yed300250
הכי מטוקבקות
    דפנה בן נון
    חדשות • 02.08.2017
    סוס אחד נכנס לספרייה
    זו לא שורת פתיחה של בדיחה: בימים אלה מוכשרת סוסת הנחייה המיניאטורית הראשונה בישראל • היתרונות: יותר מפי ארבעה שנות עבודה לעומת כלב וראיית לילה מצוינת • החיסרון: נראה אתכם מוצאים נהג מונית שיסכים שתעלו איתה
    יפתח כרמלי, צילומים: דפנה בן נון

    למה דווקא סוסים? "לסוסים מיניאטוריים יש אורך חיים ארוך יותר משמעותית משל כלבים — בין 30 ל־40 שנה", מסביר רפי רוזליס, מקים החווה ומנהל עמותת הסוסים המיניאטוריים בישראל. "במקום להחליף כמהכלבי נחייה לאורך השנים, העיוור יוכל לשמור על סוס אחד שאיתו הוא ייצור קשר טוב והבנה טובה. בנוסף, טווח הראייה הרחב של הסוסים, כ־350 מעלות, וראיית הלילה המצוינת שלהם הופכים אותם לחיית נחייה אידיאלית. יתרון נוסף קיים עבור עיוורים שסובלים מאלרגיה לכלבים".

     

    כתב: יפתח כרמלי | צילום: טל שחר | עריכה: אורי סתיו

    כתב: יפתח כרמלי | צילום: טל שחר | עריכה: אורי סתיו

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     

    כדי לבדוק את הנושא מקרוב הפגשנו בין פנדורה, סוסת הנחייה לעתיד, לבין אורי באשה, עובד סוציאלי שאיבד את מאור עיניו במלחמת לבנון הראשונה ונעזר כבר שנים בכלבי נחייה. כלבו הנוכחי, טרייטון, הוא כבר השמיני במספר. "כלב נחייה ממוצע לרוב 'פורש לגמלאות' אחרי כשמונה שנות עבודה", אומר באשה. "במובן מסוים כשאתה מאבד את הכלב זה כמו לאבד שוב את העיניים — כשאין לך כלב נחייה אתה כמעט לא יוצא מפתח הבית, ושגרת החיים שלך נקטעת".

     

    סוסים אינם זרים לבאשה: הוא רוכב עליהם באופן קבוע, והתחרה באירופה באליפות העולם לעיוורים ברכיבה על סוסים ובאולימפיאדת הנכים. לאחר כמה שעות סיור עם הסוסה הצעירה, ברחוב, בסופרמרקט ובספרייה, באשה בהחלט חושב שיש לה פוטנציאל. "אין ספק שזו אופציה טובה, במיוחד לאנשים כמוני שחיים באזור פחות עירוני", אמר. "פנדורה רק בת שלוש וצריכה לסיים את האילוף שלה, אבל ברגע שהיא תוכל לעשות שירות יהיה מאוד מעניין לראות איך היא מתפתחת כסוסת נחייה".

     

    הסוסים המיניאטוריים אינם גבוהים בהרבה מהכלבים. בעוד שגובהו הממוצע של כלב נחייה מגזע לברדור הוא כ־60 סנטימטרים, הרי שהנמוכים שבין הסוסים המיניאטוריים מגיעים לכ־75 סנטימטרים — כגובהו של כלב מגזע דני ענק. גם את בעיית ה"יציאות" של הסוסים ניתן לפתור בקלות יחסית על ידי שימוש בחיתולים מותאמים.

     

    באשה והסוסה פנדורה בקניות בסופרמרקט
    באשה והסוסה פנדורה בקניות בסופרמרקט

     

    החיסרון הבולט הוא המחסום החברתי: אפילו בעליהם של כלבי נחייה נתקלים לא פעם בקושי להיכנס איתם לבתי־עסק או להתנייד איתם בתחבורה ציבורית. "החוק אוסר באופן ברור על הפליה של עיוור שנעזר בכלב נחייה, אך בפועל אנחנו עדיין נתקלים בתופעות של בתי־עסק או נהגי מוניות שלא מוכנים לאפשר לכלבים להיכנס", סיפר נתי ביאליסטוק־כהן, מנכ"ל המרכז לעיוור בישראל. "בישראל ישנם קצת פחות מ־300 כלבי נחייה בהשוואה לאוכלוסייה של כ־24 אלף עיוורים, לכן אנחנו בעד כל הרחבת הנגישות ויכולות ההתניידות שלהם, ואם סוסים יהפכו את זה לקל יותר, כמובן שנהיה בעד".

     

    הכשרת סוסי נחייה היא פרויקט מורכב ויקר. ב־5 בספטמבר תקיים עמותת הסוסים המיניאטוריים בראשות רוזליס ערב התרמה בהיכל התרבות ביהוד, שכל הכנסותיו מיועדות להכשרת סוסי נחייה. לדף האירוע: https://goo.gl/X8F5Au

     


    פרסום ראשון: 02.08.17 , 00:15
    yed660100