yed300250
הכי מטוקבקות
    ענת לנדאו
    24 שעות • 16.07.2017
    קיץ מבעבע
    זה הזמן למבעבעים צוננים, שיקררו קצת את הטמפרטורות הנוראיות של הקיץ הזה
    השלט שמבהיר

    הקיץ הוא זמן טוב למבעבעים שמוגשים קרים ומצננים את טמפרטורת הגוף.

     

    "גמלא השמורה ברוט". מבעבע יבש וטוב של יקבי רמת הגולן, שעשוי מ־50% ענבי שרדונה ו־50% ענבי פינו נואר, ממש כמו באזור המקור שמפיין. גם שיטת ההפקה שלו נאמנה למקובל בשמפניה המסורתית. לאחר סחיטה באשכולות שלמים ותסיסה ראשונה עבר היין לתסיסה שנייה בבקבוק והתבגר על שמריו בתוך הבקבוק, תוך הסיבוב המסורתי שנמשך 12 חודשים ושנועד לאסוף את שאריות השמרים.

     

    רוב ענבי היין הזה מגיעים מבציר 2015, אך הבקבוק מוגדר כ־NV כלומר ללא שנת בציר, מאחר שלא כל הענבים נבצרו ב־2015.

     

    ליין ניחוחות קלאסיים של שמריות קלה, לחם טרי וקצת קלוי יחד עם לימוניות עדינה ורמז של תפוח ירוק, ובסיומת טיפונת פריחה לבנה שמזכירה יסמין עדין. היין יבש, רענן ופשוט, נכון לקיץ המהביל שלנו, עם קשר לאוכל או בלעדיו. הוא טוב לשתייה עכשיו ואמור להתיישן טוב בחמש שנים הקרובות.

     

     

    "גמלא השמורה ברוט", בקבוק של 750 מ"ל, 75 שקל, כשר.

     

    ברוט, הסדרה האזורית, כרמל, בציר 2015. עוד מבעבע נחמד ושונה מגיע מיקבי כרמל, והפעם ברוט 2015 מהסדרה האזורית. היין מורכב מ־60% קולומבאר והשאר שרדונה מהרי יהודה. הענבים נסחטו בעדינות והותססו ברובם במכלי נירוסטה עם 10% בחביות עץ, כדי לקבל מעט טעמים אחרים ועומק. התסיסה השנייה התרחשה במכלי לחץ, יחד עם תוספת שמרים ומעט סוכר, כדי לעזור לתסיסה ליצור בעבוע. יין עם ניחוחות קלאסיים יותר לכיוון הלימוני והעשבוני עם חומציות טובה ומרעננת. כשר, בקבוק של 750 מ"ל, 55־50 שקל.

     


    פרסום ראשון: 16.07.17 , 19:20
    yed660100