yed300250
הכי מטוקבקות
    יריב כץ
    חדשות • 16.07.2017
    תקשורת בין חברים
    שלמה ("מומו") פילבר היה לצידו של בנימין נתניהו כבר בבחירות 96' • הוא ליווה אותו כשכיהן כשר חוץ בממשלת שרון ב־2002, ניהל מטעמו את קמפיין בחירות 2015 ואפילו חתם על תצהיר שלפיו "לראש הממשלה אין כל קשר לחינמון 'ישראל היום'" • אבל בתפקידו הנוכחי כמנכ"ל משרד התקשורת, בין הבוס נתניהו לבעלי בזק שאול אלוביץ' - הפך פילבר לחשוד מרכזי בעבירות שחיתות חמורות
    יובל קרני | כתבנו לענייני מפלגות

    כבר 21 שנים שהם בקשר צמוד, שידע עליות ומורדות. אבל בימים אלה מגיעה מערכת היחסים בין ראש הממשלה נתניהו ויועצו הקרוב שלמה פילבר לנקודת מבחן, עם התפוצצות פרשת בזק, והחשדות החמורים נגד פילבר לפיהן העביר מידע מסווג ממשרד התקשורת לידיו של בעלי החברה, מקורבו של נתניהו, שאול אלוביץ'.

     

    ראש הממשלה ופילבר (שכולם קוראים לו "מומו") מכירים מאז מערכת הבחירות הראשונה שבה רץ נתניהו לראשות הממשלה, ב־1996. פילבר, אז בן 33, היה תחקירן במטה ההסברה של הליכוד במצודת זאב בתל־אביב.

     

    כתושב פסגות, היה אחד מראשי הנהגת המתנחלים. הוא כיהן כמנכ"ל מועצת יש"ע בין השנים 1999 ל־2001. היחסים בין השניים היו קרובים מאוד, ונתניהו אף השתתף בברית המילה של בנו של פילבר שנולד באותה התקופה.

     

    עם חזרתו מהמדבר הפוליטי ומינויו לשר החוץ בממשלת שרון בשלהי 2002, מינה נתניהו את פילבר לתפקיד יו"ר המטה שלו. אבל כשמונה לכהן כשר האוצר הדיח נתניהו את פילבר, ומינה לתפקיד את יועץ התקשורת שלו באותם ימים, אביב בושינסקי.

     

     

     

    בסוף 2014 נדהמו בליכוד לגלות כי לאחר נתק של כמה שנים מינה נתניהו את פילבר לתפקיד רגיש וחשוב מאין כמותו: יו"ר מטה הבחירות של המפלגה. לאחר הניצחון בבחירות ב־2015, נתניהו החליט לכהן גם כשר התקשורת. לא היה מועמד טבעי יותר לתפקיד מנכ"ל המשרד, זרועו הארוכה של השר העסוק, מאשר פילבר.

     

    "מומו הוא איש אמונו וסודו של ביבי במשך שנים", אומר בכיר בליכוד. "הקשר האישי ביניהם התעצם בעיקר בשלוש השנים האחרונות. אין לביבי שום בעיה לפטר מישהו מתפקיד שר הביטחון ולמנות במקומו מישהו אחר כי זה מסתדר לו מבחינת המערכת הפוליטית. אבל בכל מה שנוגע לקודש הקודשים — מערכת הבחירות ומלחמתו בתקשורת — ביבי ימנה רק איש אמון וסוד כמו פילבר". גם גורמים אחרים המכירים היטב את מערכת היחסים בין השניים מעידים כי היא מבוססת על יחסים אישיים ופחות על קשרים פוליטיים. הם מרבים להתייעץ בנושאים רבים ומגוונים.

     

    על רקע יחסי האמון ביניהם, פילבר גם היה זה שחתם על תצהיר לוועדת הבחירות המרכזית בנוגע לקשריו של נתניהו עם החינמון "ישראל היום". התצהיר הוגש כתגובה לתלונה שהוגשה במערכת הבחירות האחרונה לוועדת הבחירות המרכזית על כך שהחינמון מהווה חלק מתעמולת הבחירות של נתניהו. פילבר חתם על תצהיר שבו נכתב: "לתנועת הליכוד, ליו"ר תנועת הליכוד ולראש הממשלה אין ולא היה כל קשר של שליטה או קשר ארגוני כלשהו מכל מין וסוג עם 'ישראל היום', עם מערכת העיתון או עם עיתונאים הכותבים בו, או מי שיש בו כדי להשפיע על שיקולי העריכה של העיתון או על תכניו או על הקמתו, היווסדו או ניהולו השוטף".

     

    לתצהיר היה משקל משמעותי בדחיית העתירה. ואולם חקירת תיק 2000 (השיחות בין נתניהו לנוני מוזס) העלתה לכאורה ספקות בנוגע לאמיתות התצהיר ולטענה שלנתניהו אין ולא היה שום קשר לחינמון.

     

    היחסים של פילבר עם תנועת הליכוד מורכבים מאוד. במזכירות התנועה מתבררת תלונה נגד פילבר על כך שהוציא כשמונה מיליון שקלים מקופת המפלגה במהלך קמפיין הבחירות האחרון — בניגוד לחוקת הליכוד.

     

    מבקר המפלגה, עו"ד שי גלילי, פירסם על הפרשה דו"ח חמור וחייב את פילבר להשיב את הכספים באופן אישי. "אין דבר שעשיתי בלי הוראה של ביבי", אמר פילבר בשיחות עם בכירים בליכוד. "אם מישהו מתכוון להפיל עליי גירעון של שמונה מיליון שקלים ולדרוש ממני להחזיר את הכסף — אני לא אשתוק".

     

    לפני כחודש פורסם דו"ח חדש של מבקר הליכוד על התנהלות מטה הבחירות של הליכוד בבחירות האחרונות. יש בו שורה של סיפורי שחיתות, פרשיות הגובלות בפלילים והתנהלות כספים לא תקינה.

     

    yed660100