yed300250
הכי מטוקבקות
    בר יין קולינרי בירושלים | צילום: אפיק גבאי
    מסלול • 02.07.2017
    בר: חדש בירושלים
    שיר־לי גולן

    • לפעמים כל מה שצריך כתירוץ להתלבש קצת ולצאת מהבית הוא בר מעוצב ואפלולי במידה, בקבוק יין טוב ומנה טעימה ואסתטית (או שתיים) שתלווה אותו.

     

    בר היין הירושלמי החדש "פרימיטיבו" הוא אחד המקומות הבודדים בבירה שבהם אפשר לבחור אחד מ־110 (!) סוגי יין, ועל הדרך להתענג על צלחת נדיבה ומצוינת של מולים מרינייר (בשום, יין לבן, טימין, פטרוזיליה, עגבניות וכמובן חמאה, 86 שקל), תמנון על הפלנצ'ה (עם צ'ימיצ'ורי ים ועגבניות שרי צבעוניות, 78 שקל), סלט אבטיח מפתיע ונהדר (עם אגוזי לוז, ארוגולה, נענע, צ'ילי, שאלוט ובלסמי לבן, 42 שקל) או מנת "קרמלה" (סוכריות, באיטלקית) שכל־כולה פינוק פחמימתי (כיסוני פסטה שנראים כמו סוכריות, ממולאים בערמונים וריקוטה ונהנים מליטוף עדין של רוטב מרסלה, 68 שקל).

     

    תפריט היינות העשיר והייחודי נבנה בקפידה לפי קטגוריות של אופי היין ולא צבעו (קליל ונעים, ארומטי ומרווה, עשיר ומגרה ועוד), ובכל אחת מעשר הקטגוריות מוצעת בחירה בין שתי אפשרויות שנמזגות בכוסות (החל מ־32 שקל לכוס) והרבה יותר מזה - בבקבוקים (החל מ־130 שקל לבקבוק). מרבית ההיצע אינו ישראלי, אבל כולו מכוון לאקלים המקומי. מדי שבוע, מבטיחים כאן, יוצעו כוסות נוספות כספיישלים מתחלפים מעבר לבקבוקים הפתוחים קבוע.

     

    את תענוגות התפריט המצומצם (המחולק למנות קטנות, בינוניות וגדולות שעונות להגדרה עיקריות, אם צריך אותה) מכינים כאן במטבח פתוח בצמוד לבר. ירושלים, בלי ספק, צריכה מקום כזה.

     

    • "פרימיטיבו", המלך ג'ורג' 37, ירושלים, כל יום מ־17:00 ועד אחרון הלקוחות, 02-9419190

     


    פרסום ראשון: 02.07.17 , 16:00
    yed660100