yed300250
הכי מטוקבקות
    צבי רוגר
    חדשות • 31.07.2017
    קיץ חייתי
    אין חיה כזאת: גם בחודשי הקיץ, כשילדים אחרים מבלים בים, תלמידי בית־הספר "נירים" בחיפה מגיעים מדי יום לטפל בחברים בפינת החי שלא יצאו לחופשה
    ליאור אל־חי

    גם בחופשת הקיץ שלהם, תלמידי בית־הספר היסודי "נירים" בחיפה לא צריכים להיפרד מבעלי החיים הרבים שממלאים את פינת החי, הנחשבת לגדולה מבין בתי־הספר בישראל.

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    צילום: גלעד רייכנבאום

     

    בעוד ילדים אחרים מבלים בים או בקייטנה, תלמידי נירים באים מיוזמתם לבית־הספר כדי להאכיל את בעלי החיים, להשקות אותם, לנקות את הסביבה שלהם ולהעניק להם תשומת לב.

      

    צבי רוגר
    צבי רוגר

    בית־הספר "נירים", שבו לומדים תלמידי כיתות א'-ו', מכונה בחיפה גם "בית־הספר הווטרינרי". מנהל בית־הספר, ד"ר עודד הרשקו, בנו של חתן פרס נובל לכימיה פרופ' אברהם הרשקו, הוא זה שהגה את מיזם הגידול והטיפול בבעלי החיים. ד"ר הרשקו, רופא כללי במקצועו, עזב את הרפואה לטובת החינוך. מאז שקיבל את תפקיד המנהל ב"נירים" לפני ארבע שנים, גדלה אוכלוסיית החי בבית־הספר והיא מונה היום אלף בעלי חיים שונים.

     

    "יש בבית־הספר חמש פינות חי", מסביר ד"ר הרשקו. "יש מתחם של חיות משק שכולל תרנגולים, טווסים וברווזים, מתחם שבו חיים 15 חמוסים, חדר זוחלים וחרקים עם תשעה סוגי נחשים ועשרה סוגי לטאות ומתחם מכרסמים ותוכים. בנוסף יש לנו אקווריום שנבנה במיוחד בתוך בית־הספר ונחשב לגדול מסוגו בין בתי־הספר בישראל".

     

     

    החיות נשארות בבית־הספר גם במהלך חופשת הקיץ, והמנהל מספר שהתלמידים מגיעים לטפל בהן מדי יום. "הסיבה מספר אחת למוות של בעלי חיים היא לחץ נפשי, והוא נגרם מטלטול ממקום למקום", מסביר ד"ר הרשקו. "זה גורם לכך שלצוות שמטפל בבעלי החיים אין למעשה חופשת קיץ כי צריך להמשיך לדאוג להם מדי יום. התלמידים עוזרים בטיפול בבעלי החיים. אני לא רוצה לכפות על הילדים להגיע בזמן החופשה, אבל לשמחתי רבים מהם מגיעים ודואגים לחיות".

     


    פרסום ראשון: 31.07.17 , 23:30
    yed660100