yed300250
הכי מטוקבקות
    מימין: קרן מונבלט־נחום, ל’ ומיה פרידמן עם הילדים | צילום: אלעד גרשגורן
    חדשות • 13.08.2017
    שלוש חברות, שני ילדים, אמא אחת
    כשל' גילתה שלא תוכל להרות בגלל מחלה קשה שממנה היא סובלת, קרן ומיה לא היססו — והתנדבו לשמש פונדקאיות לחברתן הטובה • בעזרתן הגשימה ל', אחות בחדר לידה, את החלום להיות סוף־סוף אמא בעצמה • "הבנתי שהמטרה היא לא ההיריון אלא האמהות", היא מספרת, "זכיתי בשתי חברות ענקיות שהביאו לי שני ילדים מושלמים"
    ישראל מושקוביץ

    כמעט 17 שנים לקח לרופאים לתת שם למחלה שממנה סובלת ל', היום בת 40. רק במהלך לימודי הסיעוד, אחרי שנים של סבל יומיומי, שמעה ל' על מחלת האנדומטריוזיס — והבינה מיד שהיא מכירה היטב את כל התסמינים שתיארה המרצה.

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    "בגיל 15 התחלתי לסבול מהתסמינים של המחלה הזו", מספרת ל'. "זה התבטא בכאבי מחזור מאוד חזקים, סחרחורות, הקאות. בשנים הראשונות אמרו לי שמחזור אמור לכאוב. אחר כך נוספו עוד תסמינים שקשורים למערכת השתן והעיכול, והכאבים רק החמירו והפכו לבלתי נסבלים".

     

    בסוף שנות ה־20 לחייה החלה ל' ללמוד סיעוד בבית־הספר לאחיות במרכז הרפואי העמק בעפולה, ושם, כשהמרצה תיארה את התסמינים המוכרים של מחלת האנדומטריוזיס, האסימון נפל. כמה חודשים אחר כך, אחרי שסבלה מדימומים חריפים ואיבדה את ההכרה, היא כבר ישבה לראשונה מול גינקולוג בכיר שקבע בתוך דקות ממה היא סובלת. "זו הייתה הקלה מטורפת. סוף־סוף למחלה שלי יש שם, וזה לא רק בראש שלי כמו שאמרו לי במשך כמעט 17 שנים".

     

    כשנה לאחר זיהוי המחלה הכירה ל' את א', שהפך לבעלה, והשניים החלו מיד בניסיונות להרות. אחרי 3 חודשים של טיפולי פוריות הודיע לזוג ד"ר יואל גיסלביץ', מנהל היחידה לטיפול בליקויי פריון, כי סיכוייה של ל' להרות אפסיים.

     

    ד"ר אלעד ברקוביץ' | צילום: ישראל פרץ
    ד"ר אלעד ברקוביץ' | צילום: ישראל פרץ

     

    אז נכנסה לתמונה קרן מונבלט־נחום (40), אם ל־3 מקיבוץ בית־אלפא, שמכירה את ל' יותר מ־15 שנים.

     

    "לפני יותר מעשור נחשפתי לבעיה הרפואית של ל'", מספרת קרן. "תמיד רציתי להיות פונדקאית. ידעתי שאני לא רוצה עוד ילדים אבל רציתי מאוד היריון נוסף. התחלתי ללמוד את התחום ואז הצעתי את עצמי לל'".

     

    "התחלנו לברר וגילינו שזה יעלה יותר מרבע מיליון שקלים", מספר א', בעלה של ל'. "אבל לל' יש המון אנשים שאוהבים אותה וגייסנו את הכסף תוך חודשיים באמצעות מימון המונים דרך פייסבוק". "חשוב לי לפרגן לעובדי בית־חולים העמק שתרמו 80 אלף שקלים באמצעות ימי חופש", מוסיפה ל'.

     

    לפני שנתיים ו־3 חודשים ילדה קרן את מ'. "היינו מצמידות בטן לבטן ונתתי לה להרגיש את הבעיטות שלו", נזכרת קרן. "תשעה חודשים חיכיתי לרגע של' תחזיק את התינוק בחדר הלידה. זה מורכב להיות פונדקאית עבור חברה קרובה, זה תהליך עם עוצמות גבוהות ומשמעות חזקה. אני שלמה לגמרי עם ההחלטה וממשיכה ללוות את הגדילה של מ' ואת המשפחה".

     

    הבן השני, א', נולד לפני שבועיים. הפעם הייתה זו חברה אחרת של ל', מיה פרידמן (35), אם לשניים מרמת־צבי, שעזרה לה להגשים את החלום בפעם השנייה.

     

    "ישבנו אחת ליד השנייה בלימודי הסיעוד ומאז אנחנו חברות טובות, וגם עבדנו ביחד בבית־החולים", מספרת מיה. "כשילדתי את הבן השני שלי ל' עבדה בחדר הלידה וטיפלה בי, וכששכבתי במחלקה הבנתי שהיא התחילה בתהליך הפונדקאות ואמרתי לה 'אני אעשה לך ילד, מה הבעיה?'. הרעיון אף פעם לא עלה לי בראש קודם, אבל עשיתי את זה בשבילה בשמחה".

     

    "היה לי רצון מטורף להיות אמא", מספרת ל' כשהיא אוחזת בזרועותיה את א', בעוד מ' הפעוט מתרוצץ מסביבה ושמח על תשומת הלב. "במשך שמונה שנים זריתי לעצמי מלח על הפצעים כשעבדתי בחדר לידה ויילדתי נשים אחרות בחוויה שלא חוויתי מעולם. הבנתי שהמטרה היא לא להיות בהיריון אלא להיות אמא, וזכיתי בשתי חברות ענקיות שהביאו לי שני ילדים מושלמים", היא מסכמת.

     

    ל' מבקשת להעביר מסר לבנות צעירות שסובלות מכאב חריג בזמן המחזור, המלווה בחולשה, בסחרחורות, בהקאות ובכאבים בזמן מתן שתן ויחסי מין — לפנות מיד למומחה לאנדומטריוזיס.

     

    ד"ר אלעד ברקוביץ', גינקולוג מומחה במרכז הרפואי העמק בעפולה ומרכז תחום האנדומטריוזיס, מוסיף: "זו מחלה שממנה סובלות בין 10% ל־20% מהנשים בגיל הפריון, והיא מקשה על הכניסה להיריון, פוגעת בשחלות ובביציות וגורמת לכאבים עזים בזמן המחזור. גילוי מוקדם יאפשר טיפול יעיל במחלה וישפר את הסיכוי של האישה להיכנס להיריון".

     


    פרסום ראשון: 13.08.17 , 23:37
    yed660100