מרכיבים
תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
למילוי הפרג
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב שקדים (רצוי חלב שקדים ביתי)
- 1/2 2 כפות (50 גרם) ממרח שקדים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- גרידה ומיץ מ-1/2 לימון
- 3/4 1 כוסות (180 גרם) פרג טחון טרי
- 1/4 1 כוסות (120 גרם) שקדים טחונים
לבצק
- 100 גרם אבקת סוכר
- 5 כפות (100 גרם) ממרח שקדים
- 3 כפות רסק תפוחים
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
לקרמל
- 3 כפות מים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
לציפוי
- 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 3 כפות חלב שקדים
אופן ההכנה
מילוי הפרג
1. שמים בסיר קטן את החלב, הסוכר, ממרח השקדים, גרידת הלימון ומיץ הלימון. מחממים עד שהסוכר נמס ומתקבל נוזל חלק.
2. מוסיפים את הפרג והשקדים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה וממשיכים לבשל, תוך ערבוב, רק עד שמתחילות להופיע בועות על פני המלית. מניחים למלית להתקרר בזמן שמכינים את הבצק.
הבצק
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. טורפים בקערה גדולה את ממרח השקדים, אבקת הסוכר ורסק התפוחים למשחה חלקה.
3. מנפים את הקמח מעל המשחה (עכשיו חורף בווסטרוז, אבל בארץ עוד קיץ אז חשוב לוודא שלא נכנסו אליו כל מיני זוחלים). מערבבים עד שהמרכיבים מתחילים להתאחד. ממשיכים ללוש בידיים, רק עד שמתקבל בצק אחיד.
4. משטחים את הבצק בתבנית בעזרת הידיים, ומרפדים בו גם את הדפנות. חותכים את עודפי הבצק משפת התבנית בעזרת סכין חדה, כדי לייצר חומה בעלת גובה שווה.
5. מחוררים את התחתית בעזרת מזלג, כדי למנוע מהבצק לעלות בזמן האפייה.
6. יוצקים את המילוי לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהמילוי מעט מתנפח והבצק מזהיב.
7. מניחים לפאי להתקרר, ובינתיים מכינים את הציפוי ואת הקרמל.
הקרמל
1. מכינים ליד הכיריים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
2. שמים במחבת כבדה את המים ומפזרים את הסוכר. מחממים על אש גבוהה, תוך ניעור המחבת בעדינות מדי פעם (חשוב לא לערבב עם כף!) עד שהסוכר נמס.
3. מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לבשל את הסירופ, תוך ניעור המחבת מדי פעם. ברגע שהקרמל מקבל צבע ענברי יוצקים אותו לתבנית שהכנו ליד הכיריים. מטים את התבנית כדי שהקרמל יתפשט בה בשכבה דקה ואחידה.
4. מניחים לקרמל להתגבש במקום קריר.
הציפוי
1. שמים את השוקולד והחלב בקערה. ממיסים במיקרוגל בכמה סבבים, כשבכל פעם מחממים 30 שניות ולאחר מכן בוחשים, עד שמתקבל גנאש אחיד.
הרכבת העוגה
1. אחרי שהעוגה התקררה לטמפרטורת החדר מחלצים אותה בעדינות מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ומצפים בגנאש השוקולד.
2. מפרידים את הקרמל מנייר האפייה, שוברים לחתיכות ומקשטים בהן את העוגה.
- עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה וחוגי בית.
יש לכם שאלות? אתם מוזמנים לכתוב לה בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלה
אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.
הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:
אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)
עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???
בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.
וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!
שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!