yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    חדשות • 13.08.2017
    מי ילדה של אמא?
    אישה שנתנה ביצית לבת זוגה כדי להביא לעולם את בתן המשותפת נדרשת כעת לעבור "מבחן הורות" כדי לקבל מעמד חוקי כאם הילדה • "זה משפיל שאני, האם הגנטית, צריכה לעבור שבעה מדורי גיהנום כדי שיכירו בי כאמא שלה"
    יורם ירקוני

    החוק לעתים אינו מדביק את ההתפתחות המהירה בתחום הטכנולוגיה הרפואית, המאפשרת כיום סוגים רבים של הורות. כך קורה שבגלל החוק הקיים נדרשת אישה שנתנה ביצית לבת זוגה, כדי שתלד להן בת משותפת, לעבור הליך מסורבל של "מבחן הורות" כדי לקבל הכרה רשמית מלאה כאמא של התינוקת, היום כבת שנתיים.

     

    עו”ד שינפלד
    עו”ד שינפלד

     

    זה אמנם לא עוד מקרה של התעמרות מצד מוסדות המדינה בזוגות חד מיניים, אבל הוא בהחלט מדגיש את היעדר הגמישות וההתאמה למציאות המשתנה והמתחדשת מדי יום.

     

    מדובר בשתי נשים שחיו בזוגיות במשך כשמונה שנים, והביאו לעולם ילדה משותפת, שאותה נשאה ברחמה אחת מבנות הזוג, מתרומת זרע. כאשר רצו שתי הנשים להביא ילד שני לעולם, הייתה אמורה אותה בת זוג להרות שוב - אלא שאז התברר כי היא סובלת מבעיה רפואית וזקוקה לתרומת ביצית.

     

    האישה השנייה החליטה להעביר ביצית שלה לבת הזוג, וכך, לפני שנתיים, נולדה ביתן השנייה. העברת הביצית דרשה אישור מיוחד של ועדת חריגים, מאחר שכל תרומות הזרע והביצית בישראל הן אנונימיות על פי החוק, ונאסר קשר בין התורם לבין המקבל. כמו כן, על פי החוק מי שנושא את ההריון הוא ההורה של הילד, ולא תורמי הזרע או הביצית.

     

     

    אולם, במקרה זה נוצר מצב מיוחד: העברת הביצית אינה מגורם אנונימי, ובעלת הביצית, באופן טבעי, מבקשת הכרה כאם הילדה. בת הזוג, המוכרת כאם, אינה מתנגדת, למרות שבינתיים נפרדו ואינן חיות ביחד. השתיים מגדלות את שתי הילדות על פי הסדר של הורות משותפת וחלוקה שוויונית.

     

    נכון להיום האמא שתרמה את הביצית מסרבת לעבור את "מבחן ההורות", הכולל תסקיר של משרד הרווחה שנועד לקבוע את כשירותה והתאמתה להיות אם לילדה שנולדה מהביצית שלה, כדרישת המדינה וכתנאי לרישומה כאם לילדה המשותפת. כעת היא ופרקליטתה, עו"ד איריס שינפלד, דורשות רישום מידי שלה כאם הילדה ללא כל תנאי החל מיום הולדתה.

     

    "זו הבת שלי לכל דבר", אמרה אתמול האם על ההליך שדורשת המדינה כדי לרשום אותה כאם, הליך שנועד במקור לרישום הורות של בני זוג שאין להם קשר ביולוגי לילד שנולד. "זה מגוחך, פוגע ומשפיל שאני, האם הגנטית של הילדה, צריכה לעבור שבעה מדורי גיהנום כדי שיכירו בי כאמא שלה".

     

    "ראוי שהמדינה תצא מקיבעונה ותפסיק להערים קשיים ולבוא עם דרישות מאולצות", אמרה עו"ד שינפלד. "אנחנו רוצות הכרה אוטומטית בהורות ורישום מידי במשרד הפנים, באופן התואם ומשקף את המציאות הביולוגית והרגשית שנוצרה בין הילדה שהיא בשר ומבשרה לאם, ולא פרוצדורה מנהלית עוקפת, כאילו אין קשר גנטי בין הלקוחה שלי לבתה".

     


    פרסום ראשון: 13.08.17 , 23:37
    yed660100