכ"לית האגודה למלחמה בסרטן, מירי זיו, כי היא מתנגדת להקמת מחלקה חדשה בשערי צדק. "הטיפולים צריכים להתקיים בבית־חולים גדול ומרכזי אחד, שבו יהיו כל הרופאים המומחים בתחום, במקום לפזר אותם בכל מיני בתי־חולים קטנים יותר", אמרה.

     

    זיו, שבעצמה איבדה את בנה אורן שנפטר מסרטן, כועסת על הרופאים שלקחו את הילדים והוריהם "כבני ערובה במאבק שלהם", כלשונה. "בכל שביתות הרופאים שהיו עד היום בישראל מעולם לא שבתו אונקולוגים", אמרה. "הרופאים האלה מעולם לא נטשו את החולים שלהם אפילו ליום אחד. נכון, בית־הדין קבע שההתפטרות של רופאי הדסה חוקית — אבל היא ממש לא מוסרית".

     

    מאז פרץ המשבר לא דיברה זיו עם פרופ' רוטשטיין או עם מנכ"ל משרד הבריאות, אך עמדתה היא ש"אם פרופ' מיקי ויינטראוב (מנהל המחלקה שהתפטר) לא מסתדר עם מנהל בית־החולים, עליו לנסות לפתור את הבעיה מול מנכ"ל משרד הבריאות או מול השר, ובמקרה הכי גרוע לעזוב, אבל לא ייתכן שהוא יילך וייקח את כל המחלקה איתו".

     

    את הילדים החולים שמסרבים לקבל את הרופאים החדשים שהגיעו היא מבינה לגמרי. "טיפול בילדים חולי סרטן הוא רגיש ועדין", היא מסבירה. "הם נקשרים לרופאים שלהם וטבעי שיתקשו לקבל רופאים חדשים, יבכו או יסרבו לקחת את התרופות. זה נורמלי שילד שרגיל לפגוש את הרופא שלו במשך שנתיים נבהל כשהוא רואה רופא זר. לוקח זמן עד שנבנה אמון".

     

    במקביל שלחו אתמול מנהלי בתי־החולים הממשלתיים מכתב למנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן־טוב, שבו הביעו תמיכה בפרופ' רוטשטיין. "לא עולה על דעתנו שנכון או מותר שקבוצת רופאים תנטוש כאחד את המחלקה ותביא לקריסתה, יהא אשר יהא המניע", כתבו. "אנו תומכים לחלוטין בעמדת מנכ"ל משרד הבריאות הקובעת שהמשרד יעשה כל שביכולתו על מנת להשיב את הרופאים למחלקת האם".

     

    yed660100